Sara Mirzaie goudarzi

Assistant Professor

Update: 2024-05-16

Sara Mirzaie goudarzi

Faculty of Agriculture / Department of Animal Sciences

M.Sc. Theses

  1. اثر پوست سير و پياز بر عملكرد، فراسنجه هاي خوني و كيفيت گوشت در جوجه هاي گوشتي
    علي مرآتي فشي 2023
    چكيده: اين آزمايش به منظور بررسي اثرات سطوح مختلف پوست سير و پياز بر عملكرد، خصوصيات دستگاه گوارش، فراسنجه هاي خوني و كيفيت گوشت در جوجه هاي گوشتي انجام شد. مجموعا 250 قطعه جوجه گوشتي يك روزه سويه راس 308 در قالب طرح كاملا تصادفي به 5 تيمار، 5 تكرار و 10 قطعه جوجه در هر تكرار از سن 1 تا 42 روزگي اختصاص يافتند. تيمارهاي آزمايشي شامل: 1- شاهد (ذرت و كنجاله سويا)، 2- شاهد +2 درصد پوست سير، 3- شاهد + 4 درصد پوست سير، 4- شاهد + 2 درصد پوست پياز و 5- شاهد + 4 درصد پوست پياز بود. ابتدا يك جيره پايه بر اساس ذرت - كنجاله سويا فرموله شد، سپس جيره هاي آزمايشي با استفاده از سطوح 2 و 4 درصد پوست سير يا پياز رقيق شدند. خوراك مصرفي و وزن بدن بصورت هفتگي و دوره اي ركوردبرداري شدند و ضريب تبديل خوراك بر اساس داده هاي فوق محاسبه شد. خصوصيات دستگاه گوارش و لاشه در سنين 28 و 42 روزگي و فراسنجه هاي خوني و كيفيت گوشت در سن 42 روزگي اندازه گيري شدند. نتايج نشان داد كه صفات عملكرد رشد در دوره آغازين پرورش تحت تاثير تيمار قرار نگرفتند (05/0P)، ولي ضريب تبديل خوراك تحت تاثير تيمار قرار نگرفت (05/0P). پي اچ بخش هاي مختلف دستگاه گوارش تحت تاثير تيمار قرار نگرفت بجز پي اچ چينه دان كه در تيمار 5 (شاهد + 4 درصد پوست پياز) كاهش معني دار يافت (05/>P). سطح كلسترول و تري گليسريد خون در تيمارهاي حاوي سطوح مختلف پوست سير و پياز نسبت به تيمار شاهد كاهش معني دار يافتند (001/0>P). داده هاي كيفيت گوشت نشان داد كه در زمان صفر پس از كشتار، شاخص قرمزي گوشت ران (a*) در تيمارهاي حاوي 2 و 4 درصد پوست سير نسبت به تيمار شاهد كاهش يافت (05/0>P)، هر چند كه اين صفت در زمان 24 ساعت پس از كشتار معني دار نبود (05/0P). با اين وجود، ماده خشك، ظرفيت نگهداري آب و افت حاصل از پخت گوشت تحت تاثير تيمار قرار نگرفتند (05/0 Thesis summary

  2. تخمين انرژي قابل سوخت و ساز ارقام رايج گندم كشت شده در استان همدان با استفاده از مرغ هاي تخم گذار و معادلات رگرسيون چند متغيره
    افاق رمضاني 2022
    اين تحقيق به منظور تعيين معادلات رگرسيوني پيش بيني انرژي قابل سوخت وساز ظاهري تصحيح شده براي ازت (AMEn) در 7 رقم گندم رايج (حيدري، زارع، هما، صدرا، سرداري، هشترود، ميهن) كشت شده در استان همدان اجرا شد. انرژي قابل سوخت وساز با اكسيد تيتانيوم به عنوان نشانگر اندازه گيري شد. هريك از جيره هاي آزمايشي نيز حاوي 40 درصد گندم به عنوان جايگزين ذرت و سويا در جيره پايه بودند. همه داده هاي حاصل از آناليز شيميايي و اندازه گيري اكسيد تيتانيوم در نمونه هاي خوراك و فضولات، با نرم-افزار SAS با استفاده از رويه REG گام به گام با حذف روبه عقب تحليل و بررسي شدند. نتايج رگرسيون چندگانه بيانگر اين بود كه مؤلفه هاي نشاسته (STARCH) و فيبر خام (CF) و فيبر شوينده اسيدي (NDF) براي معادله تخمين انرژي قابل سوخت وساز مناسب هستند. ميانگين تفاوت انرژي قابل سوخت وساز اندازه گيري شده به روش بيولوژيك و تخمين با استفاده از معادله پيش بيني، Kcal/Kg 13/0 بود. اين آناليز نشان داد كه معادله رگرسيوني پيش بيني انرژي قابل سوخت وساز ظاهري تصحيح شده براي ازت ضريب با تبيين (R2 = %534/0) (0040/0 = P ) به صورت زير است: AMEn wheat = 2549.783-1.804 NDF + 0.372 Starch - 3.012CF
    Thesis summary

  3. توليد مكمل آرژنين-سيليكات-اينوزيتول و بررسي اثر آن بر عملكرد و برخي فراسنجه هاي خوني در مرغ هاي تخمگذار
    سعيد اكبري 2021
    هدف از اين مطالعه توليد مكمل آرژنين-سيليكات-اينوزيتول (ASI) و ارزيابي اثر آن بر عملكرد توليدي، صفات كمي و كيفي تخم مرغ، سيستم ايمني و برخي فراسنجه هاي خوني در مرغ هاي تخمگذار بود. كمپلكس ASIبر اساس يك دستورالعمل ساخت استاندارد، تهيه و از طيف بيني رزونانس مغناطيسي هسته اي (NMR) براي شناسايي تركيب استفاده شد. به منظور بررسي اثر ASI توليد شده بر عملكرد توليدي، صفات كمي و كيفي تخم مرغ، سامانه ايمني و برخي فراسنجه هاي خوني، تعداد 96 قطعه مرغ تخمگذار سويه نيك چيك در سن 50 هفتگي انتخاب و به 4 تيمار و 6 تكرار (4 پرنده در هر تكرار) تقسيم شدند. تيمارها شامل: تيمار 1 جيره شاهد (بر پايه دانه ذرت و كنجاله سويا) و تيمارهاي 2، 3 و 4 به ترتيب حاوي 500، 1000 و 1500 ميلي گرم ASI در كيلوگرم خوراك بود كه با جيره پايه مخلوط و روزانه در اختيار مرغ ها قرار داده شد. آزمايش 9 هفته (تا سن 59 هفتگي) به طول انجاميد. صفات كمي و كيفي تخم مرغ هر دو هفته يكبار اندازه گيري شدند. براي ارزيابي سامانه ايمني همورال پرنده، در سن 57 هفتگي 2 قطعه مرغ از هر تكرار به طور تصادفي انتخاب و با استفاده از گلبول قرمز گوسفندي (SRBC) چالش داده شد. همچنين براي ارزيابي ايمني سلولي از تزريق فيتوهماگلوتنين-A به داخل پرده پا و اندازه گيري ضخامت آن استفاده شد. براي ارزيابي فراسنجه هاي خوني، در پايان آزمايش از هر پرنده از طريق سياهرگ بال نمونه خون جمع آوري و پس از جداسازي پلاسماي آن، فراسنجه هاي متابوليكي، غلظت كلسيم، فسفر و فعاليت آنزيم هاي بافتي اندازه گيري شد. آزمايش در قالب طرح كاملا تصادفي اجرا شد. داده هاي مربوط به صفات عملكردي و شاخص هاي كمي و كيفي تخم مرغ به روش آناليز واريانس با اندازه گيري هاي تكرار شده توسط نرم افزار SAS ورژن 4/9 و رويه GLM آناليز شد. همچنين داده هاي مربوط به فراسنجه هاي خوني، فراسنجه هاي ايمني همورال و سلولي و استحكام پوسته تخم مرغ به روش آناليز واريانس ساده و رويه GLM آناليز شد. بر اساس نتايج حاصل از اين پژوهش، در آزمايش NMR، پيك هاي ASI سنتز شده مشابه با پيك ASI توليد شده توسط شركت Nutrition 21 بود. مصرف خوراك در تيمارهاي دريافت كننده سطوح مختلف ASI تفاوت معني داري با شاهد نداشت (05/0P > ). در تيمار 500ASI و 1500ASI درصد توليد تخم مرغ بطور معني داري بيشتر و درصد تخم مرغ هاي شكسته كمتر از 100
    Thesis summary

