علي محمد قدسي

Associate Professor

Update: 2024-05-16

علي محمد قدسي

Faculty of Economics and Social Sciences / Department of Social Sciences

M.Sc. Theses

  1. مطالعه ي كيفي گشت زني اينترنتي (سايبرلوفينگ) دانش آموزان دوره دوم متوسطه در شهر همدان
    فاطمه ظهرابي 2022
    اينترنت به عنوان يكي از كارآمدترين رسانه هاي جهاني براي برقراري ارتباط و تعامل بين المللي، نقش تعيينكنندهاي در انتقال فرهنگ و اطلاعات ايفا ميكند. يكي از پديدههاي نوظهور مرتبط با اينترنت، پديدهي سايبرلوفينگ (بيهودهگردي در اينترنت) است. شخصي كه به درستي از وقت خود استفاده نميكند و به جاي انجام امور مربوط به كار خود، با استفاده از فضايي كه اينترنت در اختيار او قرار ميدهد، زمان مفيد زندگي خويش را به هدر ميدهد. نوجوانان به طور فزايندهاي مدت نسبتاً زيادي از اوقات فراغت خود را صرف اين فضاها ميكنند و سبك زندگي آنها شامل رفتارها، نگرشها و نظرات و ديدگاههاي آنها را تحت تاثير قرار ميدهد. علاوهبراين؛ استفادهي از اين فضاها موجب كمرنگ شدن روابط اجتماعي و عاطفي در جامعه ميگردد و نوجوان را به انزوا و گوشهگيري ميكشاند و همچنين در سليقه وي انحراف ايجاد ميكند. هدف از پژوهش حاضر، بررسي كيفي پديده ي سايبرلوفينگ و شناسايي شرايط و عواملي (علّي، مداخلهگر، زمينهاي) كه بستر رشد آن را به وجود آورده اند، مي باشد و در ادامه به راهكارها و پيامدهاي اين پديده مي پردازد. اين پژوهش از نظريات كاتز، گربنر، لازارسفلد، بندورا، كوهن، مرتن، گليرز، برگس، هيروشي و ... استفاده كرده است. روش مطالعه در اين پژوهش كيفي و با رويكرد گراندد تئوري است. داده ها با استفاده از فن مصاحبه عميق و مسأله محور گردآوري شده اند. جامعه هدف، دانشآموزان دوره دوم متوسطه شهر همدان و نمونه ي هدف از طريق نمونهگيري هدفمند و تا حد اشباع نظري و با در نظر گرفتن تنوع ديدگاهها، 18 نفر از دانشآموزان دختر و پسر است. در نهايت با تحليل متن مصاحبههاي نوشته شده به روش كدگذاري در سه مرحله باز، محوري و گزينشي نتايج مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. يافتههاي پژوهش شامل 20 مقوله اصلي و 57 مفهوم مي باشد. يافته هاي پژوهش نشان مي دهد كه تعارضات درون خانواده، عدم پذيرش در اجتماع، وضعيت بحراني در جامعه، محبوبيّت اينترنت، رواج فرهنگ مصرف گرايي، عدم مشغوليت و... از عوامل موثر بر رشد و گسترش سايبرلوفينگ در ميان دانش آموزان است. بر همين اساس جدولهاي مفهومي و الگوي پارادايمي پژوهش ارائه شد.
    Thesis summary

