پروفایل استاد - دانشگاه بوعلی سینا همدان
دانشیار
تاریخ بهروزرسانی: 1403/10/01
علی محمد قدسی
علوم اقتصادی و اجتماعی / علوم اجتماعی
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
مطالعه ی کیفی گشت زنی اینترنتی (سایبرلوفینگ) دانش آموزان دوره دوم متوسطه در شهر همدان
1401اینترنت به عنوان یکی از کارآمدترین رسانه های جهانی برای برقراری ارتباط و تعامل بین المللی، نقش تعیینکنندهای در انتقال فرهنگ و اطلاعات ایفا میکند. یکی از پدیدههای نوظهور مرتبط با اینترنت، پدیدهی سایبرلوفینگ (بیهودهگردی در اینترنت) است. شخصی که به درستی از وقت خود استفاده نمیکند و به جای انجام امور مربوط به کار خود، با استفاده از فضایی که اینترنت در اختیار او قرار میدهد، زمان مفید زندگی خویش را به هدر میدهد. نوجوانان به طور فزایندهای مدت نسبتاً زیادی از اوقات فراغت خود را صرف این فضاها میکنند و سبک زندگی آنها شامل رفتارها، نگرشها و نظرات و دیدگاههای آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. علاوهبراین؛ استفادهی از این فضاها موجب کمرنگ شدن روابط اجتماعی و عاطفی در جامعه میگردد و نوجوان را به انزوا و گوشهگیری میکشاند و همچنین در سلیقه وی انحراف ایجاد میکند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی کیفی پدیده ی سایبرلوفینگ و شناسایی شرایط و عواملی (علّی، مداخلهگر، زمینهای) که بستر رشد آن را به وجود آورده اند، می باشد و در ادامه به راهکارها و پیامدهای این پدیده می پردازد. این پژوهش از نظریات کاتز، گربنر، لازارسفلد، بندورا، کوهن، مرتن، گلیرز، برگس، هیروشی و ... استفاده کرده است. روش مطالعه در این پژوهش کیفی و با رویکرد گراندد تئوری است. داده ها با استفاده از فن مصاحبه عمیق و مساله محور گردآوری شده اند. جامعه هدف، دانشآموزان دوره دوم متوسطه شهر همدان و نمونه ی هدف از طریق نمونهگیری هدفمند و تا حد اشباع نظری و با در نظر گرفتن تنوع دیدگاهها، 18 نفر از دانشآموزان دختر و پسر است. در نهایت با تحلیل متن مصاحبههای نوشته شده به روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و گزینشی نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتههای پژوهش شامل 20 مقوله اصلی و 57 مفهوم می باشد. یافته های پژوهش نشان می دهد که تعارضات درون خانواده، عدم پذیرش در اجتماع، وضعیت بحرانی در جامعه، محبوبیّت اینترنت، رواج فرهنگ مصرف گرایی، عدم مشغولیت و... از عوامل موثر بر رشد و گسترش سایبرلوفینگ در میان دانش آموزان است. بر همین اساس جدولهای مفهومی و الگوی پارادایمی پژوهش ارائه شد.
-
بررسی زمینه های اجتماعی استرس در میان طبقات اجتماعی شهر همدان
1398این پایان نامه به بررسی زمینه های اجتماعی استرس در میان طبقات اجتماعی شهر همدان پرداخته است . جامعه مورد بررسی شهر همدان است .نتایج بیانگر این هستند که میزان استرس طبقه تابع زمینه های اجتماعی تشکیل دهنده طبقه است.
-
مطالعه کیفی اعتیاد به مواد مخدر در روستای چنار سفلی(شهرستان اسدآباد)
1398در این پایان نامه به مطالعه کیفی اعتیاد به مواد مخدر در روستای چنار سفلی(شهرستان اسدآباد) پردخته شده است و روش ان نظریه مبنایی یا زمینه ای بوده است. اعتیاد به مواد مخدر به مثابه یک مسئله اجتماعی پدیده ای است که جوامع روستایی را در ابعاد مختلف به چالش رو به رو می سازد. یکی از نتیجه های حاصل از این پژوهش نشان می دهد که اعتیاد به مواد مخدر در این روستا به عنوان امری عادی و بهنجار تلقی شده که این نگرش تحت تاثیر ساختار طایفه ای و تنش آور این روستا قرار دارد.