  4. تاثير اسيدهاي چرب امگا-3 خوراك بر توليد تخم مرغ حاوي امگا-3، كلسترول زرده تخم مرغ، صفات تخم مرغ و عملكرد مرغ هاي تخم گذار سويه نيك چيك
    زهرا معيني 2021
    اين آزمايش به منظور بررسي اثر سطوح مختلف اسيدچرب امگا-3 بر توليد تخم مرغ حاوي امگا-3،كلسترول زرده تخم مرغ، صفات تخم مرغ و عملكرد مرغ هاي تخم گذار سويه نيك چيك طراحي گرديد. مجموعاً تعداد 96 قطعه مرغ تخم گذار 87 هفته شامل 4تيمار،4تكرار و 6 قطعه مرغ در هر تكرار در قالب طرح كاملاً تصادفي به مدت 8 هفته انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل:1-تيمار شاهد (ذرت وكنجاله سويا) و تيمارهاي 2، 3 و 4 به ترتيب حاوي سطح 2، 4 و 6 درصد اسيدچرب امگا-3 بودند. نتايج حاكي از آن است كه استفاده از تمامي سطوح اسيدچرب امگا-3 بر صفات عملكردي (ضريب تبديل، توده تخم مرغ، وزن تخم مرغ، درصد توليد و خوراك مصرفي و همچنين تغييرات وزن بدن( تاثيري نداشت. از طرفي اسيدهاي چرب غيراشباع و كلسترول زرده تخم مرغ تحت تاثير سطوح مختلف تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفتند. ولي موجب كاهش معني داري كلسترول سرم خون نسبت به تيمار شاهد شدند. اثر استفاده از سطح 2 درصد روغن حاوي اسيدچرب امگا-3 در جيره بر شاخص شكل كاهش معني داري را نسبت به ساير تيمارها از خود نشان داد، درصد و شاخص زرده تخم مرغ افزايش معني داري را نسبت به ساير تيمارها داشتند. شاخص زرده تخم مرغ تحت تاثير 4درصد اسيدچرب امگا-3 نسبت به تيمار شاهد افزايش معني داري از خود نشان داد. و همچنين مقدار اسيدچرب امگا-3 سبب كاهش معني دار نسبت پوسته در مقايسه با ساير تيمارها گرديد. از جهتي تست مقاومت تخم مرغ (تست بافت) و صفت گرانروي افزايش معني داري در اثر استفاده از سطح 6 درصد اسيدچرب امگا-3 نسبت به ساير تيمارها نشان داد. بعلاوه سبب بهبود رنگ زرده تخم مرغ در هفته هاي چهارم وششم آزمايش شدند بدين صورت كه تيمار 3 و 4 افزايش معني داري نسبت به تيمار شاهد و دو داشتند. به-طور كلي نتايج اين مطالعه نشان مي دهد كه استفاده از اسيدچرب امگا-3 سبب بهبود رنگ زرده تخم مرغ مي شود ولي در واحد هاو و ساير صفات كيفي تاثيري ندارد. از طرفي استفاده از اسيدچرب امگا-3 سبب كاهش كلسترول خون و شاخص زرده تخم مرغ مي گردد.
  5. استفاده از پوسته تخم مرغ به عنوان منبع كلسيم در جيره مرغ هاي تخم گذار بر عملكرد و قابليت هضم كلسيم
    سامره كاظميان 2021
    مطالعه حاضر به منظور بررسي اثر استفاده از پوسته تخم مرغ به عنوان منبع كلسيم در جيره بر عملكرد توليدي، صفات كيفي تخم مرغ و قابليت هضم كلسيم، ماده خشك و ماده آلي در مرغ هاي تخم گذار انجام شد. در اين آزمايش از 125 قطعه مرغ تخم گذار سويه نيك چيك از سن 71 تا 77 هفتگي در قالب طرح كاملا تصادفي شامل 5 تيمار و 5 تكرار (5 پرنده در هر تكرار) استفاده شد. تيمار هاي آزمايشي شامل: تيمار 1: جيره شاهد (بر پايه ذرت و كنجاله سويا) و تيمارهاي 2، 3، 4 و 5 به ترتيب شامل: 25، 50، 75 و 100 درصد جايگزيني كربنات كلسيم با پوسته تخم مرغ بودند. وزن و تعداد تخم مرغ هاي توليدي به صورت روزانه و مصرف خوراك، به صورت هفتگي اندازه گيري شدند. از داده هاي فوق، توده تخم مرغ و ضريب تبديل خوراك محاسبه شدند. صفات كمي و كيفي تخم مرغ به صورت هر دو هفته يكبار اندازه گيري شدند. قابليت هضم كلسيم، ماده خشك و ماده آلي در هفته پاياني آزمايش (سن 77 هفتگي) با استفاده از ماركر دي اكسيد تيتانيوم اندازه گيري شد. نتايج اين مطالعه نشان داد كه عملكرد توليدي مرغ هاي تخم گذار در كل دوره تحت تأثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت (05/0P>). اثر هفته و بر هم كنش تيمار× هفته بر مصرف خوراك و وزن تخم مرغ معني دار بود (05/0P<). اثر تيمار بر وزن بدن، در تجزيه واريانس معني دار بود (05/0P<)، اما در مقايسه ميانگين هاي كم ترين مربعات، تفاوت معني داري مشاهده نشد. شاخص شكل، شاخص زرده، رنگ زرده، واحد هاو، وزن پوسته و نسبت پوسته تحت تأثير سطوح جايگزيني پوسته تخم مرغ قرار نگرفتند (05/0P>)، اما ضخامت و استحكام پوسته تخم مرغ در تيمارهاي دريافت كننده سطوح 25 و 50 درصد پوسته تخم مرغ در مقايسه با ساير تيمارها به طور معني داري كاهش يافتند (05/0P<). قابليت هضم كلسيم در تيمارهاي دريافت كننده سطوح 50 و 100 درصد پوسته تخم مرغ، به ترتيب كاهش و افزايش معني داري در مقايسه با ساير تيمارها نشان داد (05/0P<). همچنين قابليت هضم ماده خشك و ماده آلي در تيمار دريافت كننده سطح 25 درصد پوسته تخم مرغ در مقايسه با تيمارشاهد به طور معني داري افزايش يافت (05/0P<). به طور كلي نتايج مطالعه حاضر نشان داد كه استفاده از سطوح 75 و 100 درصد پوسته تخم مرغ به عنوان منبع جايگزين كربنات كلسيم در جيره مرغ هاي تخم گذار، اثر نامطلوبي بر عملكرد توليدي، صفات كمي و كيفي تخم مرغ و قابليت ه
  6. اثر مكمل كيلات مس متيونين و پودر يونجه بر عملكرد، كلسترول زرده وكيفيت پوسته تخم مرغ،در مرغ هاي تخم گذار سويه نيك چيك
    عبدالسميع نوري 2021
    اين پژوهش به منظور بررسي اثر سطوح مختلف مكمل مس- متيونين و پودر يونجه درجيره مرغ هاي تخم گذار برعملكرد، كلسترول زرده تخم مرغ و خصوصيات كيفي تخم مرغ طراحي گرديد. دراين آزمايش از تعداد 100 قطعه مرغ تخم گذار سويه نيك چيك در سن 109 تا 117 هفتگي باوزن بدن و ميزان تخمگذاري مشابه دريك آزمايش با طرح كاملاً تصادفي درقالب فاكتوريل 2×2+1 مشتمل بر 5 تيمار در 5 تكرار، و4 قطعه مرغ در هرتكرار به مدت 8 هفته استفاده شد. تيمار هاي آزمايشي شامل: تيمار 1 شاهد حاوي( ذرت وكنجاله سويا)، تيمارهاي 2 ،3 و 4، 5 به ترتيب حاوي 3 و6 درصد پودريونجه و هركدام همراه 50 و 100 ميلي گرم كيلات مس –متيونين دركيلوگرم خوراك تنظيم گرديد. نتايج به دست آمده دراين آزمايش نشان داد كه دركل دوره آزمايش، سطوح مختلف پودريونجه وكيلات مس- متيونين در جيره بجز ضريب تبديل خوراك و تخم مرغ هاي لمبه، برسايرصفات عملكردي تأثير معني داري نداشتند (05/0P>) . در اين آزمايش، ضريب تبديل خوراك و تخم مرغ هاي لمبه افزايش معني دار بود و تحت تأثيرسطح 3 درصد پودر يونجه قرارگرفت(05/0P<). همچنين، سطوح مختلف پودريونجه برويژگي هاي داخلي و خارجي تخم مرغ به استثناي شاخص رنگ زرده و شاخص سفيده دركل دوره آزمايش، تأثيرمعني داري نداشتند (05/0 P>). به گونه اي كه با افزايش سطح پودريونجه درجيره مرغ هاي تخم گذار، شاخص رنگ زرده تخم مرغ بطور معني دار افزايش يافت (001/0P<). بالاترين شاخص رنگ زرده درتيمار5 (حاوي6 درصد پودر يونجه+ 100 ميلي گرم دركيلوگرم جيره كيلات-مس متيونين) مشاهده شد. علاوه بر اين، سطح 100 ميلي گرم مكمل مس به شكل كيلات مس-متيونين دركيلوگرم جيره برشاخص وزن زرده، وزن پوسته و سطح تخم مرغ درهفته هاي اول، دوم، چهارم، و هفتم آزمايش تأثيرافزايش معني داري داشتند(05/0 P<). ازطرفي ديگر، تيماري كه حاوي (6 درصد پودر يونجه+ 100 ميلي گرم دركيلوگرم جيره كيلات-مس متيونين) دريافت كرده بودند غلظت كلسترول زرده تخم مرغ نسبت به تيمار شاهد به طور معني داري كاهش يافت (001/0 P<) ولي سطوح پودريونجه بركاهش تري گليسيريد زرده تخم مرغ تأثيرنداشت. بنابراين، افزودن پودر يونجه وكيلات مس-متيونين درجيره مرغ هاي تخم گذاركلسترول زرده تخم مرغ را كاهش و رنگ زرده را افزايش داد.
    Thesis summary

