برخی اعمال شب های قدر

04 Jul 2015
کد خبر : 3839069
تعداد بازدید : 796

شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، اولین شب از شب های قدر است و شب قدر، همان شبی است که در تمام طول سال، شبی به خوبی و فضیلت آن نمی‏رسد و عمل در آن، بهتر است از عمل در هزار ماه؛ اعمال شب های قدر بر دو نوع است، یکی آنکه در هر سه شب باید انجام داد و دیگر آنکه مخصوص است به هر شبی.

شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، اولین شب از شب های قدر است و شب قدر، همان شبی است که در تمام طول سال، شبی به خوبی و فضیلت آن نمی‏رسد و عمل در آن، بهتر است از عمل در هزار ماه؛ اعمال شب های قدر بر دو نوع است، یکی آنکه در هر سه شب باید انجام داد و دیگر آنکه مخصوص است به هر شبی.

شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، اولین شب از شب های قدر است و شب قدر، همان شبی است که در تمام طول سال، شبی به خوبی و فضیلت آن نمی‏رسد و عمل در آن، بهتر است از عمل در هزار ماه؛ و در آن شب تقدیر امور سال می‏شود و ملائکه و روح که اعظم ملائکه است، در آن شب به اذن پروردگار به زمین نازل می‏شوند و به خدمت امام زمان(علیه السلام) مشرف می‏شوند و آنچه برای هر کس مقدر شده است، بر امام(علیه السلام) عرض می‏کنند. اعمال شب های قدر بر دو نوع است، یکی آنکه در هر سه شب باید انجام داد و دیگر آنکه مخصوص است به هر شبی. اما اعمال مشترک شب های قدر:

اول:غسل است؛ علامه مجلسی رحمة الله علیه فرموده که غسل این شب ها را مقارن غروب آفتاب انجام دادن بهتر است که نماز شام را با غسل بگزارد.

دوم: دو رکعت نماز است، در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه توحید بخواند و بعد از فراغ هفتاد مرتبه أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ بگوید. در روایت نبوی صلی الله علیه و آله است که از جای خود برنخیزد تا حق تعالی او را و پدر و مادرش را بیامرزد.

سوم:قرآن مجید را بگشاید و بگذارد در مقابل خود و بگوید: اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِکِتَابِکَ الْمُنْزَلِ وَ مَا فِیهِ وَ فِیهِ اسْمُکَ الْأَکْبَرُ وَ أَسْمَاؤُکَ الْحُسْنَی وَ مَا یُخَافُ وَ یُرْجَی أَنْ تَجْعَلَنِی مِنْ عُتَقَائِکَ مِنَ النَّارِ پس هر حاجت که دارد بخواهد.

چهارم:آنکه مصحف شریف را بگیرد و بر سر بگذارد و بگوید: اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِیهِ وَ بِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ پس ده مرتبه بگوید بِکَ یَا اللَّهُ و ده مرتبه بِمُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِعَلِیٍّ و ده مرتبه بِفَاطِمَةَ و ده مرتبه بِالْحَسَنِ و ده مرتبه بِالْحُسَیْنِ و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ و ده مرتبه بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِمُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ مُوسَی و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ و ده مرتبه بِالْحُجَّةِ پس هر حاجت که داری طلب کن.

پنجم:زیارت کند امام حسین علیه السلام را.(در خبر است که: چون شب قدر می‏شود، منادی از آسمان هفتم ندا می‏کند از بطنان عرش که حق تعالی آمرزید هر که را که به زیارت قبر حسین علیه السلام آمده)

ششم:احیا بدارد این شب ها را(همانا روایت شده: هر که احیا کند شب قدر را، گناهان او آمرزیده شود، هر چند به عدد ستارگان آسمان و سنگینی کوه‏ها و کیل دریاها باشد)

هفتم:صد رکعت نماز کند که فضیلت بسیار دارد و افضل آن است که در هر رکعت بعد از حمد ده مرتبه توحید بخواند.

هشتم:بخواند:اللَّهُمَّ إِنِّی أَمْسَیْتُ لَکَ عَبْدا دَاخِرا لا أَمْلِکُ لِنَفْسِی نَفْعا وَ لا ضَرّا وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءا أَشْهَدُ بِذَلِکَ عَلَی نَفْسِی وَ أَعْتَرِفُ لَکَ بِضَعْفِ قُوَّتِی وَ قِلَّةِ حِیلَتِی فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِی مَا وَعَدْتَنِی وَ جَمِیعَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَیَّ مَا آتَیْتَنِی فَإِنِّی عَبْدُکَ الْمِسْکِینُ الْمُسْتَکِینُ الضَّعِیفُ الْفَقِیرُ الْمَهِینُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِی نَاسِیا لِذِکْرِکَ فِیمَا أَوْلَیْتَنِی وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِکَ فِیمَا أَعْطَیْتَنِی وَ لا آیِسا مِنْ إِجَابَتِکَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّی فِی سَرَّاءَ [کُنْتُ‏] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِیَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعَاءِ

و این دعا را کفعمی از امام زین العابدین علیه السلام روایت کرده که در این شب ها می‏خوانده اند در حال قیام و قعود و رکوع و سجود. و علامه مجلسی رحمة الله علیه فرموده که بهترین اعمال در این شب ها، طلب آمرزش و دعا از برای مطالب دنیا و آخرت خود و پدر و مادر و خویشان خود و برادران مؤمن زنده و مرده ایشان است و اذکار و صلوات بر محمد و آل محمد علیهم السلام آنچه مقدور شود و در بعضی از روایات وارد شده است که دعای جوشن کبیر را در این سه شب بخوانند... و روایت شده: که خدمت حضرت رسول صلی الله علیه و آله عرض شد که اگر من درک کردم شب قدر را، چه از خداوند خود بخواهم؟ فرمودند: عافیت را.

اعمال مخصوص شب نوزدهم

-صد بار ذکر اللهم العن قتلة امیرالمومنین(ع)

-قرائت دعای اللّهُمَّ اجْعَلْ فِیما تَقْضِی وَفِیما تُقَدِّرُ، مِنَ الأَمْرِ الْمَحْتُومِ، وَفِیما تَفْرُقُ مِنَ الأَمْرِ الْحَکِیمِ، فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ، مِنَ الْقَضاءِ الَّذِی لاَ یُرَدُّ وَلاَ یُبَدَّلُ، أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرامِ فِی عامِی هذا، الْمَبْرُورِ حَجُّهُمُ، الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمُ، الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمُ، الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئاتُهُمْ، وَاجْعَلْ فِیما تِقْضِی وَتُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ عُمْرِی، وَتُوَسِّعَ لِی فِی رِزْقِی

-گفتن صد بار ذکر استغفرالله ربی و اتوب الیه

التماس دعا