-
مقایسه جامعه شناختی نقش روشنفکران در انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی
1398این پایان نامه در پی مقایسه جامعه شناختی نقش روشنفکران در انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی می باشد
-
بررسی جامعه شناختی اسناد در ازدواج موفق و ناموفق در گروه های مختلف اجتماعی شهر همدان
1398این پایان نامه پیرامون بررسی جامعه شناختی اسناد در ازدواج موفق و ناموفق در گروه های مختلف اجتماعی شهر همدان است.سوال اساسی پایان نامه این است که آیا اسنادهای مرتبط با گروه های اجتماعی مختلف با موفق یا ناموفق بودن ازدواج آنها ارتباط دارد.فرض بنیادی پیرامون این اسناد درک ،دید و تفکر مشابه این گرو ه ها است که مبتنی بر جایگاه ساختاری شان در جامعه است که به آنها موفق یا ناموفق بودن ازدواج را القاء می کند. لذا اسناد موفق یا ناموفق یرگرفته از موقعیت گروه ها در ساحتار اجتماعی جامعه است.نتیجه حاصل از یافته های تحقیق فرض بنیادی تحقیق پیرامون پاسخ به سوال اساسی پایان نامه را تایید کرد.
-
بررسی جامعه شناسی ارتباط انواع سرمایه با میزان گرایش زنان به طلاق
1398این پایان نامه پیرامون بررسی ارتباط سرمایه اجتماعی،سرمایه اقتصادی ،سرمایه فرهنگی،سرمایه جنسی با میزان گرایش زنان به طلاق است
-
مطالعه کیفی زنانه شدن مصرف نمایشی در شهر صحنه
1397این پایان نامه در باره مطالعه کیفی زنانه شدن مصرف نمایشی در شهر صحنه است
-
بررسی عوامل موثر بر ترس از ازدواج در پسران شهر کوه دشت
1397این پایان نامه پیرامون بررسی عوامل موثر بر ترس از ازدواج در پسران شهر کوه دشت است
-
بررسی الگو های استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان قطع متوسطه شهرستان کبودرآهنگ
1396در این پایان نامه به بررسی الگو های استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان قطع متوسطه شهرستان کبودرآهنگ پرداخته شده است و متغیرهای شبکه اجتماعی مجازیففضای مجازی،الگو،پیشرفت تحصیلی مورد مطالعه قرار گرفته اند.
-
بررسی جامعه شناختی افسردگی در شهر همدان
1396در این پایان نامه به بررسی جامعه شناختی افسردگی در شهر همدان پرداخته شده است و متغیرهای افسردگی،دینداری،سرمایه اجتماعی،انسجام خانوادگی،پایگاه اجتماعی-اقتصادی در شهر همدان مورد کنکاش قرار گرفته شده است.
-
تحلیل جامعه شناختی فهم مردان و زنان از دلایل طلاق:اسدآباد
1396این پایان نامه در صدد است که به تحلیل جامعه شناختی فهم مردان و زنان از دلایل طلاق دراسدآباد بپردازد و مفاهیم و عوامل ازدواج و زندگی زناشویی،فهم دلایل طلاق،کنش متقابل نمادین،پدیدارشناسی،همسان همسری تفاهمی را مورد بررسی قرار دهد.
-
عوامل جامعه شناختی مرتبط با دامنه پوشش زنان
1395در این پایان نامه به عوامل جامعه شناختی مرتبط با دامنه پوشش زنان پرداخته شده است و متغیر های دامنه پوشش زنان،هویت کاذب،ویژگی های ایده آل جسمانی،جذابیت زنان مورد کنکاش قرار قرار گرفته است.
-
بررسی رابطه ی سرمایه ی اجتماعی بر تمایلات فرزندآوری زنان 49-15 ساله ی همسردار شهر همدان
1395در مطالعات جمعیّتی، باروری جایگاه ویژه یی دارد. نقش باروری به عنوان مهمترین پدیده ی تعیین کننده نوسان های جمعیّتی سبب شده است که مطالعه های مربوط به آن نسبت به سایر پدیده های جمعیّتی از اهمیّت فراوانی برخوردار باشد و بررسی عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موثّر برآن سهم بزرگی از پژوهش های جمعیّتی را به خود اختصاص دهد. امروزه در تحقیقات باروری به شبکه های اجتماعی و روابط حمایتی (رسمی و غیررسمی) به عنوان شاخص های سرمایه ی اجتماعی توجّه روز افزونی می شود که همچون واسطه ای عمل می کنند که افراد از طریق آن ها چیزهای زیادی در مورد رفتارهای جمعیّتی فرا می گیرند. داده ها از طریق روش پیمایش بر روی نمونه 384 زن همسردار 49-15 ساله شهر همدان که از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند، گردآوری شد. نتایج نشان داده که تمایلات فرزندآوری زنانی که فرزند دارند و تمایل به داشتن فرزند دیگری دارند 41/4 درصد و زنانی که فرزند ندارند و تمایل به داشتن فرزند دارند87 درصد می باشد. در تحلیل فرضیه های پژوهش، متغیّرهای سرمایه ی اجتماعی شبکه، روابط رسمی، روابط غیررسمی، فراوانی تماس و کمیّت حمایت اجتماعی در رابطه با متغیّر تمایلات فرزندآوری مورد بررسی قرار گرفته اند و بر پایه این بررسی، روابط بین این متغیّرها به جز فراوانی تماس، از نظرآماری (کای اسکوئر) معنادار بودند. نتایج تحلیل چند متغیّره که از روش رگرسیون لجستیک اجرا شد، نشان داد که متغیّر سرمایه اجتماعی شبکه، روابط غیررسمی، روابط رسمی و حمایت مصاحبتی از سوی خانواده و حمایت اطّلاعاتی از جانب دوستان، ایده آل فرزندآوری و تعداد فرزندان زنده به دنیا آمده در کنار هم 66 درصد واریانس تمایلات فرزندآوری زنان را تبیین می کنند.