  7. اثر منبع چربي و سطوح مختلف لسيتين بر عملكرد و قابليت هضم مواد مغذي در مرغ هاي تخم گذار
    حسين محمدي 2020
    چكيده: هدف از پژوهش حاضر بررسي اثر استفاده از منابع چربي به همراه سطوح مختلف لسيتين سويا در جيره بر عملكرد توليد، صفات كيفي تخم مرغ، قابليت هضم مواد مغذي، فراسنجه هاي خوني و آنزيم هاي كبدي مرغ هاي تخمگذار بود. اين پژوهش با 144 قطعه مرغ تخم گذار سويه نيك چيك در سن 37 هفتگي به مدت 7 هفته به صورت آزمايش فاكتوريل 3×2 در چارچوب طرح كاملا تصادفي در 6 تيمار، 6 تكرار و 4 قطعه مرغ در هر تكرار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي عبارت است از: تيمار 1- جيره حاوي 3 درصد روغن سويا به عنوان منبع چربي غيراشباع، 2- جيره حاوي 3 درصد روغن سويا + 1/0 درصد لسيتين، 3- جيره حاوي 3 درصد پيه به عنوان منبع چربي اشباع، 4- جيره حاوي 3 درصد پيه + 1/0 درصد لسيتين، 5- جيره فرموله شده با مخلوط روغن سويا و پيه به مقدار مساوي، 6- جيره فرموله شده با مخلوط روغن سويا و پيه به مقدار مساوي + 1/0 درصد لسيتين بود. خوراك مصرفي به صورت هفتگي، تعداد و وزن تخم مرغ به صورت روزانه اندازه گيري و توده تخم مرغ و ضريب تبديل خوراك محاسبه شد. در پايان هر دو هفته، دو تخم مرغ از هر تكرار جمع آوري و به صفات كمي و كيفي تخم مرغ ها پرداخته شد. در هفته آخر آزمايش نيز قابليت هضم مواد مغذي و فراسنجه هاي بيوشيميايي خون مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمايش نشان داد كه استفاده از تركيب روغن سويا و پيه موجب افزايش معني دار درصد توليد، خوراك مصرفي و توده تخم مرغ در كل دوره آزمايش شد (05/0>P). همچنين افزودن 1/0 درصد لسيتين، خوراك مصرفي را به طور معني داري افزايش داد (05/0>P). استفاده از تركيب روغن سويا و پيه موجب بهبود شاخص رنگ زرده و كاهش شاخص شكل تخم مرغ و ضخامت پوسته شد. افزودن سطح 1/0 درصد لسيتين نيز سبب افزايش رنگ زرده و كاهش واحد هاو گرديد (05/0>P). نتايج مربوط به قابليت هضم مواد مغذي نشان داد كه قابليت هضم ماده آلي در جيره حاوي تركيب روغن سويا و پيه كاهش يافت (05/0>P) و افزودن 1/0 درصد لسيتين به جيره، تاثيري بر قابليت هضم مواد مغذي نداشت. افزودن مكمل لسيتين به جيره سبب كاهش معني داري در غلظت آنزيم هاي آسپارتات آمينوتراسفراز (AST) و لاكتات دهيدروژناز (LDH) شد (05/0>P). مقدار كلسترول خون در جيره حاوي روغن سويا و پيه بيشترين و در جيره حاوي روغن سويا كمترين ميزان را داشت. همچنين با افزودن لسيتين در جيره، غلظت تري گليسريد، كلسترول و LDL به
    Thesis summary

  8. مقايسه اثر سطوح مختلف فلفل قرمز با رنگدانه سنتتيك بر عملكرد، صفات كيفي تخم مرغ و ايمني در مرغ هاي تخم گذار
    زهرا جهان بخش راد 2020
    اين آزمايش جهت مقايسه اثر سطوح مختلف فلفل قرمز با رنگدانه سنتتيك بر عملكرد، صفات كيفي تخم مرغ و ايمني در مرغ هاي تخم گذار از سن 38 تا 50 هفتگي انجام شد. در اين آزمايش از 125 قطعه مرغ تخم گذار سويه نيك چيك شامل 5 تيمار با 5 تكرار و 5 قطعه مرغ در هر تكرار استفاده شد. تيمار1: تيمار شاهد (جيره پايه بر اساس ذرت، گندم، كنجاله سويا) بدون افزودن رنگدانه طبيعي يا مصنوعي، تيمار2: جيره شاهد به علاوه 1 درصد پودر فلفل قرمز تند، تيمار3: جيره شاهد به علاوه 2 درصد پودر فلفل قرمز تند، تيمار4:جيره شاهد به علاوه 3 درصد پودر فلفل قرمز تند و تيمار 5: جيره شاهد به علاوه رنگدانه سنتتيك (لوهمن) 25 گرم در تن بر اساس توصيه شركت سازنده مورد تغذيه قرار گرفتند و آزمايش به مدت 8 هفته انجام شد. براي محاسبه درصد توليد و وزن تخم مرغ هر تكرار، هر روز در ساعت 5 بعد از ظهر تعداد و وزن تخم مرغ ها ركوردگيري و درصد توليد و نيز وزن تخم مرغ بر حسب روز مرغ محاسبه شد. صفات عملكردي مورد بررسي شامل ميزان تخم گذاري، ميانگين وزن تخم مرغ، ميانگين روزانه توليد توده تخم مرغ، ميانگين خوراك مصرفي روزانه و ضريب تبديل بود. هر دوهفته يكبار، دو عدد تخم مرغ به صورت تصادفي از هر تكرار جمع آوري و صفات كيفي تخم مرغ شامل وزن تخم مرغ، شاخص شكل تخم مرغ، شاخص زرده، رنگ زرده، واحد هاو، درصد پوسته و ضخامت پوسته تخم مرغ مورد بررسي قرار گرفت. براي بررسي عملكرد سيستم ايمني مرغ هاي تخم گذار و مشخص كردن اثر فلفل و رنگدانه سنتتيك، از هر تكرار دو قطعه مرغ انتخاب و براي اندازه گيري ميزان پاسخ سيستم ايمني سلولي از روش حساسيت پوستي فيتوهماگلوتنين و ايمني هومورال از تيتر آنتي بادي عليه گلبول قرمز گوسفند استفاده شد. در انتهاي دوره آزمايش از هر تكرار دو قطعه مرغ به صورت تصادفي انتخاب و از رگ زير بال آنها براي اندازه گيري پارامترهاي خوني شامل گلوكز، كلسترول، تري گليسريد، پروتئين كل، آلبومين و برخي آنزيم هاي شاخص آسيب بافتي مانند آلكالين فسفاتاز، آلانين آمينو ترانسفراز و آسپارتات آمينوترنسفراز، خون گيري به عمل آمد.
    Thesis summary

