دانشگاه بوعلی سینا
دانشگاه بوعلی سینا

دانشگاه بوعلیسینا
Bu-Ali Sina University
اولین گام های ایجاد دانشگاه بوعلی سینا در اسفندماه سال ۱۳۵۱ براساس معاهده مشترک بین دولت های ایران و فرانسه برداشته شد.شورای گسترش آموزش عالی در نود و چهارمین جلسه خود در مورخ ۱۳۵۲/۹/۶ مجوز تاسیس دانشگاه بوعلی سینا در همدان را تصویب نمود که پس از آن در سال ۱۳۵۳ تاسیس و فعالیت آموزشی خود را در سال ۱۳۵۵ با پذیرش حدود ۲۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی کاردانی تا کارشناسی ارشد در چهار مجتمع گسترش کشاورزی، علوم تندرستی، و علوم محیط زیست و علوم آموزشی آغاز نمود.
فضاهای آموزشی، کمک آموزشی، رفاهی – فرهنگی، خوابگاهی و ورزشی دانشگاه حدود ۲۵۰ هزار متر مربع بوده که در سایت اصلی و در مساحتی قریب به ۲۰۵ هکتار بنا شده است.
این دانشگاه در سال ۲۰۱۷ میلادی به لحاظ وبومتریک در جهان رتبۀ ۱۵۸۳، در آسیا رتبۀ ۴۰۰، در خاور میانه رتبۀ ۸۰ و در کل دانشگاه های کشور رتبۀ ۲۱ را داراست و نیز به لحاظ شاخص ISC در بین دانشگاه های جامع کشور رتبۀ نهم و در کلیه دانشگاه های جهان اسلام صاحب رتبۀ ۵۰ می باشد. به علاوه در بین دانشگاه های کشور از نظر ارجاعات به مقالات رتبۀ پنجم و از نظر تعداد دانشمندان ISI نیز رتبۀ پنجم کشور را دارا می باشد.
دانشگاه بوعلیسینا در حال حاضر دارای ۴۴۰ عضو هیات علمی، حدود ۷۳۵ کارمند، حدود ۱۳۰۰۰ دانشجو، ۳۱۰ رشته تحصیلی فعال در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و حدود ۳۵۰۰۰ دانشآموخته می باشد.
دانشگاه شامل ۱۳ دانشکده که عبارتند از:
دانشکده علوم پایه، دانشکده شـیمی، دانشکده علوم انسانی، دانشکده علوم اقتصادی و اجتماعی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده هنر و معماری، دانشکده کـشاورزی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشکده تربیت بدنی، دانشکده فنی تویسرکان، دانشکده فنی کبودرآهنگ، دانشکده مدیریت و حسابداری رزن و دانشکده صنایع غذایی بهار.
از بین این دانشکده ها، دانشکده های شیمی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و علوم انسانی از نظر تولیدات علمی و جذب دانشجو در رتبه های بالایی قرار دارند.
از مؤسسات وابسته به دانشگاه نیز، مرکز رشد وابسته به دانشگاه که هم اکنون با ۲۵ شرکت فعال در حوزۀ IT و ICT پیشرفت خوبی در زمینۀ جذب دانشجویان و نخبگان صاحب طرح و ایده های فناورانه داشته است.
از ویژگی های بارز دانشگاه بوعلی سینا می توان به کیفیت بالای تولیدات علمی و توسعۀ تحصیلات تکمیلی اشاره نمود که ثمرۀ تلاش مسؤولین و اعضای هیأت علمی این دانشگاه در سالیان متمادی است. لازم به ذکر است این دانشگاه در علم شیمی و هم چنین میزان ارجاعات به مقالات اعضای هیأت علمی دانشگاه در کشور و جهان برند و شاخص محسوب می شود. هم چنین دانشگاه بوعلی سینا را می توان جزء یک درصد دانشگاه های مؤثر جهان نام برد.
دانشگاه بوعلی سینا هم چنین در حال حاضر میزبان ۲۴ نفر از دانشجویان و ۵۲ نفر از زبان آموزان غیرایرانی علاقه مند به فراگیری زبان فارسی، از کشور های سوریه، یمن، فلسطین، عراق، چین، سریلانکا، تاجیکستان و پاکستان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می باشد که امید آن می رود، در آیندۀ نه چندان دور شمار این دانشجویان و زبان آموزان در این دانشگاه بیشتر شود.

