رویداد «تولید ثروت از اپلیکیشن های موبایلی» - دانشگاه بوعلی سینا همدان
این رویداد با همکاری بنیاد ملی نخبگان استان همدان و دانشگاههای بوعلی سینا و صنعتی همدان و با حمایت برخی از دستگاههای اجرایی استان از جمله اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و پارک علم و فناوری استان در تاریخ 21 الی 23 آذرماه در دو بخش «ماراتون برنامه نویسی موبایل» و «همایش تولید ثروت از اپلیکیشن های موبایلی» در محل دانشکده مهندسی در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد.
این رویداد در ابتدا با «ماراتون برنامه نویسی موبایل»از ساعت 8:30 صبح سه شنبه 21 آذرماه به مدت 48 ساعت و بصورت شبانه روزی اجرا گردید. ثبت نام در مسابقه برای عموم آزاد بود و تیم های شرکت کننده در رویداد در مدت زمان اعلام شده نسبت به ثبت نام خود از طریق وب سایت رسمی رویداد اقدام کردند، بدین ترتیب پس از پایان مهلت ثبت نام 4 تیم دانش آموزی و 14 تیم دانشجویی ( مجموعاً 18 تیم ) تحت گروه های 2 الی 4 نفره در این ماراتون نام نویسی کردند. افراد شرکت کننده در مسابقه مذکور از به تفکیک هر موسسه در زیر آمده است:
دانشگاه بوعلی سینا همدان( 34 نفر )
دانشگاه صنعتی همدان ( 6 نفر)
دانشگاه پیام نور همدان ( 1 نفر )
دانشگاه هنر تبریز ( 1 نفر )
دبیرستان علامه حلی ( 7 نفر )
دبیرستان شهید آیت الله مدنی ( 1 نفر )
دبیرستان شهید حاجی بابایی ( 1 نفر )
دبیرستان ابن سینا ( 2 نفر)
در ابتدای مسابقه ماراتون که در محل سایت دانشکده مهندسی و در دو سالن به صورت همزمان برگزار میشد، یک چالش اصلی با عنوان «توسعه یک نرم افزار موبایلی برای مدیریت خودروهای تک سرنشین» توسط کمیته علمی به شرکت کنندگان معرفی شد. حضور اعضای تیمهای شرکت کننده در محل برگزاری مسابقه در این مدت الزامی بود و تیمها حق خروج از محل مسابقه را نداشتند. تیم داوری متشکل از 9 نفر از اساتید و فناوران حوزه مهندسی نرمافزار و برنامههای کاربردی همراه بودند که ارزیابی محصول هر تیم را هم در حین برگزاری مسابقه و هم در پایان آن بر عهده داشتند. در حین انجام مسابقه داوران و مربیان رویداد بطور پیوسته بر میزان پیشرفت همه تیمهای شرکت کننده نظارت نموده و مشاوره های فنی و علمی لازم را به آنها ارائه مینمودند.پس از پایان مسابقه، هر تیم محصول خود را به صورت حضوری و در مدت زمان محدود به کمیته داوری ارائه نمودند ودر نهایت تیمهای برنده مشخص شدند.
همایش تولید ثروت از اپلیکیشن های موبایلی، به عنوان مرحله دوم این رویداد در تاریخ 23 آذر 1396 در سالن شهید چمران دانشکده علوم پایه دانشگاه بوعلی سینا با حضورسرپرست محترم دانشگاه بوعلی سینا همدان، ریاست محترم دانشگاه صنعتی همدان، ریاست محترم بنیاد نخبگان استان همدان، مدیر کل محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات استان، مدیر محترم و اعضای هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر، اعضای هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا و دانشگاه صنعتی همدان و جمعیت قابل توجهی از دانشجویان و علاقهمندان به حوزه کسب و کارهای نوآورانه برگزار شد.
در ابتدای این همایش آقای دکتر اسماعیل فیضی، دبیر رویداد، ضمن خیرمقدم به حضار، به نقش مهم اپلیکیشن های موبایلی در دنیای امروزی و لزوم توجه دانشجویان به کارآفرینی و کسب و کارهای نوپا اشاره کردند. سپس آقای دکتر حسن بشیری، دبیر اجرایی همایش، گزارش کوتاهی در مورد ماراتون برنامه نویسی موبایل به حاضرین ارائه کردند.سخنران بعدی مراسم آقای مهندس ساکی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات بود که بر اهمیت تولید محتوی دیجیتال و تلاش در جهت استفاده موثر از پهنای باند شبکه زیرساخت استانتاکید کردند.
در ادامه آقای دکتر سعید روشنی کارگاهی با عنوان «گامهای لازم برای راهاندازی موفق یک استارت آپ»برگزار نمودند. آقای مهندس حسین ابرار باقرپور فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه بوعلی سینا داستان موفقیت خود در توسعه و ارائه بازی «دنده دو» و «دنده دو ترافیک» را برای حاضرین نقل کردند. پس از آن آقای دکتر مجذوبی، ریاست محترم بنیاد نخبگان و معاونت محترم پژوهشی و فناوری دانشگاه سخنان کوتاهی را ایراد فرمودند.
در انتها خلاصهای از عملکرد هر تیم شرکتکننده و ویژگیهای هر کدام و نیز نتایج نهایی ماراتونتوسط آقایان دکتر بشیری دبیر اجرایی رویداد و دکتر نصیری دبیر علمی رویداد ارائه گردید. نتایج نهایی این رویداد به شرح زیر اعلام شد و جوایز تیم های برتر توسط آقایان دکتر محمدی فر، ریاست محترم دانشگاه بوعلی سینا، دکتر نیلی ریاست محترم دانشگاه صنعتی همدان، دکتر مجذوبی، ریاست محترم بنیاد نخبگان استان همدان و معاونت محترم پژوهشی و فناوری دانشگاه بوعلی سینا و مهندس ساکی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان به آنان اهداء شد. در پایان مراسم از زحمات تیم اجرایی دانشجویی این رویداد نیز تقدیر شد.
نتایج پایانی ماراتون مسابقات اپلیکشن های موبایلی
تیم اول ( Arena )
عرفان سقاباشی
علی خسروی روزبهانی
فاطمه دانش پژوه
پرستو کاظمیان
تیم دوم ( Almina )
سید نوید موسوی
علی احمدی دهمند
میلاد جلالی
تیم سوم ( Bro ):
شهاب قدسی
حسین نظری
رسول رضوانی جلال
تیم چهارم ( Hut ):
امیر باقری
امیر محمد کاتب
تیم پنجم( رافارو ):
امیرحسین واحدی
امیرحسین فرخی
حسین خراسانی