Mohammad kazem Naziri

Assistant Professor

Update: 2024-05-16

Mohammad kazem Naziri

Faculty of Economics and Social Sciences / Department of Economics

Ph.D. Dissertations

  1. بررسي عوامل موثر بر سودآوري بانك ها: كاربردي از روش خودرگرسيون برداري پانل
    مهدي پورمهر 2019
    با توجه به اهميت نظام بانكي در اقتصاد ايران و اهداف فعاليت هاي بانك ها در جهت بهبود شاخص هاي عملكردي، در اين تحقيق عوامل بيروني و دروني موثر بر سه مولفه سودآوري بانك ها شامل بازدهي دارايي و بازدهي حقوق صاحبان سهام و حاشيه بهره اي خالص بعنوان مولفه هاي سنجش عملكرد بانك ها به كمك الگوي خودرگرسيون برداري در داده هاي تابلويي مشتمل بر 13 بانك خصوصي و براساس داده هاي سالانه سال هاي 1385 تا 1395 مورد بررسي قرار گرفته است. برخلاف عمده تحقيقات صورت گرفته، مولفه هاي اثر گذار به مولفه هاي بيروني و دروني تقسيم شده و به صورت جمعي و همزمان به بررسي آن ها پرداخته شده است. شاخص هاي مربوط به كيفيت مديريت، كيفيت دارايي ها، كفايت سرمايه و كيفيت نقدينگي از مولفه هاي دروني و نرخ تورم، نرخ سود سپرده، رشد توليد ناخالص داخلي حقيقي و شاخص توسعه بازار سرمايه از مولفه هاي بيروني بعنوان متغيرهاي اثرگذار بر سودآوري بانك ها مورد بررسي قرار گرفته اند. نتايج تابع عكس العمل آني نشان دهنده اثر منفي نرخ سود بر بازدهي دارايي تا سال پنجم مي باشد در حاليكه در تغييرات بازدهي حقوق صاحبان سهام وحاشيه بهره اي خالص نقش قابل ملاحظه اي ندارد. از طرفي، نسبت پوشش نقدينگي در تغييرات بازدهي دارايي و بازدهي حقوق صاحبان سهام و حاشيه بهره اي خالص نقش قابل ملاحظه اي دارد و تابع عكس العمل آني، حاكي از كاهش بازدهي دارايي و بازدهي حقوق صاحبان سهام و حاشيه بهره اي خالص در طول دوره بررسي مي باشد.
    Thesis summary

M.Sc. Theses

  1. تاثير شاخص فضاي كسب و كار بر سهم صادرات با فناوري بالا بر كشورهاي منتخب
    عاطفه پنجالي 2018
    بررسي پيشرفت هاي حاصل از كشورهاي صنعتي نشان مي دهد توجه به بخش صادرات و بهبود و توسعه آن يكي از عوامل اصلي تاثير گذار بر قدرت اقتصادي و سياسي آنها بوده است. در واقع راه رسيدن به توسعه پايدار عملا اصلاح ساختارهاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي است و نه سياست هاي زودگذري كه تنها براي مدت زمان كوتاه كشور را از بحران خلاص نمايد. در بستر جهاني سازي اقتصاد، فناوري در بهبود و توسعه رقابت پذيري و رشد اقتصادي نقشي كليدي ايفا مي كند. صنعت فناوري بالا با رشد بسيار قدرتمندي كه در تجارت بين الملل دارد و همچنين با برخورداري از پويايي بسيار بالا، در بهبود عملكرد بخش هاي اقتصاد نيز موثر است. در اين ميان كشورها، سازمان ها و بنگاه ها براي كاهش زيان هاي ناشي از تحولات جهاني و ادامه بقاي خود و دستيابي به توسعه پايدار ناگزير به پذيرش شرايط جديد و محيط رقابتي با بهره گيري از ابزارها و ساز و كارهاي مختلف هستند. بديهي است كشورها تنها با اتكا به ابزارهاي سنتي و بدون بهره گيري از فناوري هاي جديد و رقابتي نمي توانند در صحنه رقابت توفيق لازم را به دست آورند. از اين رو است كه امروزه به كارگيري فناوري در توليد كالاها و خدمات به امري اجتناب ناپذير تبديل شده است.بهبود فضاي كسب و كار و ارتقاء شاخص هاي آن همچنين از جمله يِ اقدامات ساختاري در كشورهاي در حال توسعه محسوب مي شود. در ميان سياست هايي كه در قلمرو سياست هاي قيمتي قرار مي گيرند و قادر به افزايش صادرات در دوره هاي خاص زماني هستند تحليل هاي مربوط به عوامل غير قيمتي از جمله بهره وري، رقابت پذيري و از همه مهمتر بهبود فضاي كسب و كار در گستره متغير هاي غير قيمتي قرار ميگيرند كه به مدد آنها تجارت خارجي و صادرات با فناوري بالا عملا در چارچوب اقتصاد توسعه مورد بحث قرار مي گيرد. بنابراين، مقاله حاضر درصدد آن است كه با استفاده از روش GMM در Panel Data رفتار صادرات با فناوري برتر كشورهاي منتخب گروه G77 را در تاثيرپذيري از شاخص فضاي كسب و كار طي دوره 2016-2007 بررسي نمايد. نتايج نشان مي دهد كه فضاي كسب و كار تاثير مثبت و معناداري بر صادرات با فناوري برتر دارد.
    Thesis summary

