علی حیدریان پور

استاد

علی حیدریان پور

تربیت بدنی و علوم ورزشی / علوم ورزشی

1. "Aerobic Exercise Training Effects on Omentin-1, Insulin Resistance and Lipid Profile amongMale Smokers"
    Ali Heidarianpour, سيدميثم موسوي, حسن توسلي
    RESEARCH QUARTERLY FOR EXERCISE AND SPORT, Vol. , pp.880-885, 2023
  2. "Aerobic and resistance exercises affect the BDNF/TrkB signaling pathway, and hippocampal neuron density of high-fat diet-induced obese elderly rats."
    مريم كشوري, Ali Heidarianpour
    PHYSIOLOGY & BEHAVIOR, Vol. , pp.1-14, 2023
  3. "Effect of Exercise and Detraining on Signs of Puberty and Selected Inflammatory Markers in Girls with Precocious Puberty"
    بهناز شكري, Ali Heidarianpour, الناز شكري
    MEDICINE & SCIENCE IN SPORTS & EXERCISE, Vol. , pp.1133-1142, 2023
  4. "Combined training in addition to cortisol reduction can improve the mental health of girls with precocious puberty and obesity"
    الناز شكري, efat sadeghian, fatemeh cheraghi, Ali Heidarianpour, zahra razavi
    Frontiers in Pediatrics, Vol. , 2023
  5. "Effect of resistance training and highintensity interval training on metabolicparameters and serum level of Sirtuin1in postmenopausal women with metabolicsyndrome: a randomized controlled trial"
    سعيد شاملوكاظمي, Ali Heidarianpour, الناز شكري
    Lipids in Health and Disease, Vol. , pp.1-11, 2023
  6. "Ameliorative efects of aerobictraining in girls with precociouspuberty: role of leptin and ghrelin"
    راميار نجفي, Ali Heidarianpour, الناز شكري, بهناز شكري
    Scientific Reports, Vol. , pp.1-10, 2023
  7. "Modulation of GPC-4 and GPLD1 serum levels by improvingglycemic indices in type 2 diabetes: Resistance training andhawthorn extract intervention"
    Ali Heidarianpour, مريم كشوري, Siamak Shahidi, محمد زارعي
    Heliyon, Vol. , pp.1-10, 2023
  8. "The effect of different exercise training modes on serum ferritin and iron levels of type 2 diabetic rats"
    mohamad agha mohammadi, مريم كشوري, Ali Heidarianpour
    پژوهش های آسیب شناسی زیستی, Vol. , pp.7-14, 2022
  9. "The effect of endurance, resistance and concurrent exercise with oral consumption hawthorn extract in some inflammatory biomarkers in induced Alzheimer's male rats"
    محمدمهدي بهرامي شريف, Ali Heidarianpour
    پژوهش های آسیب شناسی زیستی, Vol. , pp.7-14, 2022
  10. "Associations Between Betatrophin with Irisin and Metabolic Factors: Effects of Two Exercise Trainings in Diabetic Rats"
    حسن توسلي, Ali Heidarianpour
    AMERICAN JOURNAL OF THE MEDICAL SCIENCES, Vol. , pp.496-505, 2021
  11. "Positive effect of combined exercise onadipokines levels and pubertal signs inoverweight and obese girls with centralprecocious puberty"
    الناز شكري, Ali Heidarianpour, zahra razavi
    Lipids in Health and Disease, Vol. , pp.1-14, 2021
  12. "Exercise training and de-training efectson serum leptin and TNF-α in high fat induceddiabetic rats"
    حميده ديناري قوژدي, مريم كشوري, Ali Heidarianpour, حسن توسلي
    Diabetology & Metabolic Syndrome, Vol. , 2021
  13. "Ameliorative effects of endurance training and Matricaria chamomilla flowers hydroethanolic extract on cognitive deficit in type 2 diabetes rats"
    Ali Heidarianpour, فرشته محمدي, مريم كشوري, Naser Mirazi
    BIOMEDICINE & PHARMACOTHERAPY, Vol. , 2021
  14. "The ameliorative effects of methylene blue on testiculardamage induced by cisplatin in rats"
    فاطمه غلامي جورابي, siamak yari, parsa amiri, Ali Heidarianpour, حديث هاشمي
    ANDROLOGIA, Vol. , pp.1-10, 2020
  15. "Protective effect of zinc sulfate and continuous/interval training on liver oxidative stress in morphine-withdrawal syndrome in rats"
    Hassan Ghasemi, Akram Ranjbar, رضا قهرماني, Ali Heidarianpour, hadis Abotalebian, Alireza Gharib, nejat kharipour, سحر حسني ولاشجردي
    Physiology and Pharmacology, Vol. , pp.276-284, 2020
  16. "Endurance exercise training restoresdiabetes‑induced alteration in circulatingGlycosylphosphatidylinositol‑specificphospholipase D levels in rats"
    فرزاد عبدالمالكي, Ali Heidarianpour
    Diabetology & Metabolic Syndrome, Vol. , pp.2-8, 2020
  17. "Investigating the effects of endurance, resistance and combined training on reproductive hormones and sperm parameters of streptozotocin-nicotinamide diabetic male rats"
    Ali Heidarianpour, محمد پرستش, Mehdi sadegh
    Journal of Diabetes and Metabolic Disorders, Vol. , pp.273-279, 2019
  18. "Benefits of aerobic training in girls with precocious puberty: involvement of CRP and cortisol"
    Ali Heidarianpour, بهناز شكري, الناز شكري, طيبه باغيان
    JOURNAL OF PEDIATRIC ENDOCRINOLOGY & METABOLISM, Vol. , pp.1005-1011, 2019
  19. "Investigating the effects of endurance, resistance and combined training on reproductive hormones and sperm parameters of streptozotocin-nicotinamide diabetic male rats"
    Ali Heidarianpour, محمد پرستش, Mehdi sadegh
    Journal of Diabetes and Metabolic Disorders, Vol. , pp.273-279, 2019
  20. "The effects of resistance exercise training followed by de-training on irisin and some metabolic parameters in type 2 diabetic rat model"
    حسن توسلي, Ali Heidarianpour, Mehdi Hedayati
    ARCHIVES OF PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY, Vol. , pp.1-8, 2019
  21. "The response of serum Glypican-4 levels and its potential regulatory mechanism to endurance training and chamomile flowers’ hydroethanolic extract in streptozotocin–nicotinamide-induced diabetic rats"
    فرزاد عبدالمالكي, Ali Heidarianpour
    ACTA DIABETOLOGICA, Vol. , pp.935-942, 2018
  22. "Effects of Aerobic Exercise and GNRH Agonists on Apelin Serum Levels andInsulin Resistance Index in Girls with Central Precocious Puberty"
    Ali Heidarianpour, zahra razavi, . .
    مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک, Vol. , pp.44-58, 2017
  23. "Effects of Three Type Exercise Training Programs on FBS and HbA1Cof Elderly Men with Type 2 Diabetes"
    حجت اله سياوشي, Ali Heidarianpour
    Iranian journal of diabetes and obesity, Vol. , pp.14-20, 2017