دانشگاه بوعلی سینا موفق به کسب رتبه 401 تا 500 از بین 749 دانشگاه در سراسر جهان شده است. - دانشگاه بوعلی سینا همدان

دانشگاه بوعلی سینا موفق به کسب رتبه 401 تا 500 از بین 749 دانشگاه در سراسر جهان شده است.
در اولین ویرایش رتبهبندی علوم بین رشتهای تایمز، دانشگاه بوعلی سینا موفق شد از بین ۷۴۹ دانشگاه در سراسر جهان رتبه ۴۰۱ تا ۵۰۰ را کسب کند.
نتایج نشان دهنده حضور 24 دانشگاه ایرانی است که دانشگاه بوعلی سینا با رتبه جهانی 401 تا 500 در رتبه یازدهم دانشگاه های جامع کشور قرار دارد.
رتبهبندی دانشگاههای جهانی تایمز یکی از معتبرترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی است که هر ساله دانشگاههای برتر جهان را در رتبهبندیهای مختلف (جهانی، منطقهای، موضوعی و ...) ارزیابی میکند و امسال برای اولین بار دانشگاهها را بر اساس میزان توجه به علوم بینرشتهای رتبهبندی کرده است. هدف از این رتبه بندی ایجاد روشی برای سنجش میزان مشارکت و تعهد دانشگاه ها به علوم میان رشته ای است.
در این رتبه بندی، دانشگاه های جهان بر اساس یک نظرسنجی در 3 بعد ورودی، فرآیند و ستانده بر اساس 11 شاخص کمی ارزیابی می شوند. بر اساس آخرین نتایج، پایگاه داده رتبه بندی دانشگاه های جهانی 2024-2025 را با رتبه بندی 749 دانشگاه در جهان منتشر کرده است. منابع سیستم رتبه بندی شامل اطلاعات خوداظهاری از دانشگاه ها، پایگاه داده اسکوپوس و نظرسنجی از محققان در سراسر جهان است.
انتشارات مورد بررسی شامل مقالات مجلات، مقالات مروری، مقالات کنفرانس، کتاب ها و فصل های کتاب در یک دوره پنج ساله (2019-2023) است. این رتبه بندی همچنین مقالات منتشر شده در مجلات Scopus (2023-2019) را که در دوره (2019-2024) مورد استناد قرار گرفته اند، بررسی می کند. اطلاعات مربوط به خوداظهاری دانشگاه ها نیز مربوط به عملکرد سال 2022 است.
شاخص های مورد استفاده در این نظام رتبه بندی به شرح زیر است:
نهاده های با وزن 19 درصد (شامل: درآمد تحقیقات بین رشته ای، درآمد حاصل از روابط صنعتی در علوم بین رشته ای)
فرآیند با وزن 16% (شامل: اندازه گیری دستاوردها، در دسترس بودن امکانات فیزیکی، در دسترس بودن پشتیبانی اداری، در دسترس بودن فرآیند ارتقا)
خروجی های با وزن 65 درصد (شامل: تعداد انتشارات پژوهشی میان رشته ای، سهم انتشارات پژوهشی میان رشته ای، میزان استناد بین رشته ای، کیفیت پژوهش میان رشته ای، شهرت)