پروفایل استاد - دانشگاه بوعلی سینا همدان
استادیار
تاریخ بهروزرسانی: 1403/09/01
صفدر حبیبی
علوم پایه / فیزیک
رساله های دکتری
-
اثر تغییر پارامترهای روش ذوب چرخشی بر روی خواص فیزیکی الیاژهای امورف پایه اهن
نرگس امینی 1396چکیده: در طی ساخت آلیاژهای آمورف پایه آهن، پارامترهایی مانند سرعت ساخت که همان سرعت مماسی استوانهی سرد است و تحت سرعت- Fe78Si9B تغییر داده شد. برای بررسی اثر سرعت ساخت بر روی پارامترهای فوق ریز نمونهی 13 Casting نیز دمای بر Casting 91 و 02 متر برثانیه با استفاده از روش ذوب چرخشی ساخته شدند. برای بررسی اثر دمای ،92 ،21 ،22 ، های 21 PFC با استفاده از روش Fe72C06Si4Mo1B9P و 8 Fe69C09Si2Mo3B9P روی نمونهها دو نمونه با ترکیب نسبتا پیچیدهی 8 ساخته شدند که اولی در 2 دما و دومی در 0 دمای ریخته گری مورد بررسی قرار گرفتند. در ادامه وسایل و ابزار لازم جهت انجام آزمایشهای تجربی مورد بحث قرار میگیرند. در طی ساخت نمونههای فوق، سایر پارامترهای دخیل در فرآیند ساخت از قبیل قطر سوراخ نازل، فاصلهی نازل با دیسک، فشار تزریق مذاب و زاویهی نازل با خط عمود بر سطح استوانه ثابت نگه داشته شدند. X در دماهای مختلف تحت عملیات حرارتی قرار گرفت. سپس به وسیله ی روش هایراش اشعه ی Fe78Si9B ریبون های آمورف 13 FC و اندازه گیری های مغناطیسی شامل هیسترزیس و وابستگی دمایی مغناطش شامل DSC ، اسپکتروسکوپی موزبائر ،)XRD( مورد مطالعه قرار گرفتند. در اینجا ما بر روی سرعت به عنوان یک فاکتور مهم برای فهم اثر سرعت چرخ در روش ذوب ZFC و چرخشی بر روی ویژگی های مغناطیسی و مورفولوژی ریبون های تولید شده تمرکز می کنیم. رابطه ای بین گشتاور مغناطیسی، با هدف دست بابی به خواص Fe78Si9B دمای آنیلینگ و سرعت تولید برای پیش بینی اطلاعاتی در مورد ریبون های 13 مغناطیسی نرم مطلوب از دید کاربردهای تکنولوژیکی اعمال می شود. وابستگی پارامترها به عنوان تابعی از شرایط ساخت و دمای آنیلینگ مورد بحث قرار گرفته و یافتن مقدار بهینه مورد بحث قرار می گیرد. دماهای آنیلینگ مختلف نتایج مختلفی را نشان داد که نواحی مختلفی در ریبون SEM بدست دادند که نتایجی در مورد واهلش ساختاری در نمونه ها آشکار ساخت. نتایج 02 مقادیر میدان m/s ها وجود دارند که ویژگی های مختلفی دارند. نتایج تجربی تایید کردند که ریبون های تولید شده با سرعت وادارندگی و باقیمانده بهتری از سایر نمونه ها که با سرعت های پایین تر ساخته شده اند دارند. اصلاحات در مورد ناهمسانگردی مغناطیسی و توزیع های میدان فوق ریز که تحت آنیلینگ در نمونه ایجاد شده اند به طور مفصل مورد بحث قرار خواهند گرفت. از نر
خلاصه پایان نامه
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
تاثیر فرکانس میدان مغناطیسی روی گرمادرمانی نانوذرات مغناطیسی
سیده زهرا معروفی 1399یکی از روش هایی که در درمان سرطان مورد استفاده قرار گرفته است، گرمادرمانی (افزایش دمای بدن) می باشد. در این روش درمانی، سیالی حاوی نانوذرات مغناطیسی به محل تومور سرطانی تزریق شده و با اعمال یک میدان مغناطیسی متناوب، این ذرات به ارتعاش درآمده و با تولید حرارت موجب افزایش دمای بافت سرطانی (oC 46-42) شده که باعث از بین رفتن سلول های سرطانی می شود. در این مطالعه هدف اصلی ما بررسی تاثیر فرکانس جریان الکتریکی اعمال شده در پیچه روی توزیع میدان مغناطیسی، انتقال حرارت و میدان دما در بافت تومور مغزی می باشد. شبیه سازی در بازه فرکانسی kHz 210-765 توسط نرم افزار کامسول و در یک محیط دوبُعدی متقارن انجام شده است. نانوذرات استفاده شده، نانوذرات مغناطیسی اکسیدآهن می باشد.
