هفته کتاب و کتابخوانی را به کتابداران و اهل کتاب تبریک می‌گوییم

تاریخ انتشار : Publish : نسخه قابل چاپ Print

امیرالمؤمنین علی علیه السلام: هرکس که با کتابها آرامش یابد. راحتی و آسایش از او سلب نمی گردد.

آبان ماه هرسال یادآور هفته کتاب و کتابخوانی در تقویم هجری شمسی و تاریخ ایران می باشد و مشخصا روز کتابخوانی 24 آبان ماه است که در سال 1372 این روز ملی ثبت شد.

روز کتاب و کتابخوانی

پیوند کتاب و کتابخوانی و ارتقاء و اعتلای فرهنگ و سطح سواد آحاد جامعه پیوندی ناگسستنی است. توجه دولت ها به این مهم می تواند به گونه ای بسیار تاثیرگزار جامعه را در مسیر رشد فکری و فرهنگی یاری دهد. کتاب دروازه ورود آحاد مردم به عوالم دیگر است. عوالمی از جنس معرفت و نور دانش. معرفی و عرضه کتاب های خوب می تواند انسان ها را به کمال برساند. کتاب نور افشانی می کند و راه های تاریک را روشن می سازد. به همت کتاب و کتابخوانی است که می توان شکوفایی و بالندگی جامعه را دید. کتاب های خوب منبع غنی از اطلاعات با ارزش و تراز اول هستند که معمولا این اطلاعات را جز در کتاب ها نمی توان یافت.

همانطور که می دانید کتاب خوانی تاثیرات مثبتی بر سلامت ذهن و حافظه هم دارد، ذهنی که مدام در حال خواندن و کشف اطلاعات با ارزش است، شاداب و سلامت باقی می ماند و از تحلیل رفتن مغز و بیماری های مرتبط با آن هم جلوگیری می کند.

دولت ها اگر می خواهند هزینه های اجتماعی سیاسی کمتری پرداخت کنند، می توانند روی مقوله کتابخوانی سرمایه گزاری کنند این امر بدون دخالت دستگاه های اجرایی و پرداخت هزینه در این زمینه میسر نخواهد شد. تبلیغات و تلاش دولت ها باید منتج به جایگاه ویژه کتاب به عنوان کارآمدترین ابزار و مطمئن ترین آن ها در جهت ترقی فرهنگ و علم شود. در جمهوری اسلامی ایران با همکاری ارگان های دولتی و فرهنگی اقدامات مختلفی جهت تشویق مردم در زمینه کتابخوانی با دانشگاه ها و آموزشگاه های عالی صورت می گیرد که می توان به برگزاری نمایشگاه های کتاب در سطح وسیع اشاره کرد. نخستین بار با پیام رهبر انقلاب بازه زمانی چهارم تا دهم دی ماه سال 72 هفته کتابخوانی جمهوری اسلامی در تاریخ ثبت شد.

آدرس کوتاه :