رشته های تحصیلی - دانشکده کشاورزی
مهندسی مکانیک بیوسیستم
تعریف و هدف رشته:
تامین نیروی انسانی متخصص در رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم به منظور طراحی، ساخت و تولید ماشینهای کشاورزی، توسعه کشاورزی دقیق و فناوری پس از برداشت در صنعت کشاورزی و غذایی لازم است. هدف از برگزاری این دوره تربیت متخصصینی است که با یادگیری علوم و فنون لازم بتوانند در کارخانه های ساخت تراکتور و ماشین های کشاورزی، ساخت، تحقیق و توسعه در زمینه های ماشینهای فرآوری محصولات غذایی و کارخانه های صنایع غذایی فعالیت نمایند.
توانایی فارغ التحصیلان – خوشه طراحی ماشینهای کشاورزی:
1- به عنوان کارشناس متخصص در طراحی ماشینهای کشاورزی و تراکتور در کارخانه ها.
2- به عنوان کارشناس ماشین جهت مدیریت تجهیزات در کشت و صنعتها و دیگر مراکز.
مهندسی ماشینهای صنایع غذایی
این رشته حاوی مجموعه ای از علوم و فنون در زمینه طراحی، ساخت و تولید ماشینها و تجهیزات و سامانه های مرتبط با کارخانه های صنایع غذایی می باشد.
هدف از این رشته:
هدف از این رشته تربیت متخصصینی است که با یادگیری علوم لازم، بتوانند به امور مربوط به ساخت و توسعه ماشینها و کارخانه های صنایع غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی بپردازند.
نقش و توانایی فارغ التحصیلان:
1- به عنوان کارشناس متخصص در طراحی تجهیزات و ماشین های فرآوری صنایع غذایی.
2-به عنوان مسئول فنی خطوط و کارخانه های صنایع غذایی.
3- کارشناس متخصص برای کمک در امر برنامه ریزی، طراحی دستگاهها و خطوط تولید سامانه های صنایع غذایی.
ضرورت ایجاد رشته مهندسی ماشینهای صنایع غذایی
بخش صنعت نیازمند متخصصینی است که با به کارگیری علوم پایه مهندسی مانند مکانیک سیالات، ترمودینامیک، مقاومت مصالح، انتقال حرارت و جرم، خواص مهندسی مواد و کسب دانش و تئوری لازم در بررسی رفتار و ساختار مکانیکی، حرارتی و شیمیایی بافت مواد غذایی و کشاورزی بتوانند کارایی لازم را در جهت طراحی و بهینه سازی، شبیه سازی و تعمیر و نگهداری ماشینهای صنایع غذایی کسب نمایند.