Asadollah Naghdi

Professor

Update: 2024-05-07

Asadollah Naghdi

Faculty of Economics and Social Sciences / Department of Social Sciences

M.Sc. Theses

  1. تاثير عدم تعادل جنسيتي بر قيمت مسكن در ايران
    سحر سيفي 2024
    نوسانات قيمت مسكن همواره از موضوعات قابل تأمل و يكي از چالش هاي مهم و كليدي اقتصاد مي باشد كه در چند دهه اخير دامنه اثر گذاري آن از بخش مسكن فراتر رفته و عملكرد بسياري از بخش ها از جمله بخش هاي خدماتي و توليدي را نيز تحت تاثير قرار داده است.لذا بررسي عواملي كه بر روي قيمت مسكن مؤثر باشند در زمره اهداف اوليه و مهم دولت ها و محققين جهت بررسي و سياست گذاري ها قرار مي گيرد. عدم تعادل جنسيتي يكي از عواملي است كه اثر قابل توجهي بر قيمت مسكن دارد و اين اثرات طي زمان تغييراتي را در ساختار اقتصادي و اجتماعي استان ها به وجود مي آورند.در اين پژوهش با استفاده از داده هاي مربوط به 26 استان كشور و با روش داده هاي تركيبي و مدل حداقل مربعات تعميم يافته(GLS) تاثير عدم تعادل جنسيتي بر قيمت مسكن مورد ارزيابي قرار گرفته است. داده ها از سال 1395 تا 1399 را شامل مي شود. نتايج حاصل از اين پژوهش نشان مي دهد كه عدم تعادل جنسيتي تأثير مثبت و معني دار قابل توجهي بر قيمت مسكن دارد و همچنين قابل ذكر است كه متغير هاي تراكم جمعيت، ارزش يك متر مربع زمين ساختمان، درآمد خانوار و هزينه يك متر مربع بناي ساختمان داراي اثر مثبت و معني داري بر روي قيمت مسكن مي باشند.
    Thesis summary

  2. بررسي كيفي شيوه هاي مواجهه با خشونت عليه زنان شاغل در مراكز خصوصي (مورد مطالعه شهر سليمانيه اقليم كردستان عراق)
    شه ونم طاهر 2023
    بيان مساله: حضور و مشاركت زنان در اكثر مناطق جهان رو به افزايش است و در سراسر دنيا، رفتارهاي انحرافي از جمله خشونت در محيط كار به طور فزاينده اي به عنوان يك بحران جدي شناخته مي شود كه منجر به تنش هاي روحي- رواني شده است و مي تواند باعث كاهش رضايتمندي در شغل و روابط اجتماعي گردد. در اين راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسي شيوه هاي مواجهه با خشونت عليه زنان در مراكز بخش خصوصي در اقليم كردستان عراق انجام شد. از اين منظر، محقق جهت دسترسي به جامعه آماري به بررسي اين پژوهش در شهر سليمانيه عراق پرداخته است. مواد و روش ها: مطالعه مقطعي حاضر كه، با روش كيفي و با رويكرد پديدار شناسي و از نوع اسميت مي باشد، در سال 1402-1401 انجام شد. جامعه مورد بررسي، كاركنان زن در استان سليمانيه عراق بودند. ابزار جمع آوري داده ها، مصاحبه بود و روايي و پايايي آن توسط اساتيد راهنما و مشاوره طرح تاييد گرديده است. داده ها پس از ضبط مصاحبه مورد بررسي قرار گرفتند. يافته ها: در تمامي مصاحبه ها، خشونت مالي رايج ترين نوع خشونت است. علاوه بر اين، خشونت هاي ديگري همچون: خشونت كلامي، رواني، فيزيكي( جسمي) و خشونت جنسي از مصاحبه ها استخراج شده اند. همچنين در رابطه با شيوه مواجهه با خشونت در محيط كاري پنهان كاري و سكوت بيشترين نوع مواجهه بوده است و ترك كار، مقاومت و برقراراي صلح از طريق ميانجي نيز در مراحل بعدي عنوان شده اند. نتيجه گيري: با توجه به شيوع انواع خشونت در شهر سليمانيه به نظر مي رسد، مي بايست تمهيداتي در جهت كاهش آن به كار گرفته شود، از اين رو پيشنهاد مي گردد برنامه ريزي و اجراي مداخلات قانوني به منظور كاهش و تحديد و پيشگيري از خشونت در ميان زنان شاغل و توسط كارفرمايان صورت گيرد.
    Thesis summary