  2. بررسي زمينه هاي اجتماعي استرس در ميان طبقات اجتماعي شهر همدان
    سيده زهرا حسيني 2020
  3. مطالعه كيفي اعتياد به مواد مخدر در روستاي چنار سفلي(شهرستان اسدآباد)
    مصطفي پويان 2020
  4. مقايسه جامعه شناختي نقش روشنفكران در انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامي
    تهمينه سلمليان 2019
  5. بررسي جامعه شناختي اسناد در ازدواج موفق و ناموفق در گروه هاي مختلف اجتماعي شهر همدان
    هاجر ظهرابي 2019
  6. بررسي جامعه شناسي ارتباط انواع سرمايه با ميزان گرايش زنان به طلاق
    سيدسجاد ميرجليلي 2019
  7. بررسي عوامل موثر بر ترس از ازدواج در پسران شهر كوه دشت
    خديجه گنجي زاده 2019
  8. مطالعه كيفي زنانه شدن مصرف نمايشي در شهر صحنه
    زينب براتي 2019
  9. بررسي جامعه شناختي افسردگي در شهر همدان
    محسن شكري بديع نيا 2018
  10. بررسي الگو هاي استفاده از شبكه هاي اجتماعي مجازي و رابطه آن با پيشرفت تحصيلي دانش آموزان قطع متوسطه شهرستان كبودرآهنگ
    مهدي مرادي 2018
  11. تحليل جامعه شناختي فهم مردان و زنان از دلايل طلاق:اسدآباد
    مهدي پارسامنش 2018
  12. عوامل جامعه شناختي مرتبط با دامنه پوشش زنان
    زهره بخشي نظر 2017
  13. بررسي رابطه ي سرمايه ي اجتماعي بر تمايلات فرزندآوري زنان 49-15 ساله ي همسردار شهر همدان
    زيبا رحماني فرح 2017
    در مطالعات جمعيّتي، باروري جايگاه ويژه يي دارد. نقش باروري به عنوان مهم‎ترين پديده ي تعيين كننده نوسان هاي جمعيّتي سبب شده است كه مطالعه هاي مربوط به آن نسبت به ساير پديده هاي جمعيّتي از اهميّت فراواني برخوردار باشد و بررسي عوامل مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مؤثّر برآن سهم بزرگي از پژوهش هاي جمعيّتي را به خود اختصاص دهد. امروزه در تحقيقات باروري به شبكه هاي اجتماعي و روابط حمايتي (رسمي و غيررسمي) به عنوان شاخص هاي سرمايه ي اجتماعي توجّه روز افزوني مي شود كه همچون واسطه اي عمل مي كنند كه افراد از طريق آن ها چيزهاي زيادي در مورد رفتارهاي جمعيّتي فرا مي گيرند. داده ها از طريق روش پيمايش بر روي نمونه 384 زن همسردار 49-15 ساله شهر همدان كه از روش نمونه گيري خوشه اي چند مرحله اي انتخاب شدند، گردآوري شد. نتايج نشان داده كه تمايلات فرزندآوري زناني كه فرزند دارند و تمايل به داشتن فرزند ديگري دارند 41/4 درصد و زناني كه فرزند ندارند و تمايل به داشتن فرزند دارند87 درصد مي باشد. در تحليل فرضيه هاي پژوهش، متغيّرهاي سرمايه ي اجتماعي شبكه، روابط رسمي، روابط غيررسمي، فراواني تماس و كميّت حمايت اجتماعي در رابطه با متغيّر تمايلات فرزندآوري مورد بررسي قرار گرفته اند و بر پايه اين بررسي، روابط بين اين متغيّرها به جز فراواني تماس، از نظرآماري (كاي اسكوئر) معنادار بودند. نتايج تحليل چند متغيّره كه از روش رگرسيون لجستيك اجرا شد، نشان داد كه متغيّر سرمايه اجتماعي شبكه، روابط غيررسمي، روابط رسمي و حمايت مصاحبتي از سوي خانواده و حمايت اطّلاعاتي از جانب دوستان، ايده آل فرزندآوري و تعداد فرزندان زنده به دنيا آمده در كنار هم 66 درصد واريانس تمايلات فرزندآوري زنان را تبيين مي كنند.
  14. سبك زندگي و سلامت جنسي زنان
    شكوفه اكبري 2016
    درپژوهش حاضر،سلامت جنسي زنان و رابطه آن باسرمايه فرهنگي واقتصادي موردبررسي قرارگرفته است.شناسايي الگو هاي سلامت جنسي وتحول آن در دوره هاي زندگي از بلوغ تابعد ازازدواج وهمچنين تحليل نسبت اين الگوها باسرمايه هاي اقتصادي واجتماعي زنان وهمچنين تركيب اين سرمايه هامسئله اصلي اين پژوهش است.پژوهش حاضرباروش كيفي وبااستفاده از مصاحبه نيمه ساخت يافته انجام شده است.تحليل مصاحبه ها با روش تحليل مضمون صورت گرفته است.مصاحبه ها با دانشجويان زن متاهل دانشگاه تهران انجام شده است و نمونه ها بربرمبناي تركيب سرمايه ها ودسترسي به پاسخگويان انتخاب شده اند.تحليل مضامين داده هاي اين پژوهش نشانمي دهد كه الگوي كلي تجربه زنان متاهل درحوزه سلامت جنسي درسه تيپ قابل دسته بندي و تفكيك است:فعال و توانمند-منفعل و بيزار-وظيفه گرا.براساس يافته هاي اين پژوهش بين سرمايه اقتصادي والگوي كلي سلامت جنسي رابطه وجودندارد.بين سرمايه فرهنگي والگوي كلي سلامت جنسي رابطه وجوددارد.افرادداراي سرمايه فرهنگي بالا،آگاهي بيشتر نگرش مثبت تروفعاليت و توانمندي بيشتري دررابطه با الگوي كلي سلامت نشان مي دهند.
    Thesis summary