خلاصه پایان نامه
-
پیشنویس پایان نامه ثبت شده در 1397/02/31 9:20:32 ق.ظ
تاثیر عملیات حرارتی برخواص مغناطیسی آلیاژ آمورف ّFe-Co
سعیده سوری 1395آلیاژهای فلزی مذاب را میتوان با جلوگیری از تبلورشان به آمورف تبدیل نمود به این صورت که باید سرعت سرمایش برای گذار از حالت مایع به جامد به اندازه کافی بالا باشد. که اتم ها فرصت حرکت وچیده شدن به صورت بلوری در کنار یکدیگر را نداشته باشند. از دیدگاه ترمودینامیکی حالت آمورف مواد شبه پایدار است. زیرا در هنگام تولید این مواد ناپایداری هایی وجود دارد که باعث کاهش خواص مغناطیسی و مکانیکی میشود. با انجام عملیات حرارتی مناسب ساختارهای پایداری ایجاد میگرددکه سبب غلبه بر سدانرژی بین حالت آمورف شبه پایدار وحالت بلوری میشود. ساختارهای پایدارتر درنتیجه ازبین رفتن تنش های پس ماند ایجاد میشود. هدف از تدوین این پایان نامه انتخاب شرایط مناسب تحت عملیات گرمایی است. درآغاز نمونه هایی از نوار آمورف Fe68Co26Si1C5در دمای 400C برای بازه های زمانی متفاوت درون کوره قرار گرفتند. سپس ساختار نمونه ها قبل وبعد از عملیات حرارتی توسط طیف سنج XRDبررسی شدند. طیف های موزباور علاوه بر بررسی ساختار نمونه ها که درتوافق خوبی با الگوی XRD است نشان میدهند که مدت زمان گرما دادن برجهت مغناطش خالص نمونه ها اثر خاصی ندارد. ولی میدان فوق ریز افزایش می یابد. که این افزایش در میدان فوق ریز را میتوان به حضور نانوبلورهای فاز a-Fe Co نسبت داد. با استفاده از دستگاه VSMخواص مغناطیسی نمونه ها اندازه گیری شدند که نتیجه آن در ارتباط تنگاتنگی با دو الگوی قبلی است. برای آگاهی بیشتر ازتاثیر عملیات حرارتی بردیگرخواص ازجمله سختی آزمایش سختی سنجی میکروسکپی انجام شد. وملاحظه گردید که با افزایش مدت زمان عملیات حرارتی نمونه ها سخت تر وچگال تر میگردند. سرانجام با انجام تمام آزمایشات مذکور این نتیجه حاصل گردید که نمونه حرارت دیده برای مدت 90 دقیقه نسبت به سایر نمونه ها مناسب تر است. زیرا ساختارهای نانوبلوری این نمونه که در زمینه امورف محاط شده اند به علت اثر گذاری قابل توجه بر گشتاورهای مغناطیسی حوزه های مجاور سبب بهبود خواص مغناطیسی ومکانیکی می شود.