-
سبک زندگی و سلامت جنسی زنان
1395درپژوهش حاضر،سلامت جنسی زنان و رابطه آن باسرمایه فرهنگی واقتصادی موردبررسی قرارگرفته است.شناسایی الگو های سلامت جنسی وتحول آن در دوره های زندگی از بلوغ تابعد ازازدواج وهمچنین تحلیل نسبت این الگوها باسرمایه های اقتصادی واجتماعی زنان وهمچنین ترکیب این سرمایه هامسئله اصلی این پژوهش است.پژوهش حاضرباروش کیفی وبااستفاده از مصاحبه نیمه ساخت یافته انجام شده است.تحلیل مصاحبه ها با روش تحلیل مضمون صورت گرفته است.مصاحبه ها با دانشجویان زن متاهل دانشگاه تهران انجام شده است و نمونه ها بربرمبنای ترکیب سرمایه ها ودسترسی به پاسخگویان انتخاب شده اند.تحلیل مضامین داده های این پژوهش نشانمی دهد که الگوی کلی تجربه زنان متاهل درحوزه سلامت جنسی درسه تیپ قابل دسته بندی و تفکیک است:فعال و توانمند-منفعل و بیزار-وظیفه گرا.براساس یافته های این پژوهش بین سرمایه اقتصادی والگوی کلی سلامت جنسی رابطه وجودندارد.بین سرمایه فرهنگی والگوی کلی سلامت جنسی رابطه وجوددارد.افراددارای سرمایه فرهنگی بالا،آگاهی بیشتر نگرش مثبت تروفعالیت و توانمندی بیشتری دررابطه با الگوی کلی سلامت نشان می دهند.
-
بررسی عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت اولیا در امور مدارس متوسطه ی دوم همدان
1394رسالت مدارس به عنوان یکی از نهادهای آموزشی و تربیتی، تعلیم و تربیت است که بدون مشارکت اولیا قابل تحقق نیست. در این راستا پژوهش حاضر مشارکت اولیا را به عنوان یک کنش اجتماعی (از منظر جامعه شناسی )در نظر می گیرد و هدف کلی آن شناسایی وضعیت مشارکت اولیا و بررسی عوامل اجتماعی موثر بر آن می باشد. نمونه ی این پژوهش 250 نفر از اولیای12820 دانش آموز دختر مقطع متوسطه دوم همدان در سال تحصیلی 93-94 است و با شیوه ی پیمایش انجام شده است. درسطح رفتاری، مشارکت اولیا در شش بعد؛ اموراجتماعی، پرورشی، آموزشی، ارتباط خانه و مدرسه، ارتباط با کارکنان و دانش آموزان، امور مالی با متغیرهای اعتماد نهادی، پایگاه اجتماعی- اقتصادی، بی قدرتی، باورهای قالبی، تمایل فردی و خوداثربخشی بررسی می گردد. بر مبنای نتایج پژوهش متغیرهای فوق رابطه معناداری با مشارکت اولیا دارند و 14درصد از تغییرات مشارکت اولیا با متغیرهای اعتماد نهادی و خوداثربخشی تبیین می شود. کم ترین میزان مشارکت در زمینه ی مشارکت مالی و بیش ترین میزان؛ مربوط به امورآموزشی است.