  9. اثر سينرژيك آنزيم فيتاز و پروبيوتيك بر راندمان انرژي و پروتئين ،قابليت هضم كلسيم،فسفر و صفات كيفي تخم مرغ در مرغ هاي تخم گذار
    فاطمه سادات حسيني كلايه 2020
    اثر سينرژيك آنزيم فيتاز و پروبيوتيك بر راندمان انرژي و پروتئين ،قابليت هضم كلسيم،فسفر و صفات كيفي تخم مرغ در مرغ هاي تخم گذار
  10. اثر سطوح مختلف كيلات سلنومتيونين بر عملكرد، رشد و نمو، تراكم و معدني شدن استخوان در پولت هاي تخمگذار سويه نيك چيك
    جواد كوثري مقامي 2020
    اين آزمايش به منظور بررسي اثر سطوح مختلف كيلات سلنيومتيونين بر عملكرد، رشد و نمو، تراكم و معدني شدن استخوان در پولت هاي تخم گذار انجام شد. مجموعاً تعداد 160 قطعه مرغ تخم گذار 15 هفته سويه نيك چيك شامل 4 تيمار، 5 تكرار و 8 قطعه مرغ در هر تكرار در قالب طرح كاملا تصادفي به مدت 10 هفته انجام گرديد. تيمار هاي آزمايشي شامل: 1- تيمارشاهد (ذرت و كنجاله سويا) و تيمار هاي 2، 3 و 4 به ترتيب حاوي 20، 40 و 60 ميلي گرم در كيلوگرم از كيلات سلنومتيونين به صورت سرك به جيره پايه اضافه شدند. خوراك مصرفي به صورت هفتگي و تغييرات وزن بدن به صورت دو هفته يك بار اندازه-گيري و با استفاده از اين داده ها ضريب تبديل غذايي و درصد توليد محاسبه شد. نتايج نشان مي دهد كه اثر استفاده ازسطح 20 ميلي گرم در كيلوگرم كيلات سلنومتيونين در جيره بر مصرف خوراك (دوره پولتي و تخم گذار)، ضريب تبديل غذايي مرغ هاي تخم گذار، واحد هاو، ضخامت پوسته، قطر تيبيا، درصد كلسيم فمور و درصد دستگاه تناسلي كاهش معني داري را در مقايسه با تيمار شاهد داشته است. به كارگيري سطح 40 ميلي گرم در كيلوگرم كيلات سلنومتيونين در جيره بر مصرف خوراك (دوره پولتي و تخم گذار)، رنگ زرده، واحد هاو، ضخامت پوسته، قطر تيبيا، درصد كلسيم فمور و درصد لاشه كاهش معني داري را در مقايسه با تيمار شاهد نشان داد. همچنين استفاده ازسطح 60 ميلي گرم در كيلوگرم كيلات سلنومتيونين در جيره بر مقاومت كرنشي (تيبيا و فمور) و طول ايلئوم افزايش معني داري را در مقايسه با تيمار شاهد داشته است. استفاده ازسطح 60 ميلي گرم در كيلوگرم كيلات سلنومتيونين در جيره بر مصرف خوراك (دوره پولتي و تخم گذار)، ضريب تبديل غذايي مرغ هاي تخم گذار، رنگ زرده، واحد هاو، ضخامت پوسته، قطر تيبيا، درصد لاشه و درصد دستگاه تناسلي كاهش معني داري را در مقايسه با تيمار شاهد نشان داد. . به طور كلي نتايج اين پژوهش نشان داد افزودن شصت ميلي گرم در كيلوگرم از كيلات سلنومتيونين بر خصوصيات مقاومت كرنشي فمور و تيبيا و طول ايلئوم حاوي اثرات افزايش معني داري نسبت به تيمار شاهد است. سايرصفات مانند خوراك مصرفي در دوره پولتي و تخم گذار، ضريب تبديل غذايي، رنگ زرده، واحد هاو، ضخامت پوسته، درصد لاشه، قطراستخوان تيبيا، درصد كلسيم فمور و درصد دستگاه تناسلي اثرات كاهش معني داري نسبت به تيمار شاهد از خود نشان دادند.
  11. اثر كيلات منگنز – گلايسين و ليزين بر عملكرد، خصوصيات فيزيولوژي و تراكم استخوان پولتهاي تخمگذار
    پروانه احمدبيگي 2020
    مطالعه حاضر به منظور بررسي اثر كيلات منگنز – اسيد آمينه گلايسين و اسيد آمينه ليزين بر عملكرد، خصوصيات فيزيولوژي و تراكم استخوان پولت هاي تخم گذار انجام شد. مجموعاً تعداد 160 قطعه مرغ تخم گذار 15 هفته سويه نيك چيك در قالب طرح فاكتوريل 2 × 2 شامل 4 تيمار، 5 تكرار و 8 قطعه مرغ در هر تكرار به مدت 10 هفته پرورش داده شد. تيمار هاي آزمايشي شامل: 1- تيمارشاهد (ذرت - كنجاله سويا بدون افزودني به عنوان جيره پايه) 2- جيره پايه + 150 ميلي گرم در كيلو گرم كيلات منگنز - گلايسين 3- جيره پايه + 84/0 درصد ليزين 4- جيره پايه در تركيب با ليزين و كيلات منگنز -گلايسين به شرح فوق (150 ميلي گرم در هر كيلو گرم خوراك كيلات منگنز – گلايسين و84/0 درصد ليزين) كه به صورت سرك به جيره پايه اضافه شدند. خوراك مصرفي به صورت هفتگي و تغييرات وزن بدن به صورت دو هفته يك بار اندازه گيري و با استفاده از اين داده ها ضريب تبديل غذايي و درصد توليد محاسبه شد. خوراك مصرفي در مرغ هاي دريافت كننده كيلات منگنز - گلايسين و اسيدآمينه ليزين كاهش معني داري را در مقايسه با تيمار شاهد نشان داد (05/0>P). ضريب تبديل غذايي در تيمار دريافت كننده 84/0 درصد اسيد آمينه ليزين در مقايسه با شاهد كاهش معني داري داشت (05/0>P). وزن تخم مرغ در مرغ هاي دريافت كننده كيلات منگنز - گلايسين و اسيدآمينه ليزين كاهش معني داري را در مقايسه با تيمار شاهد نشان داد (05/0>P). واحد هاو در مرغ هاي دريافت كننده كيلات منگنز - گلايسين كاهش معني داري را در مقايسه با تيمار شاهد نشان داد (05/0>P). رنگ زرده در تيمار 3 (84/0 درصد ليزين) در مقايسه با تيمار شاهد كاهش معني داري داشت (05/0>P). درصد زرده در تيمارهاي 2 (150 ميلي گرم در كيلو گرم كيلات منگنز – گلايسين)، 3 (84/0 درصد ليزين) و 4 (150 ميلي گرم در كيلو گرم كيلات منگنز – گلايسين + 84/0 درصد اسيد آمينه ليزين) در مقايسه با تيمار شاهد افزايش معني داري داشت (05/0>P). شاخص زرده در تيمار حاوي 150 ميلي گرم در كيلو گرم كيلات منگنز – گلايسين كاهش معني داري را در مقايسه با تيمار شاهد نشان داد (05/0>P). اثر تيمارهاي مختلف بر ضخامت پوسته، سطح تخم مرغ، نسبت پوسته، وزن مخصوص و نسبت وزن به سطح پوسته معني دار نبود (05/0
  12. تاثير سطوح مختلف دانه ي گلرنگ وپوسته آفتابگردان برعملكرد، نسبت اسيدهاي چرب غيراشباع به اشباع وكلسترول زرده تخم مرغ و پلاسماي خون در مرغ تخم گذار
    علي تركاشوند 2019
    اين آزمايش جهت بررسي تاثير سطوح مختلف دانه ي گلرنگ وپوسته آفتابگردان برعملكرد، نسبت اسيد هاي چرب غيراشباع به اشباع وكلسترول زرده تخم مرغ و پلاسماي خون در مرغ تخم گذار از سن 111تا 118 هفتگي انجام شد. در اين آزمايش از 80 قطعه مرغ تخم گذار سويه هاي لاين36 W- شامل 4 تيمار با 5 تكرار و 4 قطعه مرغ در هر تكرار استفاده شد. تيمار1: تيمار شاهد بدون دانه گلرنگ وپوسته آفتاب گردان، تيمار 2:جيره شاهد به علاوه 10 درصداز دانه گلرنگ ، تيمار3: جيره شاهد به علاوه 4 درصد از پوسته ي آفتاب گردان، تيمار4:جيره شاهد به علاوه 10درصد دانه گلرنگ و 4درصد پوسته ي آفتابگردان مورد تغذيه قرار گرفتند و آزمايش به مدت 8 هفته انجام شد . براي محاسبه درصد توليد و وزن تخم مرغ هر تكرار، هر روز در ساعتي مشخص تعداد و وزن تخم مرغ ها ركوردگيري و درصد توليد و نيز وزن تخم مرغ بر حسب روز مرغ و به صورت هفتگي محاسبه شد. در پايان هر دوهفته يكبار، دو عدد تخم مرغ به صورت تصادفي از هر تكرار جمع آوري و صفات مربوط به محتويات تخم مرغ شامل، شاخص زرده، رنگ زرده، سطح كلسترول، مقدارتري گليسيريدو نسبت اسيد هاي چرب غيراشباع به اشباع زرده تخم مرغ مورد بررسي قرار گرفت. در انتهاي دوره آزمايش از هر تكرار يك قطعه مرغ به صورت تصادفي انتخاب و از رگ زير بال آنها براي اندازه گيري پارامترهاي خوني شامل ليپوپروتئين هاي بادانسيته خيلي پايين، ليپوپروتئين هاي بادانسيته كم، ليپوپروتئين هاي بادانسيته خيلي بالا، تري گليسيريدها وسطح كلسترول موجود درخون، خون گيري به عمل آمد. همچنين ازهرتيمار پنج قطعه مرغ به صورت تصادفي كشتار وازعضله سينه وكبدآنها براي اندازه گيري مقدار و نسبت اسيدهاي چرب غيراشباع به اشباع مورد بررسي قرار گرفت. نتايج اين تحقيق نشان داد كه اثر سطوح پوسته آفتابگردان استفاده شده باعث كاهش ميانگين وزن تخم مرغ،كاهش چربي محوطه بطني و افزايش شاخص زرده (05/0>P) شد، در حالي كه بر LDL و تري گليسريد معني دار نبود(05/0P). به طور كلي نتايج اين آزمايش نشان دادكه اسفاده از سطح 10 درصد گلرنگ و 4 درصد پوسته آفتابگردان درجيره باعث كاهش چربي محوطه بطني، بهبود تركيب اسيد هاي چرب تخم مر
  13. اثر منابع مختلف فيبر نامحلول بر عملكرد و خصوصيات دستگاه گوارش مرغ مادر گوشتي
    شهرام محمديان 2019
    هدف از اين آزمايش بررسي اثر منابع مختلف فيبر نامحلول بر عملكرد، صفات كيفي تخم مرغ، خصوصيات دستگاه گوارش و جوجه درآوري در مرغ هاي مادر گوشتي بود. مجموعا 240 قطعه مرغ مادر گوشتي و 20 قطعه خروس، سويه راس 308 در قالب طرح كاملا تصادفي به 4 تيمار و 5 تكرار اختصاص يافتند. هرتكرار شامل 12 قطعه مرغ مادر و يك قطعه خروس از سن 55 تا 64 هفتگي بود. تيمارهاي آزمايشي شامل 1-گروه شاهد (جيره پايه بر اساس ذرت و كنجاله سويا)، تيمار 2- جيره پايه بعلاوه 8 درصد سبوس گندم، تيمار3 - جيره پايه بعلاوه 1 درصد آربوسل و تيمار 4- جيره پايه بعلاوه 5 درصد كاه گندم فرآوري شده بود. صفات عملكردي شامل مصرف خوراك، وزن تخم مرغ، توليد تخم مرغ و ضريب تبديل خوراك بود. صفات تخم مرغ (شامل كيفيت پوسته، درصد تخم مرغ دو زرده و وزن زرده تخم مرغ) و نيز درصد تخم مرغ قابل جوجه كشي توليدي بود. همچنين در پايان هر هفته صفت وزن بدن همه تيمارها طبق كاتالوگ آوياژن با گروه شاهد و استانداردهاي سويه مقايسه شد. در انتهاي آزمايش، وزن اندام هاي داخلي دستگاه گوارش ، pH محتويات روده و خصوصيات توليدمثلي بررسي شدند، تخم مرغ هاي توليدي قابل جوجه كشي جهت جوجه درآوري، تعيين درجه بندي جوجه هاي توليدي يكروزه و علت يابي تخم مرغ هاي تفريخ نشده به كارخانه جوجه كشي ارسال شد. نتايج اين آزمايش نشان داد درصد توليد تخم مرغ در تيمار سبوس بالاترين و در تيمار آربوسل كاهش معني داري نشان داد(0460/0-P). وزن تخم مرغ هم تحت تاثير تيمار هاي آزمايشي قرار گرفته كه بالاترين وزن نسبت به تيمار شاهد مربوط به تيمار كاه فراوري شده و كمترين وزن مربوط به تيمار سبوس گندم بود (0001/>P). اثراستفاده از فيبر نامحلول همچنين باعث كاهش صفات نامطلوب تخم مرغ قابل جوجه كشي شد ،كه بيشترين درصد توليد تخم مرغ دوزرده براي تيمار شاهد وكمترين درصد تخم مرغ دوزرده مربوط به تيمارآربوسل مي باشد مقدار (0141/0=P)، همچنين اثر فيبر نامحلول در تيمارگندم بالاترين جوجه درآوري داشت وكمترين درصد جوجه درآوري مربوط به تيمار آربوسل بود (0206/0=P). اثر فيبر نامحلول تاثير معني داري بر وزن اندام هاي گوارشي نداشت (05/0
  14. بررسي عملكرد و خصوصيات دستگاه گوارش جوجه گوشتي راس و كاب در پاسخ به جيره پلت حاوي فيبر نامحلول
    امين صمدي 2019
  15. بررسي اثر فيبر نامحلول، منبع چربي و رنگدانه هاي طبيعي يا سنتتيك بر عملكرد، صفات كيفي تخم مرغ و قابليت هضم مواد مغذي در مرغ هاي تخمگذار
    سيده سكينه نيك سير 2018
    اين آزمايش جهت بررسي اثر فيبر نامحلول،منبع چربي و رنگدانه هاي طبيعي يا سنتتيك بر عملكرد،صفات كيفي تخم مرغ، تركيب اسيدهاي چرب زرده تخم مرغ و قابليت هضم موادمغذي در مرغ هاي تخم گذار از سن 41 تا 49 هفتگي انجام شد. مجموعا864 قطعه مرغ تخم گذار سويه هاي لاين 36 Wدر قالب طرح كاملا تصادفي به صورت آزمايش فاكتوريل2×2×3 به12تيمار، 6تكرار و12قطعه مرغ در هر تكرار اختصاص يافتند.عوامل مورد بررسي شامل 2 منبع چربي( روغن سوياو پيه)، دو سطح پوسته آفتابگردان( صفر و سه درصد) و سه منبع رنگدانه(جيره پايه بدون افزودن رنگدانه، فلفل قرمز به عنوان رنگدانه طبيعي و رنگدانه سنتتيك لوهمن) بودند. درصد توليد و وزن تخم مرغ به صورت روزانه و خوراك مصرفي به صورت هفتگي ركوردگيري شدند. سپس از داده هاي فوق، توده تخم مرغ و ضريب تبديل غذايي محاسبه شدند. صفات كمي و كيفي تخم مرغ به صورت دو هفته يكبار اندازه گيري شدند. قابليت هضم مواد مغذي و انرژي قابل سوخت و ساز ظاهري تصحيح شده بر اساس ازت جيره هاي آزمايشي در سن 49 هفتگي اندازه گيري شد. خصوصيات دستگاه گوارش، الگوي اسيدهاي چرب زرده تخم مرغ و فعاليت آنزيم ليپاز روده اي در سن 49هفتگي بررسي شدند. در كل دوره آزمايش، تيمار حاوي روغن سويا، درصد توليد و توده تخم مرغ را به طور معني دار افزايش و ضريب تبديل را نسبت به تيمار حاوي پيه بهبود داد(01/0>P). تيمار حاوي پوسته آفتابگردان، خوراك مصرفي، وزن تخم مرغو ضريب تبديل را نسبت به تيمار بدون پوسته آفتابگردان افزايش معني دار داد(01/0>P). صفات توليدي تحت تاثير منبع رنگدانه قرار نگرفتند (05/0P) شد. استفاده از پوسته آفتابگردان باعث كاهش شاخص زرده و كاهش شاخص a* و افزايش شاخص L* در رنگ زرده شد (05/0>P). استفاده از رنگدانه سنتتيك باعث افزايش شدت رنگ به روش فن رش كالر وكاهش شاخص L* وافزايش شاخص a* در روش رنگ سنجي در رنگ زرده شد(01/0>P). روغن سويا، وزن نسبي طحال (01/0>P) و شاخص L* (05/0>P )رنگ كبد را افزايش داد. استفاده از پوسته آفتابگردان باعث افزايش وزن نسبي سنگدان(05/0>P ) و طول روده كور(01/0> P )وكاهش قابليت هضم پروتئين (01/0> P ) شد. روغن سويا و فلفل قرمز باعث افزايش معني دار فعاليت آنزيم ليپاز در روده شدند(001/0> P).روغن سويا همچن
    Thesis summary