  2. تاثير فعاليت هاي بيمه عمر بر رشد اقتصادي در ايران
    نجيبه سعيدي 2015
    بيمه عمر از مهمترين انواع رشته هاي صنعت بيمه و به عنوان يكي از شاخص هاي اقتصادي جوامع پيشرفته به شمار مي رود. با اين وجود طي سال هاي گذشته تقاضاي بيمه عمر در سبد مصرفي خانوارهاي اكثر كشورهاي د رحال توسعه از جمله ايران از جايگاه مطمئن و با ثباتي برخوردار نبوده است. ايران از ضريب نفوذ بسيار پاييني نسبت به ديگر كشورهاي جهان برخوردار مي باشد، با اينكه بيمه عمر در بسياري از كشورها از جايگاه مطلوبي برخوردار مي باشد. اين مطالعه با استفاده از داده هاي سري زماني و روش خودرگرسيوني با وقفه هاي توزيعي (ARDL) و يك مدل تصحيح خطا (ECM)، با استفاده از نرم افزار Microfit 4.1، به بررسي تاثير فعاليت بيمه عمر بر رشد اقتصادي در ايران طي سال هاي 1390-1360 مي پردازد. نتايج مطالعه بيانگر اين است كه بيمه عمر اثر مثبت و معناداري بر رشد اقتصادي ايران در كوتاه مدت و بلند مدت دارد. همچنين از ديگر نتايج تحقيق حاضر رابطه منفي و معنادار نرخ تورم بر رشد اقتصادي مي باشد. متغير نرخ سرمايه و نرخ بيكاري هم رابطه مثبت و معناداري بر رشد اقتصادي خواهد گذاشت. همچنين بيمه غير زندگي هم اثر منفي و غيرمعنادار بر رشد اقتصادي دارد.
    Thesis summary

  3. بررسي تاثير عدم تطبيق مهارت بر نرخ بيكاري در ايران
    هادي ناييني 2015
  4. تاثير بهبود نهادها بر شكاف فناوري كشورهاي منتخب توسعه يافته و درحال توسعه
    مريم ميرزايي مقدم 2014
  5. تاثير اندازه رقابت بر ثبات مالي در صنعت بانكي كشورهاي عضو منا
    سميرا زارعي 2014
  6. تاثير اندازه رقابت بر ثبات مالي در صنعت بانكي كشورهاي عضو منا
    سميرا زارعي 2014
  7. بررسي تاثير توسعه مالي بر ريسك بازار سهام تهران
    الهام بني سعيد 2014
  8. بررسي تاثير توسعه مالي بر ريسك بازار سهام تهران
    الهام بني سعيد 2014
  9. بررسي رابطه بين بورس بازي و ادوار تجاري در بازار مسكن ايران ( 1386-1370)
    الهام نيك بخت 2011
    نوسان قيمت مسكن به دلايل مختلفي ايجاد مي شود، عواملي كه بر قيمت مسكن اثر مي گذارند را مي توان به دو دسته تقسيم نمود: عوامل بنيادي و عوامل غيربنيادي.يكي از عوامل غيربنيادي موثر بر قيمت مسكن بورس بازي است. در اين مطالعه تلاش بر اين است كه رابطه بورس بازي و قيمت در دوره رونق و ركود بازار مسكن مورد بررسي قرار گيرد. به اين منظور متغيرهاي قيمت مسكن، GDP ، نرخ بهره واقعي سپرده هاي بانكي، ذخيره مسكن، شاخص قيمت سهام و تعداد معاملات مسكن به عنوان شاخص بورس بازي درنظر گرفته شده است. تخمين مدل به كمك الگوي خود توضيح برداري با وقفه هاي گسترده (ARDL) و همچنين جهت بررسي شوك ها و تجزيه واريانس از الگوي خود توضيح برداري (VAR) براي داده هاي فصلي سال هاي 86-1370 و با استفاده از نرم افزار, Microfit Eviews انجام شده است. نتايج تخمين قيمت مسكن حاكي از اين است كه سهم قابل توجهي از نوسانات قيمت مسكن توسط عوامل غيربنيادي قيمت مسكن توضيح داده مي شود و متغيرهاي سياست پولي بعد از عوامل غيربنيادي متغيرهاي مهم و موثر بر قيمت مسكن بوده اند. اثر نرخ بهره بر قيمت مسكن منفي و در دوره رونق قوي تر از دوره ركود مي باشد. شاخص قيمت سهام، هزينه واقعي ساخت مسكن، ذخيره مسكن (موجودي مسكن) اثر مهم و معني داري بر قيمت مسكن داشته است. همچنين تعداد معاملات مسكن كه به عنوان شاخص بورس بازي انتخاب شده اثر مثبت و مهمي بر قيمت مسكن دارد. اثر بورس بازي بر قيمت مسكن در دوره رونق نسبت به كل دوره و دوره ركود بيشتر است. زيرا امكان و زمينه بورس بازي در دوره رونق بيشتر فراهم است. با افزايش بورس بازي در واقع تقاضاي كاذب افزايش مي يابد كه افزايش تكانه اي قيمت مسكن را به دنبال دارد.
    Thesis summary