  3. مطالعه دغدغه اشتغال و مكانيزم هاي مواجهه با آن در بين جوانان دهستان خرمرود )شهرستان تويسركان(
    علي جليله وند 2022
    مسئلهي اشتغال، براي همهي جوانان به طور كلي و جوانان روستايي به طور اخص، يك دغدغهي اساسي است كه انتخاب ميان ماندن آنها در روستا يا مهاجرت از آن را تحت تاثير خود قرار داده است. نظر به اينكه از ظرفيت اشتغال در شكل سنتي در جوامع روستايي در كشور ما به درستي استفاده نشده و همچنين مكانيزمهاي جايگزيني نيز براي اشتغال در اين مناطق در نظر گرفته نشده است، نتيجهي چنين وضعيتي در خوشبينانهترين حالت مهاجرت به حاشيهي شهرها و از بين رفتن توازن جمعيتي شهرها و روستاها خواهد بود. از آنجا كه به گفتهي تودارو، اكثريت افرادي كه در كشورهاي در حال توسعه از روستا به شهر مهاجرت ميكنند جوان هستند، لذا ضروري است به دغدغه و نيازهاي آنان در اين زمينه در جهت دستيابي به توسعهي پايدار روستايي توجه شود. در پژوهش حاضر ضمن مروري بر فضاي مفهومي موضوع و نظريههاي مربوط به آن، به بررسي دغدغهي اشتغال و مكانيزمهاي برخورد با آن در بين جوانان و همچنين چرايي انتخاب اين سازوكارها پرداخته شده است. اين بررسي با رويكرد كيفي و روش پديدارشناسي انجام شده و ابزار جمعآوري اطالعاتِ پژوهش، استفاده از تكنيك مصاحبهي اپيزوديك بوده است؛ بدين منظور با 25 نفر از جوانان 18 تا 29 سالهي دهستان خرمرود )واقع در شهرستان تويسركان( كه تحصيالت آنان از دوم راهنمايي تا مقطع كارشناسي ارشد متغير بود، از طريق روش نمونه گيري هدفمند و با معيار اشباع نظري، مصاحبه شد. داده هاي گردآوري شده بر اساس روش كاليزي در چند مرحله مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند، كه در اين تحليل از ميان پاسخ مشاركتكنندگان اين پژوهش، 20 مقوله، 64 مضمون و 9 زيرمضمون استخراج شد. يافتهها حاكي از آن است كه اصليترين دغدغهي جوانان دهستان خرمرود اشتغال است. نظر به اينكه گرايش آنها به اشتغال در بخش غالب به داليل مختلفي از جمله نبود امنيت شغلي، كم بودن درآمد، سنتي بودن اين مشاغل و... كم است و همچنين با توجه به اينكه مشاغل جديد نيز در اين منطقه ايجاد نشده است؛ لذا اصليترين مكانيزمي كه جوانان اين منطقه متاثر از همين دغدغه انتخاب ميكنند مهاجرت از روستا است. البته وضعيت براي زنان روستايي بغرنجتر است، زيرا عالوه بر اين مشكالت، محدوديتهاي
    Thesis summary