  16. اثر افزودن كروم و سلنيوم آلي به جيره بر عملكرد، فعاليت آنتي اكسيداني و برخي فراسنجه هاي خوني در مرغ هاي تخم-گذار سويه هايلاين
    محمدمهدي محمدي 2018
    اين آزمايش به منظور بررسي اثر سلنيوم و كروم آلي بر عملكرد، فعاليت آنتي اكسيداني و فراسنجه هاي خوني درمرغ هاي تخم گذار انجام شد. مجموعا 96 قطعه مرغ تخم گذار سويه36W در سن89 هفتگي انتخاب و به 4 تيمار، 4 تكرار و 6 قطعه مرغ در هر تكرار تقسيم شد. تيماهاي آزمايشي شامل: 1-شاهد: فقط جيره پايه (بر پايه ذرت و سويا)، 2-سلنيوم: جيره پايه بعلاوه 3/0پي پي ام سلنيوم به شكل مخمر سلنيوم، 3-كروم: جيره پايه بعلاوه 200 پي پي بي كروم به شكل كروم-متيونين، 4-سلنيوم-كروم: جيره پايه بعلاوه مقادير ذكر شده در تيمار 2 و 3 بود. آزمايش در قالب طرح كاملا تصادفي و بصورت آزمايش فاكتوريل 2×2 بود. صفات عملكردي (درصد توليد تخم مرغ، وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ توليدي، مصرف خوراك و ضريب تبديل)، صفات كيفي تخم مرغ ( واحدهاو، شاخص تخم مرغ، شاخص زرده تخم مرغ، شاخص رنگ زرده تخم مرغ و ضخامت پوسته تخم مرغ) و فراسنجه هاي خوني (گلوكز، تري گليسريد، كلسترول، آلبومين، پروتئين كل، كلسيم، فسفر، تعداد گلبولهاي قرمز، هماتوكريت، هموگلوبين، حجم متوسط گلبول قرمز، مقدار متوسط هموگلوبين در گلبول قرمز، غلظت هموگلوبين در گلبول قرمز، شمارش افتراقي انواع گلبول هاي سفيد، مالون دي آلدئيد و ظرفيت آنتي اكسيداني كل) اندازه گيري شد. همچنين تست تحمل گلوكز در هفته پاياني آزمايش از طريق خوراندن گلوكز صورت گرفت سپس كينتيك گلوكز محاسبه شد. تيمار سلنيوم تاثيري بر صفات عملكردي نداشت (05/0P>)، اما ظرفيت آنتي اكسيداني كل را بهبود بخشيد و غلظت مالون دي آلدئيد پلاسما را كاهش داد (05/0P<). تيمار كروم موجب بهبود توده تخم مرغ، درصد توليد و ضريب تبديل غذايي گرديد (05/0P<). همچنين اين تيمار ظرفيت آنتي اكسيداني كل را بهبود بخشيد و مقدار مالون دي آلدئيد را كاهش داد (05/0P<). غلظت پلاسمايي گلوكز 120 دقيقه پي از خوراندن گلوكز در تيمار كروم نسبت به ساير تيمارها كمتر بود (05/0P<). صفات كيفي تخم مرغ و فراسنجه هاي خوني تحت تاثير تيمارها قرار نگرفتند (05/0P>). بطور كلي نتايج اين پژوهش نشان داد افزودن 200 پي پي بي كروم به شكل كروم-متيونين به جيره مرغ هاي تخمگذار سويه هايلاين باعث بهبود توده تخم مرغ، درصد توليد، ضريب تبديل غذايي و متابوليسم گلوكز مي گردد. همچنين افزودن كروم و سلنيوم يا تركيب هردو باعث بهبود توان آنتي اكسيداني كل و كاهش پراكسيداسيون ليپيدهاي پلاسم
    Thesis summary

