مدیران کشور برای حل معضلات اساسی جامعه به دانشگاه‌ها توجه و مراجعه کنند

05 Feb 2018
کد خبر : 3815219
تعداد بازدید : 759

دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: علی‌رغم اینکه مدیران کشور از دانش‌آموختگان دانشگاه هستند ولی در اداره امور و حل مشکلات کمتر به دانشگاه‌ها توجه و مراجعه می‌کنند و شاید به همین دلیل است که بودجه دانشگاه ها در حد رفع نیاز آنها پیش‌بینی نمی شود.

دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: علی‌رغم اینکه مدیران کشور از دانش‌آموختگان دانشگاه هستند ولی در اداره امور و حل مشکلات کمتر به دانشگاه‌ها توجه و مراجعه می‌کنند و شاید به همین دلیل است که بودجه دانشگاه ها در حد رفع نیاز آنها پیش‌بینی نمی شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامی صبح سه شنبه در "نخستین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز" که در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، برگزاری همایش بین المللی دانشگاه سبز را نشانه جدیت دانشگاه کشور در موضوع حفاظت از محیط زیست عنوان کرد.

وی با بیان اینکه فراگیر کردن موضوع توجه به حفاظت از محیط زیست در جامعه از وظایف دانشگاه‌ها است افزود: موضوع محیط زیست از موضوعاتی است که جامعه انتظار دارد دانشگاه ها در خصوص آن بررسی و پژوهش کرده و راهکار عملیاتی برای حل مشکلات محیط زیستی به مدیران و عموم جامعه ارائه دهند.

وزیر علوم گفت: استفاده از تجربیات دانشگاه های داخلی و دانشگاه های سایر کشور ها برای بهینه کردن مدیریت مصرف انرژی در دانشگاه ها و همچنین ارائه الگو های مناسب در زمینه مدیریت سبز به سایر نهادها و دستگاه های اجرایی و مجموعه های مدیریتی از اهداف همایش بین‌المللی دانشگاه سبز در دانشگاه فردوسی مشهد است.

وی با بیان اینکه همه معضلات کشور دارای راهکار علمی است، تصریح کرد: راهکارهای علمی حل معضلات اساسی جامعه باید از سوی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور ارائه شود.

دکتر غلامی اظهار داشت: از دانشگاه ها انتظار می رود نتایج پژوهش های خود در اختیار سایر مجموعه های مدیریتی قرار دهند و همچنین دستاورد های خود را در اختیار دانشجویان قرار داده و ایده های آنان را جذب کرده و از نقد های علمی آنان برای بهتر شدن این دستاورد ها استفاده کنند.

وزیر علوم افزود: مشکلات محیط‌زیستی و اقلیمی در حدی هستند که برگزاری شورا های مشورتی در دستگاه های اجرایی و انجام مطالعات پراکنده در کشور برای حل آنها کافی نیست و حتماً باید در این زمینه با دانشگاه ها و محیط های علمی هم فکری شود.

دکتر غلامی تصریح کرد: البته این انتقاد به همکاران دانشگاهی وارد است که اتکای زیادی به بودجه های دولتی دارند لذا باید حرکتی که در سال های اخیر برای کاهش استفاده از منابع عمومی و افزایش درآمد های اختصاصی دانشگاه ها شروع شده است، سرعت بیشتری بگیرد.

وزیر علوم گفت: مشکلات محیط زیست, معضلاتی جهانی هستند که اگرچه کشور های بزرگ که به تعهدات بین المللی خود عمل نمی کنند نقش بزرگی در به وجود آوردن این مشکلات داشته اند ولی آثار و پیامد های آن گریبان‌گیر همه ی جوامع است. لذا همه ما باید برای حل این مشکل تلاش کنیم.

دکتر غلامی افزود: علی رغم اینکه محیط زیست به همه موجودات زنده تعلق دارد متاسفانه انسان ها با مصرف بیش از حد و هدررفت انرژی بیشترین لطمه را به آن زده اند ولی هم اکنون فرصت آن رسیده است برای استفاده از منابع طبیعی به همه ابعاد آن و عدم تخریب محیط زیست توجه شود.

وزیر علوم در پایان گفت: دانشگاه ها باید با اطلاع رسانی پژوهش های خود در زمینه حفاظت از محیط زیست را در جامعه فراگیر کرده و همه مردم را به توجه به حقوق زیستی عموم مردم و نسل های آینده ترغیب کنند.

گفتنی است که آقای دکتر حسن علی عربی معاونت محترم توسعه و پشتیبانی دانشگاه در این همایش حضور دارند