سعید گرشاسبی فخر

استادیار

تاریخ به‌روزرسانی: 1403/06/22

سعید گرشاسبی فخر

علوم اقتصادی و اجتماعی / علوم اقتصادی

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. عنوان: تاثیر سیستم های مالیاتی در تداوم کسب وکار شرکت های کوچک - متوسط و خرد در استان همدان(مورد مطالعه: بازه ی زمانی 10 ساله)
    سعید عقیلی ناطق 1402
    هدف اصلی در این تحقیق بررسی تاثیر سیستم های مالیاتی در تداوم بیزینس ( کسب و کار) شرکت های کوچک – متوسط و خرد در بازه ی زمانی 10 ساله بود. پژوهش حاضر از نظر ماهیت، کاربردی و از نظر هدف از نوع توصیفی - علمی می باشد که بر اساس اطلاعات واقعی بازار سهام و صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام گرفته است. داده های مورد نیاز در این تحقیق به صورت گردآوری داده های خام از سایت کدال و سایت بانک مرکزی جمع آوری شده است؛ روش تجزیه و تحلیل این تحقیق با استفاده از نرم افزار ایویوس ورژن 6.6 است. بر این اساس، به منظور انتخاب روش داده های تابلویی با اثرات ثابت در مقابل روش داده های تلفیقی، آزمون های F لیمر و هاسمن انجام شده است.نتایج یافته های پژوهش نشان داد که با توجه به کشش های درآمد حقیقی مالیاتی که با ضریب منفی و کوچکتر از یک به دست آمده می توان فهمید که چه در مدل کوتاه مدت چه در بلند مدت با توجه به تداوم طولانی و کشش منفی توجه به داشتن یک سیستم مالیاتی مطلوب را بیش از پیش آشکار می کند.
    خلاصه پایان نامه

  2. بررسی عوامل موثر بر بقای بیکاری با تاکید بر شاخص پیچیدگی اقتصادی در اقتصاد ایران
    مهدیس رحیمی تبریزی 1402
    بیکاری یکی از مهم ترین مباحث بسیاری از کشورها و بویژه اقتصادهای درحال توسعه مانند اقتصاد ایران بوده است. اهمیت مسئله بیکاری به گونه ای است که همواره مورد ارزیابی و پایش سیاستمداران و تصمیم گیرندگان اقتصادی قرار می گیرد. در این میان اندیشمندان و صاحب نظران اقتصادی همواره به دنبال راه حلی هستند که معضل بیکاری را بر طرف نمایند. این درحالی است که اگر تصمیم گیرندگان اقتصادی بخواهند به دنبال راه حل این مشکل باشند، اثرگذاری متغیرهای مختلف بر نرخ بیکاری نمی تواند به تنهایی تصویری درست درجهت حل این مشکل ارایه نماید، بلکه باید اثر متغیرهای مختلف بر بقای این مشکل را مورد بررسی قرار داد. منظور از بقای بیکاری ، همان بررسی طول مدت دوره بیکاری می باشد که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی اهمیت فراوان دارد. با معرفی رویکردهای نوین اقتصادسنجی در تحلیل عوامل موثر بر بقای پدیده های اقتصادی ازجمله معضل بیکاری، هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر متغیرهای مختلف اقتصادی و بویژه شاخص پیچیدگی اقتصاد بر بقای بیکاری می باشد. براین اساس مطالعه حاضر به دنبال ارایه شواهدی از متغیرهای کلان اقتصادی نظیر نرخ تورم، نرخ ارز، بهره وری نیروی کار و شاخص پیچیدگی اقتصادی بر بقای بیکاری با استفاده از داده های بانک مرکزی ایران طی دوره 1375 تا 1401 می باشد. نتایج نشان می دهد که متغیر های تورم ، نرخ ارز موثر واقعی تاثیر مثبت بر بقای بیکاری دارند که باعث افزایش بقای بیکاری می شود . متغیر بهره وری نیروی کار و پیچیدگی اقتصادی نیز اثری منفی بر بقای بیکاری دارد که باعث می شود بقای بیکاری( طول مدت بیکاری )کاهش پیداکند.
    خلاصه پایان نامه