خلاصه پایان نامه
-
مطالعه ی تاثیر ضخامت نمونه بر جذب رزونانس هسته ای
حسین جعفری 1394کشف اثر موسبائر، که همان جذب و نشر تشدیدی بدون پس زنی تابش گاما بوسیله هسته است، منجـر بـه ارائه ی طیف سنجی موسبائر شد. این طیف سنجی بدلیل قدرت تفکیک بسیار بـالا ( ) نـسبت بـه طیـف سنجی های دیگر، توانایی زیادی در بدست آوردن اطلاعاتی در زمینه فیزیـک و شـیمی، ماننـد اسـپین هـسته، تغییرات شعاع هسته، تعیین ساختار مولکول و ساختار شبکه بلوری برخی مـواد، تعیـین خـواص مغناطیـسی و الکتریکی برخی بلورها و آلیاژها را دارد. در راستای اهداف این پایان نامه تاثیر ضخامت نمونه ی مورد نظر ( ) در کیفیت طیف سنجی و کاهش مدت زمان آزمایشی را بررسی کرده ایم. که با انتخاب جاذب های با ضخامت مناسب،شاهد بهترین طیف ممکن از نظر پیک و پهنا بوده ایم. در ضمن برهم کنش های الکترومغناطیسی و طیف سنجی نورمرئی/ فرابنفش را فقط برای یادآوری، توضیح داده و سیستم طیف سنجی موسبائر را مورد بررسی دقیق قرارداده ایم.شایان ذکر است که تکنیک موسبائر به دلیل قابلیت های منحصر به فرد، روش آنالیزی متداولی در دنیا می باشد و زمینه های کاربردی این اثر، حوزه های وسیعی از تحقیقات را در بر می گیرد. نام استاد/اساتید مشاور: - دانشکده: علوم پایه گروه آموزشی: فیزیک رشته تحصیلی: فیزیک گرایش تحصیلی: هسته ای مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد تاریخ تصویب پروپوزال: 07/07/1393 تاریخ دفاع: 19/11/1394 تعداد صفحات: 105
خلاصه پایان نامه
-
کاهش اتلاف در آلیاژهای فلزی آمورف پایه آهن با ایجاد نانوبلور
علیرضا حاجتی کامران 1394آلیاژهای فلزی آمورف برای اولین بار در اواخر دهه 60 بدست آمدند.این آلیاژها که با روش انجماد سریع بدست می آیند بدلیل ساختار آمورف ویژگیهای فیزیکی بهتری نسبت به آلیاژهای مشابه بلوری دارند.اما علیرغم ویژگیهای بهتر، این آلیاژها از نظر ترمودینامیکی شبه پایدارند و در اثر عوامل محیطی مثل دما متبلور می شوند و خواص خود را از دست می دهند. در این طرح با ایجاد نانوبلور در آلیاژFe78Si9B13 بطور کنترل شده سعی بر این است که ضمن بهبود ویژگیهای کاربردی آنها پایداری این آلیاژها را افزایش دهیم.تغییر و تحولات ساختاری آلیاژها در اثر تبلور و مشخصه های فاز آمورف و نانوکریستال،توسط میکروسکوب الکترونی عبوری(TEM) و آنالیز فازی XRD مورد ارزیابی قرار گرفت.و همچنین خواص مغناطیسی این آلیاژها توسط مغناطسی سنج نمونه مرتعش VSM مورد برسی قرار گرفت و نهایتا سختی این آلیاژها توسط سختی سنجی ویکرز انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان می دهد که در دمای 450 درجه سانتی گراد و طی مدت زمان 1.5 ساعت آنیل بهترین عملکرد را در این آلیاژ مشاهده می کنیم.
خلاصه پایان نامه
-
مطالعه پایداری دو طرف نوارهای فلزی امورف به وسیله XRD وSEM
مهناز عزیزی 1394 -
طراحی شبیه سازی وبهینه سازی جاذب الکترومغناطیسی چندلایه
محمدرضا کرمی 1394 -
مطالعه و بررسی خواص الکترونی نانو ریبون نیترید آلومینیوم در حضور نقص با استفاده از نظریه تابعی چگالی
مجتبی نوروزی 1393در این پژوهش با بکار گیری نظریه تابعی چگالی و با استفاده از شبیه سازی رایانه ای با یکی از کدهای رایج به نام wein2k خواص ساختاری و الکترونی نانو ریبون نیترید آلومینیوم با و بدون حضور نقص مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا ساختار نواری و طیف چگالی حالت های الکترونی را برای نانو ریبون نیترید آلومینیوم خالص شبیه سازی شده، با استفاده از نرم افزار wein2k بدست آوردیم. مشاهده شد که نانو ریبون نیترید آلومینیوم خالص یک نیمه رسانا با گاف نواری غیر مستقیم به بزرگی ev 8/2 می باشد. سپس نانو ریبون نیترید آلومینیوم با ایجاد نقص به جای اتم آلومینیوم و همچنین نیتروژن شبیه سازی شد. نمودار چگالی ابر الکترونی با دو جهت گیری اسپینی بالا (up) و پایین (down) ، ساختار نواری up و down و طیف چگالی حالت-های الکترونی (منحنی DOS) نانو ساختار آلومینیوم نیترید در حضور نقص آلومینیوم و نیتروژن را بدست آوردیم و مشاهده شد که در هر دو نقص، گاف نواری از بین رفته بطوریکه نیمه رسانا به فلز تبدیل شده و در هر دو مورد مغناطیسی است.
