دانشگاه بوعلی سینا در فهرست مؤثرترین دانشگاه های دنیا قرار دارد/ دانشجویان غیرایرانی در این دانشگاه شهریه پرداز هستند/ محدودیتی برای پذیرش دانشجو در قالب دانشگاه D8 نداریم/ پذیرش دانشجویان مقاطع تحصیلی باید براساس نیاز جامعه باشد

16 07 2019 05:32
News Code : 3805779
View: 928

دکتر یعقوب محمدی فر رئیس دانشگاه بوعلی سینا گفت: سیستم پذیرش دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در کشور غلط است، چراکه در تمامی دنیا دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی خود را براساس نیاز جامعه انتخاب می‌کنند.

دکتر یعقوب محمدی فر رئیس دانشگاه بوعلی سینا در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: نقش رسانه ها در بالندگی جامعه و قوی کردن نقش مسؤولیت اجتماعی جامعه اهمیت دارد؛ تمام ارکان جامعه نیازمند این تعامل با رسانه هستند.

وی افزود: ترویج علم و خروج آن از محافل تخصصی به سمت بستر های عمومی جز هدف های اصلی دانشگاه ها محسوب می شود.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا تشریح کرد: علم تولید شده با وجود بسیاری از مشکلات فنی متعلق به همه جامعه بشری است و باید در کمترین زمان ممکن در اختیار قرار بگیرد.

محمدی فر در پاسخ به سوال خبرنگاران مطرح کرد: تاسیس دانشگاه بین المللی d8 در کشوری که زیرساخت های سختی در این حوزه دارد و همچنین قرارگیری 8 کشور مذکور در گستره جغرافیایی عظیم، با وجود وجه مشترک آن ها، اساس نامه به تصویب رسید که در این بحث ارگان های مربوطه نهایت همکاری را داشته اند. البته در حال حاضر کشور نیجریه تعدادی دانشجو را به عنوان بورس به دانشگاه d8 معرفی کرده است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات در این عرصه عدم تاسیس فیزیکی دانشگاه است؛ به همین علت لیست دانشگاه D8در بین سایر دانشگاه ها برای انتخاب دانشجویان وجود ندارد، با این حال برای پذیرش دانشجو در قالب دانشگاه D8 محدودیتی نداریم.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا گفت: سیستم پذیرش دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در کشور غلط است. در تمامی دنیا دانشجویان مقاطع تحصیلی خود را براساس نیاز جامعه انتخاب می‌کنند. به شدت مخالف این هستیم که در مجلس یا جای دیگر درباره آموزش عالی تصمیم بگیرند.

محمدی فر ادامه داد: دانش آموزان ما نسبت به دانش آموزان سراسر دنیا حدود چهارهزار ساعت بیشتر در کلاس درس هستند، که باید دید این میزان تفاوت زمان در تحصیل روی آن ها تاثیر دارد؟ آیا آن ها را در مهارت خاصی تبحر می بخشد؟ بنابراین سیستم موجود باید براساس نیاز های مربوطه تصحیح شود.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا درخصوص آمار فرار مغزها در استان همدان اظهار داشت: آمار ارائه شده از سوی بنیاد نخبگان استان در حدود سه سال پیش، حدود ۶۰٪ بوده است، ولی آنچه که مهم است بحث تمایل تحصیل برای خروج از کشور است که نیاز به کار جدی و بحث علمی دارد و به این نکته باید اذعان داشت که دانشجوی غیرایرانی بدون شهریه در دانشگاه نداریم و همه این دانشجویان به نحوی شهریه پرداز محسوب می شوند.

محمدی فر گفت: سال گذشته دانشگاه بوعلی سینا وارد رتبه بندی لایدن در دانشگاه های زیرهزار شده است؛ رقابت ما با سایر دانشگاه های شاخص تنگاتنگ کرده است؛ دانشگاه بوعلی سینا در فهرست موثر ترین دانشگاه های دنیا قرار گرفته است؛ به طور مثال در سال گذشته مهندسی شیمی و مهندسی مکانیک برای اولین بار وارد رنکینگ شانگهای شده است.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا در بین خبرنگاران و روزنامه نگاران استان همدان ذکر کرد: یکی از برنامه های اصلی ما حرکت به سوی آزمایشگاه مرکزی منطقه ۴ است، در آزمایشگاه مرکزی محدودیت هایی داریم که علت آن شرایط تحریم برای ورود بسیاری از اقلام است؛ اما با دریافت وام هایی از بانک تجارت و اخذ مجوزهای مربوطه کارهای مقدماتی آن انجام شده است، که هدف خرید دستگاه های غیرتکراری و پوشش دهی و ایجاد بستری برای درآمد زایی برای دانشگاه است.

محمدی فر افزود: ماموریت گرایی در دانشگاه ها لحاظ نمی شود بلکه دانشگاه باید محلی برای حضور تمام قومیت ها باشد. دانشگاه آماده واگذاری زمین های دانشگاه به بخش خصوصی است؛ ما شرایط را ایجاد کرده و خدمت میگیریم. در شرایط فعلی حذف صورت مسأله راه حل نخواهد بود؛ اگر خوابگاه نداریم باید به فکر ایجاد آن باشیم نه اینکه از پذیرش دانشجو خودداری کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: اخیرا اقداماتی برای ورود مرکز رشد دانشگاه بوعلی سینا به داخل دانشگاه صورت گرفته است؛ به همین سبب طرحی داریم که در صورت موافقت در بخش صنعت R&D را وارد دانشگاه کنیم؛ البته شرکت های دانش بنیان اخیرا در حوزه کشاورزی وارد شده اند که در نهایت فرصت تماس بیشتر دانشجویان و اساتید با صنعتگران را فراهم کرده است.

اخبار مرتبط

لا توجد مناسبات.