  4. مطالعۀ جامعه شناختي مكانيزم هاي انطباق مردم شهر تهران با آلودگيِ هوا
    امير لطفي واثق 2021
    حاضر با هدف بررسي مطالعۀ جامعه شناختي مكانيزم هاي انطباق مردم شهر تهران با آلودگيِ هوا انجام شد. روش اين تحقيق از لحاظ هدف كاربردي و از نظر روش گردآوري داده ها روش توصيفي از نوع پيمايش مي باشد.، جامعۀ آماري شهروندان بالاي 18 سال تهراني و خوشه هاي منتخب جمعيت ساكن بالاي 18 سال در منطقۀ 1 از شمال شهر، منطقۀ 16 از جنوب، منطقۀ 13 از شرق، منطقۀ 22 از غرب و منطقۀ11 از مركز تهران مي باشند كه تعداد 384 نفر با استفاده از فرمول كوكران انتخاب شدند شيوه ي نمونه گيري خوشه اي چندمرحله اي مي باشد اطلاعات از طريق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوري و مراحل آماري آن با استفاده از نرم افزار spss انجام شده است. يافته هاي آزمون فرضيات نشان داد متغير اعتماد به نهادها 244/0 درصد از متغير وابسته ، طبقه اجتماعي 204/0 درصد از متغير وابسته ، درك از جامعه مخاطره 258/0 از تغييرات متغيروابسته را پيش بيني مي كنند. همچنين يافته هاي جانبي تحقيق نشان مي دهد كه تحصيلات، درآمد، اشتغال، قوميت، سن و مدت سكونت بر مكانيزم هاي انطباق با آلودگي هوا تاثير مي گذارد.
    Thesis summary

  5. مولفه هاي موثر بر نگرش و رضايت ساكنان مسكن مهر
    ژيان كويك 2017
    مسكن از نيازهاي اوليه هر انسان به شمار مي آيد و در كشورهاي مختلف، تا كنون دولتها اقدامات و برنامه ريزي هاي جامع متنوعي را در زمينه تأمين مسكن اقشار مختلف به ويژه طبقات كم درآمد انجام داده اند. در كشور ما نيز طي چند سال اخير، به منظور تأمين مسكن اقشار كم درآمد جامعه دولت طرح احداث مسكن مهر را در پيش گرفت. پروژه مسكن مهر به عنوان بزرگترين طرح ملي تأمين مسكن به علت گستردگي طرح و نو بودن آن نياز به بررسي نتايج حاصل از اين تجربه دارد . هدف اصلي اين مقاله بررسي مؤلفه هاي مؤثر بر نگرش و ميزان رضايت ساكنان مساكن مهر شهر سنندج مي باشد.در اين پژوهش از نظريات مختلفي چون گيديون ، ون پل ، كلمن، لنسينگ و مارانس و فرانچسكاتو استفاده شده است .روش اين پژوهش پيمايشي است و جامعه آماري آن، شامل تمام ساكنين مسكن مهر شهر سنندج مي باشد و حجم نمونه براساس جدول مورگان 255 نفر تعيين گرديد ، براي گرد آوري دادها از پرسشنامه محقق ساخته، استفاده شده است . روش نمونه گيري خوشه اي چند مرحله اي پرسشنامه در بين ساكنين توزيع شد و داده ها از طريق نرم افزارSPSS مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. براساس يافته هاي توصيفي ميزان رضايت ساكنين از مسكن مهر در سطح متوسط رو به پايين و حدود 81.9 درصد از ساكنان مسكن مهر ستأجر بودند. كه اين يافته ها نشان مي دهد كه گروه هدف اصلي اين طرح اقشار كم درآمد و فاقد مسكن بوده است و همچنين يافته ها نشان مي دهد عليرغم سابقه كم سكونت 8/53 درصد از ساكنان تمايل به ترك واحد مسكوني خود دارند. از سوي ديگر با توجه به تجزيه و تحليل يافته مشخص شد نحوه مديريت مجتمع هاي مسكوني مسكن مهر بر ميزان رضايت ساكنين از مسكن مهر تأثير مي گذارد و همچنين روابط همسايگي و موقعيت آپارتمان هم به طور مستقيم و به طور غير مستقيم از طريق دسترسي به خدمات بر ميزان رضايت ساكنان از مسكن مهر تأثير مي گذارد در نهايت به دليل ماهيت پروژه مسكن مهر و مسايل آن بين گروهاي مختلف اجتماعي (براساس تفاوت در شغل،سواد،محل سكونت قبلي ) و ميزان رضايت آنها تفاوت معناداري وجود نداشت.
    Thesis summary

