پروفایل استاد - دانشگاه بوعلی سینا همدان
استادیار
تاریخ بهروزرسانی: 1403/10/13
رضا قاسمی
علوم پایه / ریاضی
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
یک طرح دخیره سازی غیر متمرکز بر اساس قراردادهای هوشمند بلاک چین اتریوم برای پرس وجوی روی داده های فارماژنومیک
روناک محمودیان جگرلوئی 1400با فراگیر شدن استفاده از داده های فارماکوژنومیک در درمان بیماران و رشد مقوله پزشکی شخصی، نیاز به طراحی پایگاه های داده کارآمد روز به روز رو به افزایش است. از این رو طراحی بهینه پایگاه های داده فارماکوژنومیک با دسترسی تحت کنترل امری مهم است. یکی از راه حل های موثر برای ذخیره سازی داده ها و کنترل دسترسی به داده های برون سپاری شده استفاده از قراردادهای هوشمند اتریوم است. در این پژوهش از مفهوم قرارداهای هوشمند اتریوم جهت کنترل دسترسی به پایگاه داده فارماکوژنومیک استفاده کردیم. هدف این طرح حفظ امینت داده های بسیار محرمانه فارماکوژنومیک افراد در کنار دسترسی پذیری آسان آن ها برای کاربران مجاز بود به طوری که امکان جستجوی کارآمد و سریع با حفظ محرمانگی داده ها فراهم شود. برای نیل به این هدف از مفاهیم رمزنگاری، بلوم فیلتر، اعمال سیاست های کنترل در بندهای قرارداد هوشمند و معماری ویژه ای استفاده شده است. با توجه به بررسی ها و مطالعات انجام شده در این پژوهش، به نظر می رسد که استفاده از قراردادهای هوشمند می تواند با ایجاد یک سازوکار تشویقی برای بازیگران آن، سیستم را پویا نگه دارد و امکان مدیریت پایگاه های داده برون سپاری شده را بهتر فراهم سازد.
خلاصه پایان نامه
-
کاهش فضای ذخیره سازی مورد نیاز در سامانه های بلاکچین با استفاده از طرح های تسهیم چند راز
رضا ممیوند 1400ما برای انجام بسیاری از کارهای روزانه ی خود نیاز به سازمان های واسطه داریم و بدون وجود آنها انجام کارها ممکن نیست. این سازمان ها با وجود نقش کلیدی در انجام کارها، دارای ضعف ها و مشکلاتی نیز هستند. فناوری بلاکچین امکان انجام کارها بدون نیاز به سازمان های واسطه را فراهم آورده است. بلاکچین باوجود پتانسیل بالا برای به کارگیری در بخش های مختلف، دارای محدودیت هایی است که کارآمدی آن را کاهش می دهد. یکی از این محدودیت ها که باعث کاهش کارآمدی شده است، فضای مورد نیاز برای ذخیره سازی بلوک ها است. وقتی حجم داده های زنجیره ی بلوک افزایش می یابد، فضای ذخیره سازی مورد نیاز به صورت چشمگیری افزایش می یابد که در نهایت مقیاس پذیری را محدود می کند زیرا هر گره در شبکه ی بلاکچین یک کپی از زنجیره ی بلوک ها را ذخیره می کند و این گره ها غالباً از فضای ذخیره سازی زیادی برخوردار نیستند لذا با مشکل فضای ذخیره سازی مواجه می شوند. بنابراین نیاز به طرح هایی که مقدار فضای ذخیره سازی لازم را کاهش دهد، بیش از پیش احساس می شود. در این پایان نامه ابتدا به بررسی طرح های کاهش فضای ذخیره سازی در زنجیره ی بلاکچین می پردازیم. سپس یک طرح برای کاهش فضای ذخیره سازی مبتنی بر تسهیم چند راز ارائه می دهیم. }
خلاصه پایان نامه
-
پرسمان بیماران مشابه روی پایگاه داده های ژنتیکی برون سپاری شده
محسن یاری مجاهد 1399امروزه با پیشرفت علم ژنتیک، پزشکان می توانند با استفاده از DNA های ذخیره شده در پایگاه داده های ژنتیکی سوابق بیماران را مطالعه کرده و بر اساس آن ها بیماران جدید را مداوا کنند. برای انجام این کار آن ها نیازمند محاسبه ی فاصله ی ویرایش بین DNA فرد بیمار و DNA های ذخیره شده در پایگاه داده های ژ نتیکی هستند. در حال حاضر روش های موجود برای محاسبه ی فاصله ی ویرایش به صورت عمده به دو دسته ی برون سپاری داده های ژنتیکی در یک پایگاه داده و ذخیره سازی متمرکز در پایگاه داده های محلی تقسیم می شوند. در این پایان نامه پرسمان بیماران مشابه را برای پیدا کردن شبیه ترین دنباله های ژنتیکی به ژن بیمار را در پایگاه داده های برون سپاری شده بررسی می کنیم. از آن جایی که در طی محاسبه ی فاصله ی ویرایش احتمال نشت اطلاعات وجود دارد و DNA هر فرد حاوی اطلاعات محرمانه ای است، لذا این امر می تواند پیامد های نامطلوبی برای آن ها در بر داشته باشد. برای رفع این مشکل از سه طرح مبتنی بر مدار های درهم، برنامه ریزی پویا و رمز گذاری همریخت برای محاسبه ی فاصله ی ویرایش به صورت امن وکاملاً محرمانه استفاده می کنیم.
خلاصه پایان نامه
-
برون سپاری داده ها با قابلیت جست وجو بر اساس طرح های تسهیم راز
سمیه بهرامی 1399امروزه با توجه به تولید روزانه حجم بالای اطلاعات، ذخیره سازی آن ها با هزینه ی کم، یک نیاز اساسی است. به همین منظور ارائه کنندگان فضاهای ابری توان ذخیره سازی و محاسباتی بالایی در اختیار مشتریان خود قرار می دهند به طوریکه آن ها می توانند اطلاعات خود را روی فضاهای ابری برون سپاری کنند. یک چالش مهم در زمینه ی برون سپاری داده ها روی فضاهای ابری، حفظ محرمانگی است. یکی از روش های ارائه شده برای حفظ محرمانگی داده های برون سپاری شده، استفاده از طرح های مبتنی بر تسهیم راز است. در این پایان نامه به بررسی طرح های مبتنی بر تسهیم راز که به دو دسته ی کلی طرح های برون سپاری داده ها بر پایه تسهیم راز که حافظ ترتیب هستند و طرح های مبتنی بر فهرست بندی می پردازیم. سپس معایب و مزایای طرح های موجود را بیان می کنیم. سپس شماری از راه حل های ممکن برای بهبود این طرح ها ارائه خواهد شد.
خلاصه پایان نامه