  15. بررسي عوامل اجتماعي موثر بر مشاركت اوليا در امور مدارس متوسطه ي دوم همدان
    ندا لطيفي پاك 2016
    رسالت مدارس به عنوان يكي از نهادهاي آموزشي و تربيتي، تعليم و تربيت است كه بدون مشاركت اوليا قابل تحقق نيست. در اين راستا پژوهش حاضر مشاركت اوليا را به عنوان يك كنش اجتماعي (از منظر جامعه شناسي )در نظر مي گيرد و هدف كلي آن شناسايي وضعيت مشاركت اوليا و بررسي عوامل اجتماعي موثر بر آن مي باشد. نمونه ي اين پژوهش 250 نفر از اولياي12820 دانش آموز دختر مقطع متوسطه دوم همدان در سال تحصيلي 93-94 است و با شيوه ي پيمايش انجام شده است. درسطح رفتاري، مشاركت اوليا در شش بعد؛ اموراجتماعي، پرورشي، آموزشي، ارتباط خانه و مدرسه، ارتباط با كاركنان و دانش آموزان، امور مالي با متغيرهاي اعتماد نهادي، پايگاه اجتماعي- اقتصادي، بي قدرتي، باورهاي قالبي، تمايل فردي و خوداثربخشي بررسي مي گردد. بر مبناي نتايج پژوهش متغيرهاي فوق رابطه معناداري با مشاركت اوليا دارند و 14درصد از تغييرات مشاركت اوليا با متغيرهاي اعتماد نهادي و خوداثربخشي تبيين مي شود. كم ترين ميزان مشاركت در زمينه ي مشاركت مالي و بيش ترين ميزان؛ مربوط به امورآموزشي است.
  16. مطالعه ي جامعه شناختي عوامل موثر بر گرايش به جراحي زيبايي در ميان زنان شهر دلفان
    حجت اله چراغي عسكرابادي 2016
    امروزه جراحي هاي زيبايي يكي از شايع ترين اعمال جراحي در سطح جهان است و ميزان متقاضيان آن رو به افزايش است. صنعت جراحي زيبايي مدام تلاش مي كند تا ابعاد بازار خود را گسترش داده و بر سود خود افزوده و مشتريان بيشتري بدست آورد. از آنجا كه گرايش به جراحي زيبايي اولين گام اقدام به جراحي زيبايي است اين مطالعه درصدد مطالعه ميزان اين گرايش در جامعه ي هدف است. جامعه ي آماري اين مطالعه را زنان شهر دلفان در استان لرستان تشكيل مي دهند. 375 نفر از زنان اين شهر با استفاده از نمونه گيري تصادفي انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. نتايج نشان داد كه اكثريت جامعه داراي گرايش متوسطي به جراحي زيبايي هستند و ميزان بالايي از فشار هنجاري را تجربه كرده اند. تحليل رگرسيون دو متغيره نشان داد كه مصرف رسانه اي باعث افزايش دروني سازي ايده آل هاي زيبايي مي شود. همچنين فشار هنجاري باعث افزايش مقايسه ي اجتماعي بدن مي شود و از اين طريق، گرايش به جراحي زيبايي نيز بيشتر مي شود. از مجموع شش فرضيه ي تحقيق، پنج فرضيه تاييد شدند.
  17. بررسي رابطه ي عوامل اجتماعي و سلامت رواني زنان شهرستان بهمئي
    رحمان چكي زاده 2015
  18. بررسي جامعه شناختي بي تفاوتي اجتماعي در شهر همدان
    فاطمه قائمي قائمي 2015
    بي تفاوتي به عنوان يكي از پديده هاي اجتماعي در فرهنگ اكثر كشورهاي دنيا در قالب يك مسأله اجتماعي شناخته شده است. بي تفاوتي اجتماعي بيانگر بي احساسي، بدبيني، و به عبارتي افسردگي اجتماعي است؛ از اين رو بي تفاوتي در جامعه نوعي بيماري اجتماعي شناخته مي شود كه در مقابل نوع دوستي و سلامت اجتماعي قرار دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسي تاثير ميزان دينداري بر بي تفاوتي اجتماعي در شهر همدان مي باشد. روش مطالعه حاضر كمي و پيمايشي بوده و داده ها با استفاده از ابزار پرسشنامه و از طريق مراجعه به درب منازل گرداوري شد. جامعه آماري شهر همدان بوده و تعداد نمونه 246 نفر است. روش نمونه گيري خوشه اي چند مرحله اي مي باشد.براي تعيين اعتبار از روش هاي «اعتبار محتوي» و «اعتبار صوري» وبراي پايايي پرسشنامه از تكنيك «آلفاي كرونباخ» استفاده شده است. نتايج به دست آمده نشان مي-دهد كه بي تفاوتي اجتماعي در شهر همدان بيشتر در سطح پايين و متوسط به پايين مي باشد. مشخص شد كه دينداري هم بطور مستقيم و هم از طريق فردگرايي بر بي تفاوتي اجتماعي تأثير دارد.