  6. نقش سرمايه هاي اجتماعي در ارتقاء كيفيت محيطي سكونت گاه هاي غيررسمي نمونه موردي شهركرج
    سيدحسين طباطبايي 2016
    چكيده: كشورهاي جهان اعم از توسعه يافته و يا در حال توسعه، در برهه اي از زمان با پديده افزايش جمعيت شهرنشيني مواجه بوده و يا خواهند بود كه يكي از پيامدهاي آن ايجاد سكونت گاه هاي غيررسمي در اطراف شهرها مي باشد. اين سكونت گاه ها داراي مشكلات زيادي هستند و بيشتر اقدامات انجام گرفته براي حل مشكل آنها به صورت كالبدي بوده و به مسائل اجتماعي و سرمايه هاي اجتماعي براي بهبود شرايط اين سكونت گاه ها كمتر توجه شده است. امروزه ،در كنار سرمايه هاي انساني، مالي و اقتصادي،سرمايه ديگري بـنام سرمايه اجتماعي مورد بهره برداري قرارگرفته است.اين مفهوم به پيوندها و ارتباطات مـيان اعضاي يك شبكه بـه عـنوان منبع با ارزش اشاره دارد كه با خلق هنجارها و اعتماد متقابل موجب تحقق اهداف اعضا مي شود. در اين پژوهش ابتدا به بررسي مفهوم سرمايه اجتماعي و كيفيت محيطي و مولفه هاي آنها پرداخته مي شود و پس از اندازه گيري سرمايه اجتماعي و كيفيت محيطي در محله هاي هدف با استفاده از نرم افزار Space Syntax هم پيوندي فضايي (كه زير مجموعه اي از كيفيت محيطي به حساب مي آيد) در محله هاي هدف اندازه گيري مي شود و در انتها به مقايسه ميزان سرمايه هاي اجتماعي و كيفيت محيطي و هم پيوندي فضايي در محله هاي هدف پرداخته مي شود، با مقايسه آنها با يكديگر مشخص شد كه در محله هايي كه هم پيوندي فضايي در آنها بيشتر بود به همان ميزان سرمايه اجتماعي و كيفيت محيطي در آن محله ها بيشتر است. بنابراين مي توان نتيجه گرفت كه با انجام اقدامات كه باعث افزايش سرمايه اجتماعي مي شود مي توان كيفيت محيطي و به دنبال آن خود سرمايه اجتماعي را افزايش داد چرا كه اين دو در ارتباطي دوسويه و مستقيم با يكديگر قراردارند.
    Thesis summary