مرکز مشاوره دانشگاه، نکات مفیدی را برای موفقیت هرچه بیشتر دانشجویان در امتحانات منتشر کرد.

دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در مسابقات مختلف ورزشی که در سطح کشور برگزار شد، موفق به کسب عناوین برتر شدند

سردار امیری فرمانده نیروی انتظامی استان همدان و جمعی از معاونان و مدیران با حضور در دانشگاه بوعلی سینا، با دکتر محمدی فر و مدیران دانشگاه دیدار و گفتگو کردند.

مراسم اولین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، با رعایت پروتکلهای بهداشتی و حضور اقشار دانشگاهیان، در دانشگاه بوعلیسینا برگزار شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شخصیت آیت الله مصباح میگویند: ایشان فقیه، فیلسوف، متفکر و صاحبنظر در مسائل اساسی اسلام است و خدا را شکر میکنم که جامعه و نسل جوان ما...

بر اساس فهرست جدید دو درصد دانشمندان پر استناد جهان،۱۲ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا در این لیست قرار گرفتند.

به نام خداوند جان و خرد پنجم جمادیالاول سالروز میلاد باسعادت حضرت زینب کبری (س) است؛ روزی که به مناسبت ولادت این یگانه اسوۀ مهربانی و فداکاری و پاکی، روز پرستار نامگذاری شده است و...

روز میلاد بانوی بزرگ اسلام، پرستار تمام نیکی ها، پرستار ارزش های مقدس عاشورا، زینب کبری (علیها سلام) مبارک باد

روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی باد شهید آیت الله دکتر محمد مفتح از جمله روحانیون روشنفکر و روشنگری بود که نقش مهمی در نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره)...

با حضور رؤسای دانشگاهها و مسؤولین استان همدان، نشست تخصصی آسیبشناسی وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد

در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر علوم، از رئیس دانشگاه بوعلیسینا و استاندار همدان به عنوان "حامیان حوزه پژوهش و فناوری کشور" تجلیل شد.

همزمان با پایان فرایند داوری و ارزیابی طرحهای بیست و دومین جشنواره جوان خوارزمی، دو عضو هیأت علمی و یک دانشجوی دانشگاه بوعلیسینا به عنوان برگزیده این دوره از جشنواره معرفی شدند.

با اعلام اداره کل تربیت بدنی و فوق برنامه دانشگاه، مسابقه ایده پردازی تا پایان آذر ماه ۱۳۹۹ تمدید شد.

۱۴ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا، همزمان با هفته ملی پژوهش و فناوری، به عنوان برگزیدگان سال ۱۳۹۹ استان همدان معرفی شدند.

هفتمین شماره از فصلنامه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی سینا در پاییز سال 1399 و مصادف با هفته پژوهش منتشر شد.

مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه بوعلی سینا در روز دوشنبه هفدهم آذرماه از ساعت 18 بصورت مجازی برگزار می گردد. مسلما ً حضور پر رنگ اعضای محترم هیأت...

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه بوعلی سینا، درگذشت دکتر حمید روحانی ،استاد پیشکسوت گیاه پزشکی را تسلیت گفت

شانزدهم آذرماه، در حافظۀ تاریخی انقلاب اسلامی ایران، نماد حقطلبی و استعمارستیزی جامعۀ علمی ایران

پیرو بخشنامه شماره (12086) مورخه (1399/9/1) و با عنایت به مصوبه جلسه مورخه (1399/9/10) هیات رئیسه محترم دانشگاه و مصوبات جلسات مورخه (1399/9/10) و (1399/9/9) ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا مستقر در...

سلسله نشست های میان رشته ای در حوزه های علوم انسانی به صورت وبینار برگزار می گردد بررسی هیجان از منظر حوزه های مختلف علوم انسانی زمان: ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۴...