فرزاد ناظم

استاد

فرزاد ناظم

تربیت بدنی و علوم ورزشی / علوم ورزشی

1. "Cardioprotective effects of exercise and curcumin supplementation against myocardial ischemia–reperfusion injury"
    زهرا سايوند, farzad nazem, AFSHIN NAZARI, Mohsen Sheykhlouvand, Scott Forbes
    Sport Sciences for Health, Vol. , pp.1011-1019, 2022
  2. "Preconditioning by the exercise and curcumin protects left ventricular myocardiumagainst ischemia-reperfusion injury and suppresses ventricular arrhythmias in rats"
    زهرا سايوند, farzad nazem, AFSHIN NAZARI
    journal of basic research in medical sciences, Vol. , pp.19-30, 2022
  3. "Endurance exercise improves avoidance learning and spatial memory,through changes in genes of GABA and relaxin-3, in rats"
    Mahnaz Sinaei, Hojatolah Alaei, farzad nazem, mehdi kargarfard, awat Feizi, Ardeshir Talebei, Abolghasem Esmaeili, hadi nobari, Jorge Perez-Gomez
    BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS, Vol. , pp.204-210, 2021
  4. "Preconditioning Effect of High-Intensity Interval Training (HIIT) and Berberine Supplementation on the Gene Expression of Angiogenesis Regulators and Caspase-3 Protein in the Rats with Myocardial Ischemia-Reperfusion (IR) Injury"
    farzad nazem, پريسا بنايي, AFSHIN NAZARI, Arash Arjomand
    Biomed Research International, Vol. , 2020
  5. "A Submaximal Exercise Patterns Intervention on the Plasmatic Leptin Leveland Insulin Resistance for Overweight / Obesity Boys Adolescences"
    farzad nazem, سلمان لطفي
    Iranian journal of diabetes and obesity, Vol. , pp.210-217, 2020
  6. "Prediction of Maximal Oxygen Uptake by Six-Minute Walk Test andBody Mass Index in Healthy Boys"
    Majid Jalili, farzad nazem, akbar sazvar, kamal ranjbar
    The journal of pediatrics, Vol. , pp.155-9, 2018
  7. "Design and cross-validation of prediction equation based on 6-minute walk test for assessing the cardiorespiratory efficiency in Iranian adolescent boys"
    Majid Jalili, farzad nazem, akbar sazvar
    journal of shahrekord university of medical sciences, Vol. , pp.19-24, 2018
  8. "nvestigating the validity of allometrically designed equations to estimate VO2max in Iranian boys"
    farzad nazem, akbar sazvar
    National Journal of Physiology, Pharmacy and Pharmacology, Vol. , pp.713-718, 2018
  9. "Aerobic training and L-arginine supplement attenuates myocardialinfarction-induced kidney and liver injury in rats via reduces oxidativestress"
    kamal ranjbar, farzad nazem, Reyhaneh Sabrinezhad, AFSHIN NAZARI
    Indian Heart Journal, Vol. , 2017
  10. "Decline in Physical Activity Among Iranian Girl Students Aged 10 to 16and the Related Factors"
    farzad nazem, First-Name Last-Name, Manoochehr Karami, akram Karimi-Shahanjarini, Masomeh Rostami-Moez, Forouzan Rezapur-Shahkolai
    Health Scope, Vol. , 2017
  11. "Endurance training induces fiber type-specific revasculari-zation in hindlimb skeletal muscles of rats with chronic heart failure"
    kamal ranjbar, Malihe Ardakanizade, farzad nazem
    Iranian Journal of Basic Medical Sciences, Vol. , pp.1-9, 2017
  12. "Effect of Educational Program, Based on PRECEDE and Trans-Theoretical Models, on Preventing Decline in Regular Physical Activity and Improving it among Students"
    Masomeh Rostami-Moez, Forouzan Rezapur-Shahkolai, First-Name Last-Name, Manoochehr Karami, akram Karimi-Shahanjarini, farzad nazem
    Journal of Research in Health Sciences, Vol. , pp.1-7, 2017
  13. "Impact of Aerobic Exercise on Restoration of Soleus and Gastrocnemius Muscles Microcirculations in Wistar Rats with Chronic Heart Failure"
    farzad nazem, مليحه اردكاني زاده, Mohammadreza Gholami, kamal ranjbar, AFSHIN NAZARI
    Medical Laboratory Journal, Vol. , 2016
  14. "Be nefi cial Effects of Endurance Exercise with Rosmarinus of fi cinalisLabia tae Leaves Extract on Blood Antioxidant Enzyme Activities andLipid Peroxidation in Streptozotocin-Induc ed Diabetic Rats"
    farzad nazem, negin farhangi, mehrdad neshat-gharamaleki
    Canadian Journal of Diabetes, Vol. , pp.229-234, 2015
  15. "The role of biological maturation intervention and anthropometric factors on cardiac reserve index (OUES) in Iranian teenage boys."
    farzad nazem, akbar sazvar
    Apunts Medicina de l'Esport, Vol. , pp.139-145, 2015
  16. "The relationship between daily physical activity levels and cardiometabolic parameters in elderly postmenopausal women"
    farzad nazem, Zohreh Hosainzadeh