  7. طراحي عرصه هاي مشاركت ساكنان مناطق فرودست شهري بر پايه اشتراكات فرهنگي- اجتماعي- اقتصادي(محله عباس آباد ساوه)
    شيدا حقيريان 2016
    در سال هاي اخير، روند شهرنشيني در جهان رشد چشمگيري داشته است. رشد شهرنشيني در نتيجه عوامل و زمينه هاي مختلفي شكل گرفته است كه براي مثال مي توان به كاهش فرصت هاي اشتغال در مناطق روستايي، سياست هاي دولتي كه نتيجه اي جز تمركز گرايي به همراه نداشته است و... اشاره كرد. در نتيجه شكل گيري عوامل رانش در روستاها و جاذب در شهرها، خيل عظيمي از روستاييان به شهرها مهاجرت كرده و در صدد يافتن سرپناه هستند. اما عمدتا در بازار رسمي، زمين و مسكن با قيمت هايي فراتر از توان مهاجران عرضه مي گردد و همين امر به بروز مشكل حاشيه نشيني در شهرها مي انجامد. چراكه مهاجران و تازه واردين كه خود را در مقابل بازار رسمي زمين و تهيه سرپناه ناتوان مي يابند، به ناچار به پشت خاكريزهاي محدوده قانوني شهر رجوع كرده و سعي در ايجاد سرپناهي متناسب با توان مالي خود دارند. حاشيه نشيني از جمله مشكلات و مسائل بحراني زمان ماست. كشور ما نيز در چند دهه اخير با اين مساله دست به گريبان بوده كه در اين ميان سهم كلان شهرها و شهرهاي صنعتي بسيار قابل توجه بوده است. شهر ساوه نيز به دنبال اتخاد سياست هاي دولتي در سال هاي 1355- 56، چهره يك شهر صنعتي را به خود گرفته است. ايجاد فرصت هاي شغلي در نتيجه استقرار واحد هاي صنعتي به عنوان جاذب مهاجرين عمل كرده و حدود 22 منطقه حاشيه نشين را در اين شهر ايجاد كرده است. چنان مي نمايد كه شهر در سيطره مناطق حاشيه قرار گرفته است و حاشيه نشيني در صدرمشكلات اين شهر مي باشد. در دوره هاي مختلف راهكارهاي گوناگوني براي حل معضل حاشيه نشيني توسط دولت ها در دستور كار قرار گرفته است كه هريك از آن ها با نقاط ضعف و كاستي هايي همراه بوده است. آنچه كه امروز در ادبيات دنيا مورد پذيرش واقع شده است، رويكرد بازآفريني است. اين رويكرد ضمن تعديل نواقص رويكردهاي پيشين، سعي در برخوردي همه جانبه و كل نگر به موضوع دارد. مسائل و مشكلات عديده اي در بطن حاشيه نشيني وجود دارد كه يكي از نارسايي ها و مشكلات، كيفيت پايين فضاهاي عمومي- از جمله خيابان به عنوان شاخص ترين فضاي عمومي- مي باشد. خيابان در اين مناطق نقشي به مراتب پررنگ تر از ساير نقاط شهري دارد. چرا كه به عنوان فضايي اجتماعي – اقتصادي عمل كرده و براي ساكنان، تنها مامن اجتماعي و زندگي جمعي است. در نتيجه مي توان اظهار داشت خيابان عنصري است كه از طريق ارتقا كيفيت و ب
  8. تاثير شهرنشيني در ايجاد فرصتهاي كشاورزي با تاكيد بر كشاورزي شهري در همدان
    آسيه نعمتي 2016
    توسعه كشاورزي با توجه به مزاياي زيادي كه دارد ميتواند به طور بالقوه به عنوان يك روش معمول در توسعه پايدار موثر واقع شود كشاورزي شهري ميتواند در زمينه ايجاد اشتغال ،كارآفريني و درآمد زايي نقش مهمي داشته باشد.هدف از اين تحقيق توصيفي-پيمايشي بررسي تاثير شهرنشيني بر ايجاد فرصتهاي كشاورزي است .جامعه آماري تحقيق شامل كليه كشاورزان در سطح و حاشيه شهرستان همدان است كه در پرورش قارچ،گياهان زينتي ،گياهان دارويي فعاليت دارندبا استفاده شيوه نمونه گيري تصادفي حجم نمونه شامل 105 كشاورز فعال در شهر همدان است . در پژوه شحاضر براي اندازه گيري متغيرها و گردآوري اطلاعات از پرسشنامه محققق استفاده شده است كه در آن سوالات بر اساس چارچوب نظري ،متغيرها و فرضيه ها بنا شده است نتايج اين تحقيق نشان ميدهد با توجه به بحران اقتصادي نياز خانوارها به درآمد جانبي و نياز بازار كار با افزايش رومند شهر نشيني رو به افزايش است .همچنين يافته ها نشان ميدهد كه كشاورزان از و اين نشان ميدهد اين حرفه سود آور و قابل اشاعه است
    Thesis summary