  17. بررسي اثر منابع مختلف فيبر در جيره بر عملكرد و قابليت هضم مواد مغذي در ايلئوم و سكوم جوجه هاي گوشتي
    ياسمن موسوي 2018
    اين آزمايش براي بررسي اثرات استفاده از منابع مختلف فيبر نامحلول بر صفات عملكردي، ويژگي هاي دستگاه گوارش، قابليت هضم مواد مغذي، ريخت شناسي روده، جمعيت ميكروبي انتهاي دستگاه گوارش، pH و ويسكوزيته محتويات روده به همراه رطوبت بستر و همچنين مقايسه برخي صفات در ايلئوم و سكوم در جوجه هاي گوشتي از سن 1 تا 42 روزگي اجرا شد. تعداد 380 قطعه جوجه گوشتي يكروزه (سويه راس 308) در قالب يك طرح كاملا تصادفي با 5 تيمار، 4 تكرار و 19 قطعه در هر تكرار اختصاص داده شدند. تيمار هاي آزمايشي شامل: تيمار شاهد (ذرت- كنجاله سويا) و رقيق كردن جيره پايه با 3 درصد پوسته ي آفتابگردان، پوسته ي سويا و كاه گندم فرآوري شده و 1 درصد آربوسل بود. نتايج آزمايش نشان داد كه 3 درصد پوسته ي آفتابگردان، پوسته سويا و كاه فرآوري شده در جيره دوره ي آغازين (1 تا 10 روزگي) به بيشترين مقدار خوراك مصرفي نسبت به تيمار شاهد منتهي شد (05/0P<). ميانگين خوراك مصرفي در دوره هاي رشد (11 تا 24 روزگي)، پاياني (25 تا 42 روزگي) و كل دوره (1 تا 42 روزگي) و همچنين ضريب تبديل غذايي در هيچ يك از دوره هاي آزمايشي تحت تاثير تيمار هاي آزمايشي قرار نگرفت. بيشترين افزايش وزن بدن در دوره آغازين و دوره رشد مربوط به تيمار حاوي پوسته آفتابگردان بود (05/0P<). درصد وزن لاشه، ران و سينه در سن 28 روزگي و 42 روزگي تحت تاثير تيمار هاي آزمايشي قرار نگرفت. در سن 28 و 42 روزگي، وزن اندام هاي گوارشي و طول بخش هاي مختلف روده تحت تاثير تيمار هاي آزمايشي قرار نگرفت. در سن 42 روزگي وزن دئودنوم در تيمارهاي شاهد، 1 درصد آربوسل و 3 درصد پوسته ي آفتابگردان در جيره نسبت به ديگر تيمارها افزايش معني دار نشان داد (05/0P<). همچنين تيمار شاهد و پوسته ي آفتابگردان در جيره سبب افزايش معني دار وزن ژژنوم شد (05/0P<). تفاوت آماري معني داري در ميزان pH چينه دان، سنگدان و بخش هاي مختلف روده كوچك وجود نداشت. اما تيمار حاوي 3 درصد كاه فرآوري شده و پوسته سويا سبب كاهش معني دار pH پيش معده نسبت به ساير تيمار ها شدند (05/0P<). در سن 42 روزگي، ميزان ويسكوزيته ي ايلئوم و سكوم جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با 1 درصد آربوسل افزايش معني داري در مقايسه با تيمار هاي ديگر داشت (05/0P<). به طور كلي استفاده از 1 درصد آربوسل در جيره به كاهش جمعيت اي كولاي درسكوم منتهي شد (05/0P<). از سويي جمع
    Thesis summary

