Ali Ghofrani

Associate Professor

Update: 2024-05-07

Ali Ghofrani

Faculty of Humanities / Department of Iranian Studies

Ph.D. Dissertations

  1. كاربست نظريه كنش گفتاري جان سرل در استنادات قرآني امام خميني و آيت الله خامنه اي
    رضا محمدي. 2022
    چكيده: هدف: اين پژوهش در نظر دارد تا كنش هاي گفتاري استنادات قرآني امام خميني(ره) و آيت الله خامنه-اي را بر اساس نظريه كنش گفتاري جان سرل تحليل كند و به اين پرسش ها پاسخ دهد كه كنش هاي گفتاري در استنادات قرآني امام خميني و آيت الله خامنه اي به لحاظ كمي و كيفي چگونه است؟ و از تحليل فراواني و بسامد اين كنش ها چه نتايجي حاصل مي شود؟ روش پژوهش: اين پژوهش بر اساس روش پژوهش تركيبي است . يافته ها: بيشترين كنش هاي گفتاري در استنادات قرآني امام خميني(ره) و آيت الله خامنه اي بسته به نوع گفتمان جامعه متفاوت بوده است به طوري كه بيشترين كنش گفتاري مستقيم در استنادات امام خميني(ره) به آيات قرآن كريم در بين سالهاي 1348 تا 1357، مربوط به كنش هاي ترغيبي است كه در جهت ترغيب مسلمانان به مبارزه با پهلوي، از اين كنش گفتارها استفاده كردند. به طوري كه 48.46 درصد كل كنش گفتارها به كنش ترغيبي اختصاص داشت. ترغيب مردم به قيام، نياز به تشريح اوضاع و توضيح داشت، از اين رو 42.30 درصد از كنش گفتارهاي امام(ره) به كنش اظهاري تعلق داشت. پس از انقلاب بيشترين كنش گفتاري در استنادات قرآني امام خميني نيز مربوط به كنش هاي اظهاري بود كه 64.82 درصد كنش گفتارها را شامل مي گرديد. در دوره آيت الله خامنه اي نيز بيشترين كنشهاي گفتاري در استنادات قرآني ايشان مربوط به كنش هاي اظهاري است به طوري كه 52.27 از كل كنشهاي گفتاري ايشان را شامل مي شود. نتايج: از آنجا كه بيشترين كنش گفتاري بكار رفته در استنادات قرآني رهبران انقلاب اسلامي از نوع كنش اظهاري است و با توجه به بحران ها و فتنه ها و شرايط سياسي متفاوت، بيانات رهبران انقلاب اسلامي مي تواند مردم و مسئولان را در انتخاب مسير، برخورد مناسب و اتخاذ تصميم هاي مناسب، ياري دهد. از اين رو، هدف اصلي امام خميني و آيت الله خامنه اي تشريح و تبيين اتفاقات پيش آمده در طول دوره قبل و بعد از انقلاب تا سال 1398 يعني پس از شهادت حاج قاسم سليماني بوده است.
    Thesis summary

M.Sc. Theses

  1. مامايي در آثار پزشكي مسلمانان تا پايان سده هفتم هجري
    زينب آلبوبيري 2019
    حكيمان و پزشكان در طول تاريخ اسلام، تحقيقات گسترده اي درباره طب زنان و مامايي تحت عنوان طب الحُبلي انجام داده و در اين راستا آثار و رساله هايي از خود به جا گذاشته اند. بررسي اين متون كه در اوج شكوفايي علوم در سده چهارم و پنجم هـ.ق به طب مامايي اختصاص يافته بود، روشنگر اهميت اين موضوع به عنوان يكي از شاخص هاي تمدن بشري در نظام سلامت زنان و نوزادان است. در اين پژوهش اصول طب مامايي مورد توجه و سيرتحول اين علم تا پايان سده هفتم هجري مورد بررسي قرار گرفت. منابع طب عمومي به عنوان منابع دست اول و بررسي تك نگاري ها و رساله ها در تراز دوم پژوهش، قرار گرفت. اين مطالعه به روش كتابخانه اي براساس كُتب مرجع، در دسترس و قابل اعتماد طب اسلامي در دوره مذكور به شيوه تاريخي- توصيفي به همراه تحليل و نقد پژوهشي و مقايسه تلفيقي با طب مامايي امروز انجام گرفت. اين پژوهش مي كوشد پس از استخراج فهرستي از مباحث ماماييِ مورد توجه اطباء اسلامي، تا حد امكان محققان و خوانندگان را با تكنيك هاي مامايي تا پايان دوره مورد نظر، آشنا كند.
  2. تجارت سنگها در شرق جهان اسلام تا پايان سده نهم هجري
    ندا پور محمود 2017
    سنگ ها همواره از كالاهاي مورد تقاضا در جهان اسلام بود. انواع مختلف سنگ هاي تجاري پس از استخراج از سرزمين هاي تحت و خارج از سيطره اسلام، توسط بازرگانان مسلمان و غيرمسلمان مورد خريد و فروش قرار مي گرفت و به نقاط مختلف حمل مي شد. تجارت اين سنگ ها به ويژه سنگ هاي گرانبها به سبب بهاي فراوان و همچنين نياز دائم افراد به خصوص قشر حاكم و ثروتمند به آن ها، سود زيادي براي بازرگانان داشت. اين پژوهش ضمن معرفي انواع مختلف سنگ، به بررسي مراكز استخراج و تجارت سنگ ها، اماكن فروش، بازرگانان، انگيزه هاي موثر در خريد و فروش و روش هاي بهره برداري اقتصادي دولتها از انواع سنگ در شرق جهان اسلام خواهد پرداخت