  9. مطالعه ي فرهنگ خريد در ميان شهروندان جوان همداني (مورد مطالعه : پاساژها و بازار شهر همدان)
    سميه فعلي 2016
  10. پژوهشي در تعامل بين اعتماد سازماني و سكوت سازماني (مطالعه موردي: دانشگاه بوعلي سينا)
    پيمان پروري 2015
    هدف پژوهش حاضر بررسي رابطه بين اعتماد سازماني و سكوت سازماني در دانشگاه بوعلي سينا مي باشد. روش پژوهش از نوع توصيفي و همبستگي مي باشد. جامعه آماري 1100 نفر از كاركنان و اعضاي هيئت علمي دانشگاه بوعلي سينا هستند. شيوه نمونه گيري به روش تصادفي طبقه اي متناسب است و حجم نمونه مطابق با فرمول كوكران 198 نفر برآورد گرديد. براي گرآوري داده ها از پرسشنامه اعتماد سازماني محقق ساخته مطابق با ابعاد پاين (Pain, 2003) و پرسشنامه سكوت سازماني محقق ساخته بر اساس ابعاد موريسون و ميليكن (,2003) استفاده شده است. روايي محتوا و صوري هر دو ابزار با استفاده از نظر سنجي از خبرگان به تاييد رسيده و پايايي آن نيز به ترتيب محاسبه گرديد. به منظور تجزيه و تحليل داده ها از شاخص هاي آمار توصيفي از قبيل جداول فراواني، ميانگين، انحراف معيار و روش هاي آمار استنباطي مانند ضريب همستگي پيرسون، تحليل رگرسيون استفاده شده است. يافته هاي پژوهش نشان داد كه بين اعتماد و ابعاد آن با سكوت سازماني رابطه منفي و معني داري وجود دارد
  11. بررسي جامعه شناختي و ادبي گور نوشته ها در استانهاي كرمانشاه و همدان
    سيده مهسا قاسمي خالخالي 2015
    در دو استان مورد بررسي- كرمانشاه و همدان- تفاوت هايي بين اين دو استان در شكل ظاهري آرامستان و شكل ظاهري قبرها و نوشته هاي روي سنگ قبرها ديده مي شود. در استان كرمانشاه، در دهه هاي قبل از انقلاب، اندازه ي سنگ ها كوچك و رنگ آن ها اغلب سفيد هستند و از دهه هاي بعد از انقلاب؛ حدود دهه ي شصت، رنگ سنگ ها به تدريج تيره تر شد و در دهه ي هشتاد و نود اغلب سنگ ها سياه بودند اما در همدان تا حدود اوايل دهه ي هشتاد، سنگ ها كوچك و رنگ آن ها روشن بود و از اواخر دهه ي هشتاد و نود رنگ سنگ ها تيره شد. در استان كرمانشاه، از سنگ هاي بسيار باارزش و تجملي استفاده شده اما در استان همدان جنس سنگ ها اغلب معمولي هستند. در استان كرمانشاه در دهه ي هفتاد ساختن اتاقك بر روي قبرها مرسوم شد و گاهي هم اطراف قبر حصار مي كشيدند كه قبر كثيف نشود و مورد بي احترامي قرار نگيرد. در استان همدان بر اساس اعتقادات شديد مذهبي كه بين مردم اين منطقه وجود دارد از حك كردن تصوير خانم ها بر روي سنگ قبر اجتناب مي كنند. اما در استان كرمانشاه، تصاوير زنان را بر روي كتيبه ها حك مي كنند كه شايد گرايش به نوعي مدگرايي و تفكرات غربي باشد. در اين استان گاهي نيز از نمادهاي غربي بر روي سنگ قبرها استفاده مي شود. در استان همدان آرامگاه هاي خانوادگي وجود دارد كه ممكن است به خاطر اين مسأله باشد كه تعصبات مذهبي در اين استان بيشتر است و در استان كرمانشاه آرامگاه هاي خانوادگي وجود ندارد. شايد هم به دليل داشتن فضاي كافي براي ساختن قبرستان باشد. گاهي هم براي آسايش بازماندگان است كه هنگامي كه به زيارت امواتشان مي روند، هنگامي كه هوا نامناسب باشد، فضايي سقف دار در اختيارشان باشد.
    Thesis summary