  18. تأثير تركيب روغن هاي اسانسي، پروبيوتيك و آنتي بيوتيك بر عملكرد رشد، خصوصيات دستگاه گوارش، فراسنجه هاي بيوشيميايي خون، ايمني در جوجه هاي گوشتي بود.
    جمال محمودي 2018
    هدف از انجام اين آزمايش مقايسه تأثير تركيب روغن هاي اسانسي، پروبيوتيك و آنتي بيوتيك بر عملكرد رشد، خصوصيات دستگاه گوارش، فراسنجه هاي بيوشيميايي خون، ايمني همورال و كيفيت گوشت در جوجه هاي گوشتي بود. مجموعاً 288 قطعه جوجه گوشتي يك روزه سويه راس 308 در قالب طرح كاملاً تصادفي به 4 تيمار، 4 تكرار و 18 قطعه جوجه در هر تكرار اختصاص يافتند. تيمارهاي آزمايشي شامل: 1) شاهد (جيره پايه حاوي ذرت و كنجاله سويا)، 2) جيره شاهد + 150 ميلي گرم در كيلوگرم تركيب روغن هاي اسانسي، 3) جيره شاهد + 200 ميلي گرم در كيلوگرم پروبيوتيك گاليپرو® 4) جيره شاهد + 150 ميلي گرم در كيلوگرم آنتي بيوتيك فلاوومايسين بود. جيره هاي آزمايشي در دوره آغازين (1 تا 10 روزگي)، رشد (11 تا 24 روزگي) و پاياني (25 تا 42 روزگي) استفاده شدند. خوراك مصرفي، وزن بدن و ضريب تبديل غذايي به صورت هفتگي و همچنين در دوره هاي آغازين، رشد و پاياني اندازه گيري شد. در سن 42 روزگي، خصوصيات دستگاه گوارش، لاشه، وزن اندام هاي ايمني، فراسنجه هاي خوني و كيفيت گوشت اندازه گيري شد. خوراك مصرفي در دوره آغازين در بين تيمارها اختلاف معني داري نداشت (05/0P>). اما در دوره رشد و كل دوره خوراك مصرفي تيمار آنتي بيوتيك بالاتر از ساير تيمارها بود (01/0>P). در دوره پاياني، تيمارهاي حاوي تركيب روغن هاي اسانسي و آنتي بيوتيك به طور معني داري خوراك مصرفي بيشتري نسبت به شاهد داشتند (01/0>P). در دوره آغازين افزايش وزن تيمار حاوي تركيب روغن هاي اسانسي و پروبيوتيك مشابه و نسبت به تيمار شاهد بطور معني داري بالاتر بود. در دوره رشد، تيمار آنتي بيوتيك به طور معني داري موجب بهبود افزايش وزن بدن نسبت به تيمار شاهد شد (01/0>P). در دوره پاياني، تيمار شاهد به طور معني داري افزايش وزن بدن كمتري نسبت به ساير تيمار داشت (01/0>P). شاخص توليد در تيمار حاوي آنتي بيوتيك به طور معني داري نسبت به ساير تيمارها بالاتر بود (01/0>P). ضريب تبديل خوراك در دوره آغازين در تيمار حاوي تركيب روغن هاي اسانسي نسبت به تيمار حاوي پروبيوتيك ميل به كاهش داشت (06/0=P). ضريب تبديل خوراك در دوره رشد و پاياني تحت تأثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت (05/0P>). همچنين در كل دوره، ضريب تبديل غذايي در تيمار شاهد به صورت معني داري بالاتر از ساير تيمارها بود (05/0>P). تيمارهاي حاوي پروبيوتيك و آنتي بيوتي
  19. اثر تزريق درون تخم مرغي لتروزل، عصاره هاي ريشه گزنه و سير بر تمايز جنسيت و عملكرد رشد جوجه هاي گوشتي
    زينب باردل 2018
  20. اثر جايگزيني ذرت با بوجاري گندم و تريتيكاله مكمل شده با انزيم زايلاناز بر عملكرد، صفات فيزيولوژيكي و كلسترول پلاسما و تخم مرغ در پولت هاي تخم گذار
    نفيسه مرادي اورنگ 2017
    --
  21. اثر استرانتيوم بر استئوپروزيس، تراكم استخوان كيفيت پوسته تخم مرغ و تحريك ترشح IGF-1 در مرغ هاي تخم گذار سويه هاي لاين
    زهرا مصطفايي 2017
    ----
  22. اثر منابع مختلف روي بر عملكرد و برخي فراسنجه هاي خوني در مرغ هاي تخم گذار
    اعظم مهرباني ممدوح 2017
    --
  23. اثر جايگزيني كنجاله سويا با سطوح مختلف كنجاله كلزا مكمل شده با انزيم پروتئاز بر عملكرد و قابليت هضم مواد مغذي در مرغ هاي تخم گذار
    سميرا نادري سهامي ضمير 2017
    -----
  24. اثر آنزيم پروتئاز بر راندمان مصرف پروتئين وجايگزيني كنجاله تخم پنبه با كنجاله سويا و جنبه هاي اقتصادي آن در جيره جوجه هاي گوشتي
    مهدي صفري 2017
    چكيده: اين تحقيق به منظور بررسي اثرات جايگزين نمودن كنجاله سويا با كنجاله پنبه دانه با و بدون استفاده از آنزيم پروتئاز، بر عملكرد، قابليت هضم مواد مغذي به روش برون تني، خصوصيات لاشه ، مورفولوژي دستگاه گوارش و پارامترهاي خوني در جوجه هاي گوشتي از سن 1 تا 42 روزگي انجام شد. مجموعا 270 قطعه جوجه گوشتي يكروزه سويه راس 308 با وزن بدن اوليه 7/2 ±86/38 گرم بصورت آزمايش فاكتوريل 3×2 و در قالب طرح كاملا تصادفي و مشتمل بر 6 تيمار، 4 تكرار و 15 قطعه جوجه در هر تكرار اختصاص يافتند. تيمارها شامل: 1- تيمار شاهد (دانه ذرت و كنجاله سويا) و تيمارهاي 2، 3، 4، 5 و 6 به ترتيب حاوي 20 و 30 درصد جايگزيني كنجاله پنبه دانه با كنجاله سويا مكمل شده با آنزيم و بدون آنزيم پروتئاز طراحي گرديدند (آنزيم پروتئاز به مقدار صفر و 200 گرم در تن براي همه تيمارها اعمال گرديد). به منظور غير فعال سازي گوسيپول كنجاله پنبه دانه از سولفات آهن در جيره استفاده گرديد. جيره هاي آزمايشي بصورت دوره آغازين (1 تا 10 روزگي)، رشد (11 تا 24 روزگي) و پاياني(25 تا 42 روزگي) در نظر گرفته شد. خوراك مصرفي،تغييرات وزن بدن و ضريب تبديل غذايي به صورت هفتگي و دوره اي اندازه گيري شدند. خصوصيات دستگاه گوارش و قابليت هضم مواد مغذي در سن 27 روزگي اندازه گيري شدند. نتايج آزمايش نشان داد كه خوراك مصرفي، افزايش وزن بدن و ضريب تبديل خوراك در دوره هاي مختلف و در كل دوره تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت (05/0 P> ). وزن اندام هاي گوارشي و لاشه در سنين 27 روزگي تحت تاثير تيمارهاي مختلف قرار نگرفتند. به جز سنگدان و پانكراس كه سطح 30 درصد جايگزيني كنجاله پنبه دانه با كنجاله سويا در سن 27 روزگي باعث افزايش وزن متمايل به معني دار (076/0 P=) آن ها نسبت به شاهد شد و همچنين آنزيم پروتئاز باعث كاهش معني دار وزن سنگدان و پانكراس شد (05/0 P< ). در ضمن استفاده از جيره شاهد بدون آنزيم سبب افزايش وزن متمايل به معني دار (075/0 P= ) پانكراس نسبت به جيره 30 درصد جايگزيني با و بدون آنزيم گرديد. در بررسي اندام هاي گوارشي در سن 42 روزگي، سطح 30 درصد جايگزيني افزايش وزن معني داري را در سنگدان نشان داد و سطح 20 درصد جايگزيني وزن سينه را بطور متمايل به معني داري افزايش داد و عدم استفاده از آنزيم پروتئاز باعث افزايش متمايل به معني دار(0588/0P=) طول دئودنوم
    Thesis summary

  25. اثر دانه كامل يا اسياب شده گندم و تريتيكاله در جيره بر پايه ذرت و كنجاله سويا مكمل شده با انزيم زايلاناز بر عملكرد، خصوصيات دستگاه گوارش و قابليت هضم مواد مغذي در بلدرچين ژاپني
    ناهيد بختياري معز 2017
    هدف از انجام اين آزمايش، بررسي اثر دانه كامل يا آسياب شده گندم و تريتيكاله مكمل شده با آنزيم زايلاناز بر عملكرد توليدي، صفات كيفي تخم بلدرچين، خصوصيات دستگاه گوارش، قابليت هضم مواد مغذي و ويسكوزيته محتويات روده باريك در بلدرچين هاي تخم گذار بود. مجموعا 210 قطعه بلدرچين ژاپني تخم گذار در قالب طرح كاملا تصادفي بصورت آزمايش فاكتوريل 2+2×2×2 مشتمل بر 10 تيمار،3 تكرار و 7 قطعه بلدرچين در هر تكرار از سن 19 تا 24 هفتگي اختصاص يافتند. تيمارهاي آزمايشي بشرح ذيل در نظر گرفته شد: 1) تيمار شاهد شامل ذرت-كنجاله سويا بدون آنزيم، 2) تيمار شاهد شامل ذرت- كنجاله سويا با آنزيم، 3) تيمار گندم آسياب شده بدون آنزيم، 4) تيمار گندم آسياب شده با آنزيم، 5) تيمار گندم دانه كامل بدون آنزيم، 6) تيمار گندم دانه كامل با آنزيم، 7) تيمارتريتيكاله آسياب شده بدون آنزيم، 8) تيمار تريتيكاله آسياب شده با آنزيم، 9) تيمار تريتيكاله دانه كامل بدون آنزيم و 10) تيمار تريتيكاله دانه كامل با آنزيم. كليه تيمارها حاويصفر و 150 گرم آنزيم زايلاناز در تن بودند.ميزان تخم گذاري و وزن تخم بلدرچين بطور روزانه و خوراك مصرفي بصورت هفتگي ركوردبرداريشد. نتايج نشان داد كه در كل دوره آزمايش، صفات توليدي تحت تاثير نوع غله (گندم يا تريتيكاله) قرار نگرفتند (05/0P>). افزودن دانه كامل به جيره، خوراك مصرفي (0584/0=P) و ميزان تخم گذاري را بطور معني داري (05/0>P) نسبت به دانه آسياب شده افزايش داد ولي وزن تخم بلدرچين، توده تخم و ضريب تبديل غذايي تحت تاثير تيمارها قرار نگرفتند (05/0P>). افزودن آنزيم زايلاناز به جيره، اثر مثبتي را بر صفات فوق نشان نداد (05/0P>). شاخص زرده و رنگ زرده در جيره گندم نسبت به تريتيكاله افزايش معني دارييافتند (05/0>P). استفاده از دانه كامل در جيره، واحد هاو رابطور معني داري افزايش داد (05/0>P). وزن نسبي اندام هاي گوارشي تحت تاثير نوع غله، شكل خوراك و آنزيم قرار نگرفتند (05/0P>). pHژژنوم در تيمار دانه كامل نسبت به دانه آسياب شده بالاتر بود (05/0>P). مكمل نمودن جيره با آنزيم زايلاناز، موجب كاهش متمايل به معني دار pH سنگدان (0822/0 P=) و كاهش معني دار pH روده كور گرديد (05/0>P). افزودن دانه كامل به خوراك، انرژي قابل متابوليسم ظاهري و قابليت هضم ماده خشك جيره را افزايش داد (05/0>P). ويسكوزيته محتويات روده باريك
    Thesis summary

