Amir Hossein Rahbar

Assistant Professor

Update: 2024-09-19

Amir Hossein Rahbar

Faculty of Management and Accounting-Razan / Department of Industrial Administration

Master Theses

  1. گزينش فناوري هاي حياتي براي راه آهن جمهوري اسلامي ايران با رويكرد آينده نگاري
    اميرحسين نداف 2023
    باتوجه به افزايش جمعيت و به طبع آن نياز به جابه جايي بار و مسافر و از سوي ديگر محدوديت منابع جهت تأمين اين نياز مي توان با بهره گيري از پيشرفت روزافزون فناوري به صورت تخصصي در صنعت ريلي در اين مسير كوشيد تا با انتخاب فناوري هاي حياتي از ميان فناوري هاي موجود در سطح بين الملل، كارايي و اثربخشي و به صورت جامع، بهره وري بالاتري در اين صنعت حاصل نمود.هدف اساسي اين تحقيق استخراج و گزينش فناوري هاي حياتي جهت به كارگيري در راه آهن جمهوري اسلامي ايران از ميان فناوري هاي موجود در سطح بين الملل است. به همين منظور در گام نخست تحقيق به چگونگي پرداخت به موضوع، شناخت ابزارهايي كه براي به ثمر نشستن هرچه بهتر پژوهش به آن ها نياز وجود دارد (مانند تكنيك دلفي)، بررسي روش هاي مختلفي كه در موارد مشابه به كار گرفته شده اند و تأمل در نتايج آن ها، رجوع به اسناد مرتبط با حوزه موردمطالعه و ... پرداخته شده است. به طوركلي در اين گام با استفاده از دانش موجود در بدنه صنعت ريلي كشور و مرور ادبيات در مقالات مرتبط با مديريت تكنولوژي در صنعت ريلي و اسناد فناوري بين المللي منتشر شده در اين حوزه، فناوري هاي پركاربرد احصا گرديده است. در گام دوم به تهيه شناسنامه هاي فني فناوري هاي منتخب پرداخته شده است. در گام سوم بر اساس شناسنامه هاي تدوين شده در گام قبل، هم انديشي خبرگان صنعت در بخش هاي مختلف مانند ناوگان، زيرساخت، فناوري اطلاعات، هوش مصنوعي و ... به منظور ارزيابي اولويت بندي فناوري هاي منتخب صورت گرفته است. در ابتداي گام چهارم شناسنامه ها بر روي سامانه دلفي آنلاين بارگذاري گرديده است. پس از آن طي دو راند اجراي روش دلفي قضاوت خبرگان از فناوري هاي موردنظر به صورت كمي و كيفي از نظر ميزان نياز صنعت به فناوري منتخب و همچنين امكان اجراي آن در ايران و ميزان دسترس پذيري صورت گرفت و در گام نهايي، فناوري هاي منتخب در گام چهارم به صورت دقيق تر و با جزئيات بيشتر مورد ارزيابي قرار گرفت.
    Thesis summary

  2. ارائه الگوي آمايش استراتژيك صنعت و معدن با استفاده از تكنيك دلفي، موردكاوي استان همدان
    سبحان حميدي 2022
    اتخاد ديدگاه هاي نوين در زمينه استراتژي هاي توسعه صنعتي و بازنگري در رويكردهاي قبلي، چه در سطح ملي و چه در سطح منطقه اي، ضروري به نظر مي رسد. از طرفي شناخت منابع، امكانات، پتانسيل-هاي موجود و بهره وري مناسب از آن ها در بخش صنعت و معدن استان (آمايش صنعت) و اولويت بندي علمي طرح هاي صنعتي به طور توامان با يكديگر، در سطح استان صورت نگرفته است. در اين پژوهش تلاش شده است تا ضمن بررسي 8 سند بالادستي تدوين شده در زمينه توسعه صنعت و معدن استان همدان، با كمك شاخص پيچيدگي اقتصادي، اولويت هاي استان براي اختصاص هر چه دقيق تر منابع و امكانات موجود شناسايي شوند. در بررسي اين اسناد جمعا 200 محصول متمايز استخراج شدند. پس از ادغام موارد مشابه و نزديك به يكديگر و رتبه بندي اين محصولات، 20 محصول با بالاترين ضريب پيچيدگي، انتخاب و مورد ارزيابي مجدد قرار گرفته و براي هركدام از آن ها شناسنامه محصول تدوين شد. در مرحله آخر به كمك مصاحبه با خبرگان و داده هاي اكتساب شده از نتايج رتبه بندي پيچيدگي اقتصادي، 5 محصول پنل هاي خورشيدي،فلز منيزيم،ماشين آلات صنايع غذايي، سيمان نسوز و نشاسته از سيب زميني به عنوان موارد داراي ارزشمندي اقتصادي معرفي شدند. در پايان پيشنهاداتي براي پژوهش هاي آينده و اتخاذ سياست-هاي كلان توسعه اي در استان همدان ارائه شده است.
    Thesis summary