  19. بررسي مكانيسم هاي اجتماعي تعيين كننده ي سطح بازدارندگي قوانين راهنمايي و رانندگي دربين جوانان شهرهمدان
    رضا مي ابادي 2014
  20. بررسي احساس امنيت اجتماعي در بين زنان شاغل در بخش اشتغال غير رسمي
    محبوبه رويين تن 2014
  21. بررسي پديدار شناسانه بيماري سرطان از ديدگاه مبتلايان سرطاني زن
    مرجان تنهامعافي 2014
  22. تحليل پديدارشناسانه تجربه ابتلا و مديريت بيماري ام اس در بين مبتلايان به اين بيماري و آثار اجتماعي آن
    كبري هنري لطيف پور 2014
    در طول دهه هاي اخير با رشد و توسعه بسياري كه در سيستم سلامت جوامع به وجود آمده شاهد مهار و كنترل موفق بسياري از بيماري هاي حاد بوده ايم. با وجود اين تحولات مثبت در عرصه سلامتي، تغييرات گسترده اي كه در سبك زندگي و مظاهر زندگي نوين به وجود آمده، باعث شده انسان در معرض ابتلا به بيماري هاي مزمن و لاعلاج باشد. از جمله بيماري هاي مزمن مي توان به ديابت، ام اس، آرتريت اشاره داشت.بيماري ام اس يك بيماري مزمن مربوط به دستگاه عصبي مركزي است و در تعريفي جز 10 بيماري مرموز در دنيا محسوب مي شود.ام اس يك بيماري خود ايمني است كه در آن سلول هاي ايمني بدن به دلايلي كه هنوز كاملا شناخته شده نيست به پوشش محافظتي سلول هاي عصبي حمله كرده و با تخريب آن ها درفرايند انتقال پيام هاي عصبي بخش هاي مختلف بدن اختلال ايجاد مي كنند. بيماران مبتلا به ام اس با چالش هاي جسماني، رواني، عاطفي و اجتماعي بسياري روبه رو مي شوند. افرادي با شرايط خاص، مستعد مبتلا شدن به اين بيماري هستند، اما به طور قطع اين شرايط تنها به عوامل فيزيولوژيك خلاصه نمي شود، به اين صورت كه عوامل اجتماعي هم نقش مهمي در ابتلاي اين افراد دارند.عوامل اجتماعي علاوه بر بروز بيماري، درروند و مسيري كه بيمار براي زندگي با بيماري انتخاب مي كند هم نقش دارند. به نوعي اين عوامل اجتماعي هستند كه چگونگي تاثير بيماري بر روي فرد و زندگي اش را تعيين مي-كنند. بيماري ام اس تا پايان عمر همراه فرد مبتلا مي باشد درنتيجه تبديل به بخشي از وجود و زندگي فرد مي شود، لذا علاوه بر تاثير در زندگي فردي، نقش مهمي هم در تجربيات اجتماعي بيمار در طول زندگي خواهد داشت. اگر اين تاثيرات و ابعاد اجتماعي بيماري به درستي مورد مطالعه قرار گيرد شناخت عميق تري از اين افراد و نيازهايشان ميسر شده و در نتيجه ادامه زندگي اين بيماران راحت ترمي شود.براي شناخت دقيق اين تجارب و دستيابي به دنياي دروني اين بيماران بايد از روش هايي كه امكان دستيابي به اين تجارب را فراهم مي كنند استفاده كرد.پديدارشناسي به عنوان يكي ازرويكردهاي كيفي، ابزارمناسبي جهت شناخت دقيق اين تجارب است.توجه به علائم ذهني و تجارب درك شده از طرف بيماران در بيماران مبتلا به ام اس از اهميت بالايي برخوردار است.در اين مطالعه با استفاده از روش آناليز پديدارشناسي تفسيري تجارب زنان خانه دار مبتلا به ام اس شهر همدان مورد بررسي
    Thesis summary

  23. بررسي عوامل رواني- اجتماعي موثر بر استراتژي هاي مقابله اي در بيماران ام اس (مولتيپل اسكروزيس) شهر همدان
    سكينه فتاحي 2013
  24. بررسي عوامل رواني-اجتماعي موثر بر استراتژي هاي مقابله اي در بيماران ام اس (مولتيپل اسكروزيس) شهر همدان
    سكينه فتاحي 2013
  25. بررسي تاثير سرمايه اجتماعي بر احساس شهروندي در مناطق شهر مشهد
    فاطمه ناجي مهر 2013