پروفایل استاد - دانشگاه بوعلی سینا همدان
Associate Professor
Update: 2024-11-21
Arman Bakhtyari
Faculty of Humanities / Department of Ancient Culture and Languages
Master Theses
-
بررسي بينامتني متنهاي تمثيلي و نگاره هاي مانوي
تبسم غبيشي 2018 -
بررسي ريشه شناسي فعل در زبان هورامي
صباح جباري 2018 -
بررسي متن پهلوي خسرو قبادان و ريدگي
مريم خميس ابادي 2018 -
بررسي ريشه شناختي كلان جاي نام هاي استان مازندران
حسين حسين زاده لموكي 2017 -
بررسي نيايش هاي يك شنبه و دو شنبه در دين ماني
زهره حاجي نوروزي 2017 -
انجيل زنده
سپيده درويشي 2015 -
فرهتگ نگاري گويش دستگردي( دستجردي) با تاكيد بر بسامد ريشه شناختي
عبدالحميد حيدري 2015مطالعات اخير نشان مي دهد كه زبان ها و لهجه هاي ايران فرهنگ و تمدن تاريخي و كهن اين مرز و بوم را غني كرده و گردآوري آنها مي تواند علاوه بر پويايي زبان معيار مقدمه اي ارزشمند براي ساير پژوهش ها كه با زبان ارتباط تنگاتنگ دارند بوجود آورد. روستاي دستگرد در قسمت جنوب شرقي استان اصفهان و در فاصله 120 كيلومتري اين استان قرار دارد. از لحاظ جغرافيايي در بخش جرقويه عليا واقع است. مردم اين روستا به زباني و گويشي سخن مي گويند كه جزو گويش هاي ايراني دسته غربي و هم چنين گروه گويش هاي مركزي ، در شاخه جنوب غربي آن است . از گويش دستگردي اطلاعات چنداني در دسترس نيست و آن به دليل بكربودن و نيز نو بودن منطقه از لحاظ زبانشناختي است. و در واقع پيشينه اين گويش آن چنان از جهت وجود كتاب يا نوشته و سند پربار نيست. از پرسش هايي كه در اين پژوهش مطرح مي شود اين گونه مي توان نام برد. گويش دستگردي از ديدگاه زبان شناختي به فارسي ميانه نزديكتر است و هم چنين وام واژه هايي از ديگر گويش هاي ايراني به اين گويش راه يافته اند. هدف از نگارش اين پژوهش، گردآوري واژه هاي كهن و نيز بررسي آنهاست كه از طريق روش هاي توصيفي- تحليلي و هم چنين گردآوري اطلاعات بصورت كتابخانه اي و ميداني بوده است. در پايان نتايجي كه بدست آمده بيانگر آن است كه گويش دستگردي يكي از شاخه هاي زنده زبان پهلوي ساساني( فارسي ميانه) است و هم چنين وام واژه هايي از زبان هاي ديگر چون، اوستايي، فارسي باستان، پهلوي اشكاني، سغدي و نيز برخي گويش هاي ايراني را در خود دارد.
-
بررسي ريشه شناختي كلان جاينام هاي استان ايلام
محمد منصوري 2014در اين پايان نامه جاينامهاي استان ايلام بررسي شده است. نامهاي جغرافيايي بخشي از اطلاعاتي است كه ما همواره با آن سروكار داريم.اين نامها را ميتوان از جنبه هاي مختلف مورد مطالعه قرار داد.از جنبه هاي زبان شناختي و جغرافيايي .در اين رساله كلان جاينام ها يعني نامهاي اصلي و مهم ار ديدگاه زبان شناسي تطبيقي تاريخي يعني ريشه شناسي مورد مطالعه قرار مي گيرند.اين جاينام ها از جاينامها ياستان ايلام هستند كه در اين رساله بررسي شده اند.بدين صورت كه ابتدا تلفظ آن نام جغرافيايي در زبان فارسي و گونه گويشي آن نيز آوده شده است.سپس به بررسي پيشينه تارخي جاينام مورد نظر پرداخته شده است و سپس ريشه شناسي هاي موجود اصلاح شده يا ريشه شناسي هاي جديدي براي آنها داده شده است.
Thesis summary
-
بررسي زبان شناختي و محتوايي متن هاي كفالايا ي مانوي به زبان هاي ايراني و سنجش آن با كفالاياي قبطي
زهرا زارع اسدابادي 2014در اين رساله متنهاي مانوي بررسي شده است.كفالايا كتابي است مربوط به دين مانويشامل مجموعه اي از گفتارهاي ماني كه توسط شاگردانش نوشته شده استو در آن اصول شريعت مانوي تشريح شده است. تا پيش از بررسي دست نوشته هاي منحصر به فرد اين اثر به زبانهاي پهلوي اشكاني و سغدي از ناحيه تورفان ، كفالاياي قبطي تنها منبع موجود به شمار مي رفت .در اين پژوهش پس از در امدي بر ادبيات مانوي ، در فصل دوم دست نوشته هاي كفالاياي قبطي تورفاني معرفي شده است. در ادامه همه متنهاي كفالاياي ايراني بررسي شده است.در فصل سوم به حرف نوشت و آوانوشت و ترجمه و توضيحات متنها پرداخته شده است.
Thesis summary
-
بررسي تطبيقي دين ماني در متن هاي عربي
نصراله عزيزي معزدهقان 2014دين مانوي در متنهاي عربي باز تاب يافته است .آيين مانوي در زمان ساسانيان و در زمان اردشير ساساني به پيدايي آنم و در زمان شاپور ساساني در ايران گسترش يافت. در زمان بهرام اول ماني به قتل رسيد.دين مانوي در شرق ايران هم گسترش يافت.پس از اسلام هم به حيات خود ادامه داد و در متنهاي اسلامي از جمله بيروني، ابن نديم و يعقوبي به جاي مانده است. در اين پژوهش به بررسي اين موارد پرداخته شده است.
Thesis summary
-
بررسي نام هاي خاص در كتيبه ها و مهر هاي ساساني
مريم شادمان 2014در اين رساله مهر هاي ساساني بررسي شده است.قصر تاريخي ابو نصر در 10 كيلومتري جنوب شرق شيراز واقع است.و 3 كيلومتري غرب نقش برجسته ي برم دلكواقع شده است.اين محوطه را در فاصله سالهاي 1932-34 هيات اعزامي موزه مترو پليتن به سرپرستي جوزف آپتون مورد كاوش قرار داده است. در اين رساله ابتدا به بررسي نامهاي خاص از جمله نامهاي اشخاص در اين مهرها پرداخته شده است.اين مهر ها از جهت در بر داشتن نامهاي خاص، القاب، جاي نامها و ساير واژه هاي فارسي ميانه داراي اهميت است.كه در اين رساله به حرف نوشت، آوانوشت و ترجمه و بررسي ريشه شناختي آنها پرداخته شده است.
Thesis summary