خلاصه پایان نامه
-
ساخت نانو سیم های بس لایه ای بیسموت-تالیم با استفاده از روش رسوب گذاری الکتروشیمیایی در غشاء پلی کربنات
عاطفه نصری 1393در این پروژه نانوسیم های فلزی Bi و Tl و نانوسیم های بس لایه ای Bi/Tl درون حفره های قالب پلی کربنات با قطر nm100 به روش رسوب گذاری الکتروشیمیایی تهیه شدند. رسوب گذاری الکتروشیمیایی به صورت پتانسیواستات و با استفاده از سیستم سه الکترودی انجام شد. رشد نانوسیم های Bi ، Tl و نانوسیم های بس لایه ای Bi/Tl، به ترتیب با استفاده از الکترولیتی حاوی نمک Bi، نمک Tl و سیستم دو حمامی حاوی نمک های Bi و Tl انجام گردید. پتانسیل بهینه اعمالی جهت رشد نانوسیم های Bi و Tl به ترتیب V1/0- وV8/0- مورد استفاده قرار گرفت. نمودار جریان - زمان رشد دو مرحله ای نانوسیم ها شامل جوانه زنی در انتهای حفره ها و شروع رشد نانوسیم ها درون حفره ها را بر روی قالب پلی کربنات بیان می کند. همچنین نانوسیم ها با استفاده از طیف پراش اشعه ی ایکس (XRD)، میکروسکوپ های الکترونی روبشی (SEM) و عبوری (TEM)، انرژی پراکنده شده اشعه ی ایکس (EDX)، پس پراکندگی رادرفورد (RBS) و انتشار اشعه ی ایکس القایی (PIXE) مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. طیف XRD نشان داد که ساختار کریستالی نانوسیم بیسموت، ساختار رمبوهدرال است و نانوسیم تالیم، دارای ساختار هگزاگونال می باشد. با توجه به تصاویر TEM، قطر میانگین نانوسیم ها تعیین شد. طول نانوسیم ها توسط آنالیز RBS و غلظت عناصر و درصد وزنی آنها توسط آنالیز PIXE مشخص شد.
خلاصه پایان نامه
-
محاسبه ماتریس مقاومت و اندوکتانس مولد فشرده سازی شار مارپیچی غیرانفجاری با گلوله مخروطی
سپیده حاجی عزیزی 1392 -
محاسبه ماتریس مقاومت و اندوکتانس مولد فشرده سازی شار مارپیچی غیرانفجاری با گلوله مخروطی
سپیده حاجی عزیزی 1392 -
ساخت و مشخصه یابی نانو کامپوزیت پلی کربنات TiO2
نیما شهبازی 1392 -
مشخصه یابی لاﻳه های نانومتری اﻛﺴﻴد اﻳﻨدﻳوم قلع به روش بازتاب سنجی اشعه-ایکس (XRR)
مجتبی روستایی 1392در این تحقیق، لایه های نازک اکسید ایندیم قلع (ITO) به روش تبخیر با پرتو الکترونی واکنش پذیر بر روی زیرلایه های شیشه ای لایه نشانی شده اند. لایه های نمونه با ضخامت های اسمی 50، 100، 170 و 250 نانومتر با نرخ انباشت ثابت nm/s 10/0 تهیه شدند. دمای زیرلایه ها در خلال لایه نشانی در دمای 400 درجه سانتیگراد ثابت نگه داشته شد. از تکنیک بازتاب سنجی اشعه ایکس (XRR) با زاویه فرود خراشان، برای مشخصه یابی لایه های نازک ITO استفاده شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزارهای MATLAB و GENX و XPOWDER انجام شد که ضخامت های حقیقی و چگالی الکترونی متوسط و ناهمواری سطح لایه ها به دست آمد. همچنین طیف پراش پرتو ایکس (XRD) از لایه ها انجام گرفت و ساختار بلوری لایه ها نیز مورد بررسی قرار گرفت.
خلاصه پایان نامه
-
مطالعه ی تاثیر گرما دادن بر روی ساختار آلیاژهای فلزی آمورف با روش اسپکتروسکوپی موسباور
مجتبی شاملوعلی ابادی 1392 -
مطالعه تاثیر گرما دادن بر روی ساختار آلیاژهای فلزی آمورف با روش اسپکتروسکوپی موسباور
مجتبی شاملوعلی ابادی 1392