-
مطالعه ی جامعه شناختی عوامل موثر بر گرایش به جراحی زیبایی در میان زنان شهر دلفان
1394امروزه جراحی های زیبایی یکی از شایع ترین اعمال جراحی در سطح جهان است و میزان متقاضیان آن رو به افزایش است. صنعت جراحی زیبایی مدام تلاش می کند تا ابعاد بازار خود را گسترش داده و بر سود خود افزوده و مشتریان بیشتری بدست آورد. از آنجا که گرایش به جراحی زیبایی اولین گام اقدام به جراحی زیبایی است این مطالعه درصدد مطالعه میزان این گرایش در جامعه ی هدف است. جامعه ی آماری این مطالعه را زنان شهر دلفان در استان لرستان تشکیل می دهند. 375 نفر از زنان این شهر با استفاده از نمونه گیری تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اکثریت جامعه دارای گرایش متوسطی به جراحی زیبایی هستند و میزان بالایی از فشار هنجاری را تجربه کرده اند. تحلیل رگرسیون دو متغیره نشان داد که مصرف رسانه ای باعث افزایش درونی سازی ایده آل های زیبایی می شود. همچنین فشار هنجاری باعث افزایش مقایسه ی اجتماعی بدن می شود و از این طریق، گرایش به جراحی زیبایی نیز بیشتر می شود. از مجموع شش فرضیه ی تحقیق، پنج فرضیه تایید شدند.
-
بررسی رابطه ی عوامل اجتماعی و سلامت روانی زنان شهرستان بهمئی
1394سلامت روانی زنان از عوامل گوناگونی تاثیر می پذیرد.زنان به علت شرایط خاصی که در زندگی تجربه می کنند از نظر سلامت روانی در معرض خطر هستند.روش تخقیق این مطالعه پیمایشی است و جامعه آماری زنان بین 15 تا 49 ساله شهر بهمئئ است .یافته ها نشان می دهد بین سلامت روانی زنان و پایگته اجتماعی اقتصادی آنها رابطه وجود ندارد .اما بین متغیر های دیگر تحقیق و سلامت روانی زنان رابطه معنی دار وجود دارد.
-
بررسی جامعه شناختی بی تفاوتی اجتماعی در شهر همدان
1393بی تفاوتی به عنوان یکی از پدیده های اجتماعی در فرهنگ اکثر کشورهای دنیا در قالب یک مساله اجتماعی شناخته شده است. بی تفاوتی اجتماعی بیانگر بی احساسی، بدبینی، و به عبارتی افسردگی اجتماعی است؛ از این رو بی تفاوتی در جامعه نوعی بیماری اجتماعی شناخته می شود که در مقابل نوع دوستی و سلامت اجتماعی قرار دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر میزان دینداری بر بی تفاوتی اجتماعی در شهر همدان می باشد. روش مطالعه حاضر کمی و پیمایشی بوده و داده ها با استفاده از ابزار پرسشنامه و از طریق مراجعه به درب منازل گرداوری شد. جامعه آماری شهر همدان بوده و تعداد نمونه 246 نفر است. روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای می باشد.برای تعیین اعتبار از روش های «اعتبار محتوی» و «اعتبار صوری» وبرای پایایی پرسشنامه از تکنیک «آلفای کرونباخ» استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می-دهد که بی تفاوتی اجتماعی در شهر همدان بیشتر در سطح پایین و متوسط به پایین می باشد. مشخص شد که دینداری هم بطور مستقیم و هم از طریق فردگرایی بر بی تفاوتی اجتماعی تاثیر دارد.
-
بررسی مکانیسم های اجتماعی تعیین کننده ی سطح بازدارندگی قوانین راهنمایی و رانندگی دربین جوانان شهرهمدان
1393پژوهش حاضر پیرامون مکانیسم های اجتماعی تعیین کننده سطح بازدارندگی قوانین دربین جوانان شهرهمدان انجام شده است.باتوجه به جامعه اماری ازطریق فرمول کوکران نمونه انتخاب شده است از طریق فرمول کوکران تعداد 384نفربه عنوان جمعیت نمونه وبه روش نمونه گیری غیراحتمالی از نوع هدفمندانتخاب شدند.دادههای این تحقیق به روش پیمایش وازطریق پرسشنامه جمع آوری گردید.درچارچوب نظری تحقیق از نظریات بازدارندگی،شناختی،کارکردگرایی وکنترل اجتماعی استفاده شده است.تجزیه وتحلیل اطلاعات ازطریق ازمون های همبستگی،رگرسیون چندمتغیره وبااستفاده از نرم افزارspssانجام گردیده است.براساس نتایج حاصل شده متغیرهای مستقل پژوهش همگی برروی سطح بازدارندگی ازقوانین موثربوده وحدود 63درصدازتغییرات را تبیین می کنند.نتایج نشان می دهد سطح بازدارندگی دربین زنان بیشتر از مردان بوده است.