  12. ارزيابي تأثيرات اجتماعي پارك هاي بانوان شهر تهران
    شكيبا كوليوند 2015
    چكيده: زنان به دليل شرايط خاص فرهنگي و اجتماعي ايران داراي نيازهاي متفاوت براي استفاده از فضاهاي شهري هستند. بر اين اساس شهرداري تهران از سال 1383 سياست تأسيس و توسعه ي پارك هاي بانوان را با هدف ارتقاء توان روحي و جسمي، جهت بخشي به اوقات فراغت، آموزش مهارت هاي زندگي، انجام تفريحات سالم براي آنان و تأمين امكانات و شرايط مناسب در كلان شهر تهران در دستور كار خود قرار داد. تاكنون، تعداد 4 پارك بانوان در مناطق3، 15، 18 و 19 شهر تهران تأسيس شده است. در ادبيّات برنامه ريزي، پارك بانوان نوعي مداخله ي جنسيّت محور به شمار مي رود كه حصول نتايج مورد انتظار آن ها نيازمند توجّه به ملاحظات متعددي است. دو ريسك اساسي اين پروژه ها، عدم نيل به اهداف تعيين شده و بروز تأثيرات ناخواسته است. روش گردآوري اطّلاعات در اين بررسي، ارزيابي تأثيرات اجتماعي (اتا) به همراه تكنيك هاي مختلف كمّي و كيفي است. بررسي حاضر در راستاي ارزيابي دو محور فوق در خصوص احداث پارك بانوان با تمركز بر تجربه ي پارك بانوان نرگس در منطقه ي 18 شهرداري تهران انجام گرفته است. بدين سبب، در دو بخش ارزشيابي و ارزيابي تأثيرات اجتماعي به بررسي ميزان اهداف محقّق شده و تأثيرات پارك هاي بانوان پرداخته شده است. به طوركلي 4 هدف عمده براي پارك هاي بانوان عنوان شده است: 1- برطرف كردن نيازهاي بانوان، 2- توجّه به سلامتي بانوان و سالم سازي محيط، 3- توجّه به فراغت بانوان و غني‎سازي آن و 4-بهبود روابط و تعاملات اجتماعي بين بانوان؛ كه بر اساس بررسي حاضر، نشان داده شد كه هدف (1) در سطح متوسّط و هدف (2) در سطح متوسّط، هدف (3) در سطح زياد و هدف (4) در سطح كم و ضعيف محقّق شده اند. نتايج بررسي ارزيابي تأثيرات اجتماعي پروژه نيز نشان از 7 نوع تأثير در زمينه هاي (اجتماعي، فرهنگي، جسمي و رواني، اقتصادي، حمل و نقلي، زيست محيطي، كالبدي) دارد كه از آن جمله مي توان از اين موارد نام برد: 1- افزايش سطح سلامت بانوان (جسمي، روحي و اجتماعي)، 2- بهبود سرمايه ي اجتماعي و اعتماد اجتماعي بانوان، 3- كاهش اختلافات خانوادگي، 4- توانمندسازي زنان، 5- اشتغالزايي، 6- بهبود حمل و نقل، 7-بهبود جايگاه زنان و برنامه ريزي براي آنان. طبق بررسي انجام شده، بعضي از شرايط پارك بانوان منجر به بروز تبعات و تأثيرات ناخواسته اي شده است، در اين بين مي توان به :1-تغيير الگوهاي فراغتي
    Thesis summary

