درباره دانشکده

تاریخچه

            مدرسه عالی کشاورزی همدان:
           نخستین بار در اسفند ماه سال ۱۳۴۵ هجری شمسی اولین مرکز آموزش عالی کشاورزی در همدان، توسط مرحوم دکتر علی اقبالی تحت عنوان «آموزشگاه عالی کشاورزی» با تصویب شورای مرکزی دانشگاه ‏ها تاسیس شده و در سال ۱۳۴۸ به تصویب وزارت علوم و آموزش عالی رسید. مدرسه عالی کشاورزی تا سال ۱۳۴۹ فقط دارای دوره دو ساله «کاردانی کشاورزی» بود. در سال ۱۳۴۹ و با تصویب وزارت علوم در این مرکز دوره لیسانس در دو رشته «تعاون و امور روستایی» و «ترویج کشاورزی» دایر گردید و از همان زمان از «آموزشگاه عالی کشاورزی» به «مدرسه عالی کشاورزی» تغییر نام داد. آقایان دکتر منصور غلامی، دکتر ایرج ملک‏ محمدی، دکتر سید محمود حسینی، دکتر یوسف حجازی، دکتر عبدالحمید پاپ‏زن و دکتر محمدرضا همزه­‏ای از جمله اولین دانش ‏آموختگان این دوره هستند.​​​​​​​
​​​​​​​
            دانشکده کشاورزی: ​​​​​​​
​​​​​​​           پس از صدور مجوز تاسیس دانشگاه بوعلی ‏سینا در سال ۱۳۵۲ و تصویب آن در سال ۱۳۵۳، دانشکده کشاورزی همدان رسما فعالیت خود را در قالب «مجتمع گسترش کشاورزی» به عنوان یکی از چهار شاخه اصلی دانشگاه بوعلی‏ سینا، در محل سابق کارخانه چرمسازی همدان آغاز نمود. اولین اساتید دانشگاه بوعلی ‏سینا بر اساس معاهده مشترک بین ایران و فرانسه، با عنوان بورس دولت ایران جهت تحصیل به کشور فرانسه اعزام شدند و آقای دکتر درویش به عنوان اولین رییس دانشکده کشاورزی انتخاب شدند.
            در سال  ۱۳۵۸ به ­طور رسمی، «مدرسه عالی کشاورزی» در «دانشگاه بوعلی‏ سینا» ادغام شد. پس از انقلاب فرهنگی و با بازگشایی دانشگا‏ه‏ ها در سال ۱۳۶۲، دانشکده کشاورزی با تاسیس دو گروه آموزشی «زراعت» و «دامپروری» دوباره فعالیت خود را آغاز نمود و در سال‏های ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴، به­ترتیب اقدام به پذیرش دانشجو در رشته‏های «علوم زراعی» و «امور دامی» در مقطع کاردانی نمود. در سال ۱۳۷۷، نخستین دانشجوی کارشناسی ارشد در گروه علوم دامی و در سال ۱۳۸۵ نخستین دانشجوی دکتری در گروه خاکشناسی پذیرفته شدند. در سال 1388 دانشکده کشاورزی جدید با زیربنای 14000 متر مربع افتتاح شد. فعالیت‌های علمی و پژوهشی در این دانشکده در 2 ساختمان قدیم و جدید، گلخانه‌ها، مزارع دستجرد و عباس‌آباد انجام می‌گیرد.
            در حال حاضر (۱۳۹۸) دانشکده کشاورزی دارای 88 عضو هیأت علمی (۱۲ استاد، ۳۱ دانشیار و 45 استادیار) در ۹ گروه آموزشی، ۶۸ آزمایشگاه و کارگاه، گلخانه ­های آموزشی و پژوهشی، موزه تاریخ طبیعی، پژوهشکده آب، پژوهشکده فیتوشیمی و دو مزرعه آموزشی – پژوهشی - تولیدی عباس ­آباد و دستجرد است. هم ­اکنون، در حدود ۱640 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی (804 دانشجوی کارشناسی، 583 دانشجوی کارشناسی ارشد و 253 دانشجوی دکتری تخصصی) این دانشکده مشغول به تحصیل هستند. دانشکده کشاورزی 36 نیروی کارمندی دارد که در قالب کارشناسان آموزشی، پژوهشی، اداری و خدماتی انجام وظیفه می نمایند.