-
بررسی احساس امنیت اجتماعی در بین زنان شاغل در بخش اشتغال غیر رسمی
1393بررسی احساس امنیت اجتماعی در بین زنان شاغل در بخش اشتغال غیر رسمی انجام می گیرد
-
بررسی پدیدار شناسانه بیماری سرطان از دیدگاه مبتلایان سرطانی زن
1393این مطالعه به بررسی پدیدار شناسانه بیماری سرطان از دیدگاه مبتلایان سرطانی زن می پردازد.زنان مبتلا به سرطان بر اساس نوع روش مورد استفاده به چند گروه تقسیم می شوند.این گرو ه ها بنا به نوع سرطان و ویژگی های اجتماعی واقتصادی شان دارای رویکرد و دیدگاه خاصی به سرطان هستند.
-
تحلیل پدیدارشناسانه تجربه ابتلا و مدیریت بیماری ام اس در بین مبتلایان به این بیماری و آثار اجتماعی آن
1393در طول دهه های اخیر با رشد و توسعه بسیاری که در سیستم سلامت جوامع به وجود آمده شاهد مهار و کنترل موفق بسیاری از بیماری های حاد بوده ایم. با وجود این تحولات مثبت در عرصه سلامتی، تغییرات گسترده ای که در سبک زندگی و مظاهر زندگی نوین به وجود آمده، باعث شده انسان در معرض ابتلا به بیماری های مزمن و لاعلاج باشد. از جمله بیماری های مزمن می توان به دیابت، ام اس، آرتریت اشاره داشت.بیماری ام اس یک بیماری مزمن مربوط به دستگاه عصبی مرکزی است و در تعریفی جز 10 بیماری مرموز در دنیا محسوب می شود.ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سلول های ایمنی بدن به دلایلی که هنوز کاملا شناخته شده نیست به پوشش محافظتی سلول های عصبی حمله کرده و با تخریب آن ها درفرایند انتقال پیام های عصبی بخش های مختلف بدن اختلال ایجاد می کنند. بیماران مبتلا به ام اس با چالش های جسمانی، روانی، عاطفی و اجتماعی بسیاری روبه رو می شوند. افرادی با شرایط خاص، مستعد مبتلا شدن به این بیماری هستند، اما به طور قطع این شرایط تنها به عوامل فیزیولوژیک خلاصه نمی شود، به این صورت که عوامل اجتماعی هم نقش مهمی در ابتلای این افراد دارند.عوامل اجتماعی علاوه بر بروز بیماری، درروند و مسیری که بیمار برای زندگی با بیماری انتخاب می کند هم نقش دارند. به نوعی این عوامل اجتماعی هستند که چگونگی تاثیر بیماری بر روی فرد و زندگی اش را تعیین می-کنند. بیماری ام اس تا پایان عمر همراه فرد مبتلا می باشد درنتیجه تبدیل به بخشی از وجود و زندگی فرد می شود، لذا علاوه بر تاثیر در زندگی فردی، نقش مهمی هم در تجربیات اجتماعی بیمار در طول زندگی خواهد داشت. اگر این تاثیرات و ابعاد اجتماعی بیماری به درستی مورد مطالعه قرار گیرد شناخت عمیق تری از این افراد و نیازهایشان میسر شده و در نتیجه ادامه زندگی این بیماران راحت ترمی شود.برای شناخت دقیق این تجارب و دستیابی به دنیای درونی این بیماران باید از روش هایی که امکان دستیابی به این تجارب را فراهم می کنند استفاده کرد.پدیدارشناسی به عنوان یکی ازرویکردهای کیفی، ابزارمناسبی جهت شناخت دقیق این تجارب است.توجه به علائم ذهنی و تجارب درک شده از طرف بیماران در بیماران مبتلا به ام اس از اهمیت بالایی برخوردار است.در این مطالعه با استفاده از روش آنالیز پدیدارشناسی تفسیری تجارب زنان خانه دار مبتلا به ام اس شهر همدان مورد بررسی
-
بررسی عوامل روانی- اجتماعی موثر بر استراتژی های مقابله ای در بیماران ام اس (مولتیپل اسکروزیس) شهر همدان
1392 -
بررسی عوامل روانی-اجتماعی موثر بر استراتژی های مقابله ای در بیماران ام اس (مولتیپل اسکروزیس) شهر همدان
1392 -
بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر احساس شهروندی در مناطق شهر مشهد
1392