  13. بررسي جامعه شناختي رضايت از مسكن و تعيين كننده هاي اقتصادي و اجتماعي آن در شهر همدان
    فريبا محمدرضايي 2015
  14. بررسي احساس امنيت اجتماعي در بين زنان شاغل در بخش اشتغال غير رسمي
    محبوبه رويين تن 2014
  15. بررسي تعيين كننده هاي اجتماعي اقتصادي بيگانگي از كار در بين معلمان شهر كوهدشت
    حسين خوشناموند 2014
    پژوهش حاضر، پيرامون عوامل اجتماعي- اقتصادي موثر بر بيگانگي از كار، در بين معلمان شهرستان كوهدشت انجام شده است. با توجه به جامعه آماري اين تحقيق كه كليه معلمان شهرستان كوهدشت مي باشد از طريق فرمول كوكران تعداد 333 نفر به عنوان جمعيت نمونه و به روش نمونه گيري خوشه اي انتخاب شدند. داده هاي اين تحقيق به روش پيمايش و از طريق پرسشنامه جمع آوري گرديد. پست اصلي بيشتر پاسخگويان معلمي است. علاوه بر اين، اكثرا داراي مسكن شخصي مي باشند. در كل مي توان گفت كه بيش تر پاسخگويان در سطح پايگاه اقتصادي- اجتماعي متوسط به بالايي هستند. در چارچوب نظري تحقيق از نظريات سيمن،، تئوري پويايي كورت لوين، نظريه برابري آدامز، تئوري محروميت نسبي و منابع اجتماعي استفاده شده است. به طوري كه بر اساس نظريات اين صاحب نظران عوامل جامعه شناختي، احساس محروميت نسبي، مشاركت و تعلق سازماني، نگرش شغلي، عدالت سازماني، ارتباط با همكاران، مقايسه خود با ديگران و چند متغيره زمينه اي جنسيت، پايگاه اقتصادي و اجتماعي و سابقه كار به عنوان متغير مستقل در رابطه با پديده بيگانگي از كار مورد بررسي و تبيين قرار مي گيرد. تجزيه و تحليل اطلاعات از طريق آزمون هاي همبستگي، رگرسيون چند متغيره و با استفاده از نرم افزار spss انجام گرديده است. بر اساس نتايج حاصل شده متغيرهاي مستقل پژوهش همگي بر روي از خود بيگانگي موثر بوده و حدود 55 درصد از تغييرات آن را تبيين مي كنند. از ان جا كه تمامي متغيرها در حالت نرمال بوده بنابراين براي آزمون فرضيات و تحليل مسير در سطح سنجش فاصله اي از آزمون همبستگي پيرسون و رگرسيون دو متغير و چند متغيره استفاده شده است. هم چنين، نتايج نشان مي دهد كه ميزان از خودبيگانگي در بين مردان بيشتر از زنان است. دليل اين امر مي تواند مردان نسبت به زنان خواهان احراز پست ها و سمت هاي بالا هستند و بيشتر درگير رقابت هاي شغلي قرار مي گيرند كه به تبع آن بيگانگي از كار و انفعال بين آن ها بيشتر ديده مي شود
    Thesis summary

  16. مطالعه ي نظام روابط اجتماعي در بخش اشتغال غير رسمي (مورد مطالعه شاگرد مكانيكي هاي چاپارخانه ي همدان)
    علي رضا طاهري نيا 2014
  17. مطالعه نظام روابط اجتماعي در بخش اشتغال غيررسمي (مورد مطالعه شاگرد مكانيكي هاي چاپارخانه ي همدان)
    2014
  18. مطالعه نظام روابط اجتماعي در بخش اشتغال غيررسمي (مورد مطالعه شاگرد مكانيكي هاي چاپارخانه ي همدان)
    عليرضا طاهري نيا 2014
  19. بررسي عوامل اجتماعي موثر بر نگرش مردان نسبت به نقش اقتصادي زنان در شهر سنندج
    نسيبه اميني 2014
  20. بررسي عوامل اجتماعي موثر بر نگرش مردان نسبت به نقش اقتصادي زنان در شهر سنندج
    نسيبه اميني 2014
  21. بررسي وضعيت انسجام خانوادگي در شهر همدان و عوامل اجتماعي موثر بر آن
    ناهيد بابايي 2014
  22. بررسي وضعيت انسجام خانوادگي در شهر همدان و عوامل اجتماعي موثر بر آن
    ناهيد بابايي 2014
  23. بررسي تاثير سرمايه ي فرهنگي بر سازگاري بين هويت محلي و جهاني (مورد مطالعه شهر تبريز)
    ياور جمالي قراخانلو 2013
  24. بررسي تاثير سرمايه ي فرهنگي بر سازگاري بين هويت محلي و جهاني (مورد مطالعه شهر تبريز)
    ياور جمالي قراخانلو 2013
  25. بررسي تاثير سرمايه اجتماعي بر احساس شهروندي در مناطق شهر مشهد
    فاطمه ناجي مهر 2013
  26. بررسي عوامل اجتماعي موثر بر جامعه پذيري سازماني (مورد مطالعه ادارات منتخب شهر همدان)
    هادي نجفي 2013
  27. بررسي عوامل اجتماعي موثر بر جامعه پذيري سازماني (مورد مطالعه ادارات منتخب شهر همدان)
    هادي نجفي 2013