دانشگاه‌ها باید در عرصه بین‌المللی حضور یابند

20 May 2016
کد خبر : 3832499
تعداد بازدید : 882

دکتر مجتبی صدیقی گفت: دانشگاه‌ها باید در عرصه بین‌المللی حضور یافته و با سرویس‌دهی مطلوب و حفظ و برقراری ارتباط مناسب با فارغ‌التحصیلان دیروز و امروز در جذب دانشجو نقش موثری داشته باشند.

دکتر مجتبی صدیقی معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در چهاردهمین آئین نکوداشت دانش آموختگان غیرایرانی در دانشگاه بوعلی سینا، با اشاره به اینکه در تمام کشورها برای تبادل استقلال، علم، هنر و فرهنگ به روی همه باز باشد، گفت: امسال باید با فضایی که مردان دیپلماسی و شجاع کشور ایجاد کرده اند، در عرصه دیپلماسی علمی ورود کرده و از فضای ایجاد شده استفاده کنیم تا توسعۀ بیشتری در پذیرش دانشجو و ارتباطات بین‌المللی با دانشگاه‌ها داشته باشیم. وی افزود: سال گذشته تلاش های خوبی در این زمینه داشتیم و به دنبال افزایش کمیت و سرویس دادن و خدمت بیشتر به دانشجویان غیرایرانی بودیم. صدیقی با اشاره به اینکه دانشگاه های کشور تلاش خود را برای جذب دانشجویان بورسیه و در بخش جدی تر به غیربورسیه معطوف کرده‌اند تا دانشجویان بیشتری جذب کنند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 21 هزار و 500 دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه‌ های مختلف وزارت‌ علوم و وزارت بهداشت مشغول تحصیل هستند که با هماهنگی بین دو وزارتخانه هماهنگی خوبی در پذیرش دانشجو داریم. وی بیان کرد: همزمان با آن، ایجاد امکانات و فضاهای باز و صندلی ها برای جذب دانشجویان کمک می‌کند تا شرایط بهتری برای پذیرش دانشجویان رقم بخورد. معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: در سال گذشته آئین نامۀ جذب دانشجوی غیرایرانی تصویب و به دانشگاه‌ ها ابلاغ شد و مورد تاکید قرار گرفت تا به بهترین شکل از فرصت ها، ظرفیت ها، توانایی و فضای بین المللی ایجاد شده استفاده کنند و در کنار آن آئین نامۀ بورسیه ها تجدید نظر و امسال ابلاغ شود. وی گفت: به منظور سرویس دهی بهتر به دانشجویان به دنبال راه اندازی دفاتر امور کنسولی در دانشگاه هایی که دانشجویان غیرایرانی زیادی دارند، هستیم که طی هماهنگی با وزارتخانه ها به این نتیجه رسیدیم از این طریق خدمات را راحت تر به دانشجویان ارائه کنیم و بدین ترتیب عدم تمرکزگرایی اعتبارات رقم بخورد و از این حیث دانشگاه‌ ها به استقلال دست یابند و مسائل در داخل دانشگاه رفع شود. دکتر صدیقی با اشاره به نقش جدی دانشگاه ها در جذب دانشجویان غیرایرانی تاکید کرد: با فراهم کردن دفاتر بین المللی دانشگاه ها جدی تر می‌ توانند برای جذب دانشجو تلاش کنند. وی گفت: دانشگاه ها باید در عرصۀ بین المللی حضور یافته و با سرویس دهی مطلوب و حفظ و برقراری ارتباط مناسب با فارغ التحصیلان دیروز و امروز در جذب دانشجو نقش موثری داشته باشند. وی اظهار کرد: فارغ التحصیلان بهترین مُبلغان برای آموزش عالی کشور هستند و می توانند هموطنان خود را برای تحصیل در ایران تشویق و ترغیب کنند بنابراین نیاز داریم ارتباط خود را با دانشجویان حفظ کنیم و از این طریق پتانسیل جذب را بیشتر و بهتر کنیم. مجتبی صدیقی با بیان اینکه خدمات دهی خوبی همچون در اختیار گذاشتن مسکن برای دانشجویان غیرایرانی را داریم، خاطرنشان کرد: سال گذشته شهریه پرداختی به دانشگاه ها را 20 درصد افزایش دادیم و از ابتدای امسال مقرری بورسیه دانشجویان 20 درصد رشد یافت تا زندگی بهتری برای دانشجویان غیرایرانی فراهم شود. معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: باید تلاش شود دانشجویان غیرایرانی پیام

آور و پیام برنده ندای صلح و آزادی جمهوری اسلامی ایران به تمام کشورها باشند تا همه بدانند مردم ایران صلح‌دوست، فرهنگی و انسان‌دوست هستند.