  3. انتخاب صنايع اولويت دار براي تحول صنعتي استان لرستان در افق 20 ساله
    عرفان مرادي 2022
    آمايش صنعتي يكي از مهمترين دغدغه هاي مديريتي استان لرستان در ساليان اخير بوده است. تنوعاسناد توسعه اي و امايشي دراين استان تصميم گيري براي مديران را دشوار نموده است. در اين پژوهش بداهتاً با مطالعه اسناد بالا دستي و پژوهش هاي پيشين انجام شده در بعد كشوري و همچنين اسناد آمايش لرستان صنايع داراي پتانسيل بالقوه احصا شدند.سپس براي هر كدام از صنايع بدست آمده شاخصي تحت عنوان ضريب پيچيدگي استخراج و اولويت ها بر اساس ضرايب پيچيدگي رتبه بندي شده و صنايع داراي ضريب پيچيدگي نسبي بالاتر وارد فاز مطالعاتي شدند. در اين مرحله ابعاد صنايع از منظر تكنولوژي,بازار و مطلوبيت مورد بررسي قرار گرفته و براي هر صنعت شناسنامه تدوين شد. در مرحله بعد با تكيه بر شناسنامه هاي تدوين شده مصاحبه كيفي با خبرگان مربوطه انجام شد.سپس داده هاي شناسنامه ها و مصاحبه ها تحليل و بر اساس شاخص هاي زنجيره تامين, امكان پذيري از نظر فناوري, و بازار مورد سنجش قرار گرفت. در انتها از ماحصل سنجش ها صنايع اولويت دار احصا گرديد كه ميتواند به تصميم گيري هاي اقتصادي مديران استان لرستان كمك كند
    Thesis summary

  4. آسيب شناسي ارزيابي عملكرد مبتني بر سامانه هاي داشبورد،خوداظهاري در بروكراسي هاي حرفه اي، موردكاوي وزارت بهداشت ج.ا ايران
    افشين دولتي تلزالي 2022
  5. مطالعه امكان سنجي كسب و كار تفكيك و گردآوري پسماند به كمك فناوري در شهر همدان
    سمانه سلماسي 2021
    در دو دهه گذشته افزايش جمعيت و توسعه صنعتي، باعث ازدياد حجم زباله هاي جامد شهري، آلودگي زيست محيطي و كمبود زمين مناسب براي دفن شده است از چالش هاي مديريت پسماند بحث جمع آوري پسماند است. پسماندها داراي ارزش اقتصادي و جز جدايي ناپذير زندگي بشر هستند آنچه اهميت دارد چگونگي رفتار با آن است، صنعت بازيافت آينده ي جهان است چون منابع تمام شونده هستند. در حال حاضر جمع آوري زباله هاي شهري به صورت غيرسيستماتيك و سنتي انجام مي پذيرد ولي با توجه به گسترش استفاده از وسايل ارتباطي مانند تلفن همراه و وجود زير ساخت هاي مورد نياز، مي توانيم براي مديريت بهتر و كارايي و تاثير بيشتر از پلتفرم ها و اپليكيشن ها استفاده نماييم. اين پژوهش در پي امكان سنجي كسب و كار تفكيك از مبدأ و جمع آوري پسماند جامد شهري با استفاده از فناوري ديجيتال در شهر همدان است. اين پژوهش از روش پژوهش آميخته استفاده كرده است همچينن براي جمع آوري اطلاعات از پرسشنامه و مصاحبه استفاده شده است براي تجزيه و تحليل داده ها از روش تحليل مضمون و نرم افزارهاي spss,max qda,comfar استفاده شده است. جامعه اين پژوهش براي قسمت پرسشنامه شهروندان شهر همدان و نمونه به صورت تصادفي ساده با ضريب خطاي ده درصد،192نفر انتخاب شده و براي مصاحبه ها از خبرگان كسب و كار، فعالان صنعت بازيافت و جمع آوري ضايعات، مديران سازمان پسماند، مديرعاملان كارخانه هاي بازيافت استفاده گرديده است. نتايج به دست آمده در اين پژوهش حاكي از اين است كه كسب و كار جمع آوري ضايعات بازار خوب و قابل توسعه اي دارد، از جهت فني قابل پياده سازي است و سوددهي قابل قبول دارد.
    Thesis summary