  26. اثر جايگزيني كنجاله سويا با سطوح مختلف كنجاله آفتابگردان مكمل شده با آنزيم پروتئاز برقابليت هضم پروتئين و فعاليت برخي آنزيم هاي روده اي در مرغهاي تخمگذار
    طيبه زاهدي 2016
    ژوهش حاضر با استفاده از 120 قطعه مرغ تخم گذار سويهي بونز به منظور بررسي اثر سطوح مختلف كنجاله آفتابگردان )صفر، 45 و 90 درصد جايگزيني با كنجاله سويا( مكمل آنزيمي پروتئاز )( بر قابليت هضم مواد مغذي و كلسترول موجود در زرده تخم مرغ در 6 تيمار، 5 تكرار و 4 قطعه مرغ در هر تكرار در آزمايشي به صورت فاكتوريل 2 × 3 در قالب طرح كاملاً تصادفي طراحي گرديد. نتايج نشان داد جايگزينن كردن كنجاله آفتابگردان با و بدون آنزيم، قابليت هضم پروتئين را نسبت به تيمار شاهد به طور معنيدار تحت تاثير قرار نداد ( 05 / 0 < P (. همچنين اثر سطوح متفاوت كنجاله آفتابگردان بر قابليت هضم ماده خشك كنجاله آفتابگردان معني دار نبود ) 05 / 0 < P (. اثر سطوح 45 و 90 درصد جايگزيني كنجاله آفتابگردان كاهش معنيدار كلسترول زرده را نسبت به تيمار شاهد نشان داد ) 05 / 0 > P (. مكمل نمودن جيره با آنزيم پروتئاز نيز، موجب كاهش معني دار كلسترول زرده تخم مرغ نسبت به تيمار شاهد گرديد ) 05 / 0 > P (. به طور كلي نتايج اين آزمايش نشان ميدهند كه در مرغهاي تخمگذار جايگزيني كنجاله سويا با كنجاله آفتابگردان در سطوح 45 و 90 درصد، با و بدون آنزيم، ميتواند بدون تاثير گذاشتن بر قابيت هضم پروتئين و ماده خشك، سبب كاهش معني دار كلسترول زرده تخم مرغ شود.
  27. اثرات جايگزيني كنجاله سويا با سطوح مختلف كنجاله افتابگردان مكمل شده با انزيم پروتئاز بر صفات عملكردي و مورفولوژي روده باريك در مرغ هاي تخمگذار
    فاطمه برجي زاده 2016
    اين آزمايش به منظور بررسي اثرات جايگزيني كنجاله سويا با سطوح مختلف كنجاله آفتابگردان مكمل شده با آنزيم پروتئاز بر صفات عملكردي، كيفي تخم مرغ، خصوصيات دستگاه گوارش، جمعيت ميكروبي سكوم و مورفولوژي روده باريك در مرغ هاي تخم گذار از سن 78 تا 85 هفتگيانجام شد. مجموعا" 120 قطعه مرغ تخم گذار سويه بونز در 6 تيمار، 5 تكرار و 4قطعه مرغ در هر تكرار بصورت آزمايشفاكتوريل 2×3 در قالب طرح كاملا" تصادفياستفاده شد. تيمار هاي آزمايشي شامل 3 سطح (صفر، 45 و 90 درصد جايگزيني كنجاله سويا با آفتابگردان؛ به ترتيب صفر، 78/6 و 56/13 درصد) و 2 سطح آنزيم پروتئاز (صفر و 200 گرم در تن) مي باشد.مصرف خوراك، وزن تخم مرغ و ميزان تخم گذاري اندازه گيري و از داده هاي فوق توده تخم مرغ و سپس ضريب تبديل غذايي محاسبه شدند. خصوصيات دستگاه گوارش، جمعيت ميكروبي سكوم و مورفولوژي روده باريك در سن 85 هفتگي اندازه گيري شدند. نتايج نشان داد كه 45 درصد جايگزيني كنجاله آفتابگردان، ميزان تخم گذاري را نسبت به تيمار شاهد افزايش داد (05/0P≤). آنزيم، موجب افزايش معني دار خوراك مصرفي گرديد (05/0P<). همچنين، خوراك مصرفي در تيمار 90 درصد كنجاله آفتابگردان با آنزيم، نسبت به سطوح صفر و 90 درصد كنجاله آفتابگردان بدون آنزيم و 45 درصد با آنزيم افزايش يافت (05/0P<). سطح 45 درصد جايگزيني، موجب كاهش معني دار شاخص زرده گرديد (05/0P<). آنزيم پروتئاز، صفات كيفي تخم مرغ از جمله شاخص شكل، شاخص زرده، واحد هاو و وزن پوسته را بهبود داد (05/0P<). افزايش سطح كنجاله آفتابگردان به 90 درصد در جيره،وزن نسبي سنگدان را نسبت به تيمار شاهد بطور معني داري افزايش داد (05/0p<). جمعيت ميكروبيسكوم شامل باكتري هاي توليد كننده اسيد لاكتيك و اشريشياكلي تحت تأثير تيمار هاي آزمايشي قرار نگرفتند (05/0P>). ارتفاع پرز دئودنوم تحت تاثير آنزيم كاهش معني دارييافت (05/0P<).ضخامت پرز هاي دئودنوم در تيمار 90 درصد جايگزيني كنجاله آفتابگردان بدون آنزيم، كاهش يافت (05/0P>). ارتفاع پرز دئودنوم تحت تاثير آنزيم كاهش يافت (05/0P<). نتايج نهايي آزمايش نشان داد مي توان كنجاله آفتابگردان را تا سطح 90 درصد همراه با آنزيم در جيره مرغ-هاي تخم گذار با كنجاله سويا جايگزين نمود بدون اينكه هيچگونه اثر منفي بر صفات عملكردي داشته باشد. ولي تيمار 90 درصد جايگزيني كنجاله آفتابگردان بدون آ
    Thesis summary

  28. اثر منابع مختلف فيبر نامحلول بر توسعه سنگدان، قابليت هضم مواد مغذي، فعاليت برخي انزيمهاي روده اي و عملكرد جوجه هاي گوشتي
    سودا جنگي اقدم 2016
    در اين آزمايش، اثرات استفاده از منابع مختلف فيبر نامحلول بر صفات عملكردي، ويژگي هاي دستگاه گوارش، قابليت هضم مواد مغذي، فعاليت آنزيم هاي روده اي، جمعيت ميكروبي روده كور و رطوبت بستر در جوجه هاي گوشتي از سن 1 تا 42 روزگي مورد بررسي قرار گرفت. مجموعاً 320 قطعه جوجه گوشتي يكروزه سويه راس 308 با وزن بدن اوليه 7/2±82/38 گرم در قالب طرح كاملا تصادفي به 4 تيمار، 4 تكرار و 20 قطعه جوجه در هر تكرار اختصاص يافتند. تيمارهاي آزمايشي شامل تيمار شاهد (ذرت- كنجاله سويا) كه با استفاده از كاه گندم غني شده، پوسته آفتابگردان و پوسته سويا هر كدام به مقدار 3 درصد رقيق شدند. جيره هاي آزمايشي بصورت دوره آغازين (1 تا 10 روزگي)، رشد (11 تا 24 روزگي) و پاياني (25 تا 42 روزگي) در نظر گرفته شد. خوراك مصرفي، وزن بدن و ضريب تبديل غذايي بصورت هفتگي و دوره اي اندازه گيري شدند. خصوصيات دستگاه گوارش بويژه ويژگي هاي سنگدان و قابليت هضم مواد مغذي در سن 27 روزگي و وزن اندام هاي دستگاه گوارش و لاشه، pH قسمت هاي مختلف دستگاه گوارش، فعاليت آنزيم هاي روده اي، جمعيت ميكروبي روده كور و رطوبت بستر در 42 روزگي اندازه گيري شدند. نتايج آزمايش نشان داد كه 3 درصد كاه گندم غني شده موجب افزايش متمايل به معني دار خوراك مصرفي نسبت به تيمار شاهد در دوره آغازين شد (1/0P<) برعكس تفاوت معني داري را نسبت به پوسته آفتابگردان و پوسته سويا نشان نداد. كاه غني شده موجب افزايش معني-دار وزن بدن جوجه ها نسبت به ساير تيمارها در دوره آغازين گرديد (05/0P<). هم چنين افزايش وزن بدن (1/0P<) و بهبود ضريب تبديل غذايي در جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با كاه غني شده در دوره رشد مشاهده شد (05/0>P) ولي عملكرد جوجه هاي گوشتي در دوره پاياني و نيز كل دوره آزمايش تحت تاثير تيمارهاي مختلف قرار نگرفت (05/0P>). وزن اندام هاي گوارشي و لاشه در 27 و 42 روزگي تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفتند بجز طول روده باريك كه منابع مختلف فيبر نامحلول در 27 روزگي بطور معني دار (05/0>P) و تيمار كاه غني شده آن را در 42 روزگي بطور متمايل به معني داري آن را افزايش داد (1/0>P). خصوصيات سنگدان از جمله وزن مطلق، نسبي، ماده خشك و pH تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفتند (05/0P>).pH محتويات دستگاه گوارش تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي در 42 روزگي قرار نگرفت (05/0 Thesis summary

  29. بررسي پارامترهاي عملكردي، بيوشيميايي و مقاومت پوسته تخم بلدرچين ژاپني در پاسخ به جايگزيني كنجاله سويا با كنجاله كلزا در جيره
    مسعود رنجبران 2014
  30. اثرات جايگزيني كنجاله سويا كنجاله كلزا براساس اسيد آمينه كل و قابل هضم بر عملكرد مرغ هاي تخم گذار هالاين W-36
    نرگس آقا محمدي گنبدي 2014
  31. تاثير سطوح مختلف روغن هاي اكسيده شده بر عملكرد و كبد چرب مرغ هاي تخمگذار
    پرستو چراغي 2013
  32. بررسي اثر افزايش مقدار اسيدفوليك جيره غذايي بر مقدار زرده تخم مرغ و عملكرد توليدي مرغان تخمگذار
    منصوره عبدالملكي 2013